Hopp til innhold

NRKs fotballekspert om Lennartsson: – Burde fått sparken tidligere

Jörgen Lennartsson får sparken som trener i LSK med umiddelbar virkning, før laget skal i kvalifisering for fortsatt eliteseriespill mot Start.

Lennartson

LSK-trener Jörgen Lennartsson.

Foto: ADAM IHSE / TT / NTB scanpix

NRKs fotballekspert Morten Morisbak Skjønsberg mener timingen er underlig.

– Lennartson burde fått sparken på et tidligere tidspunkt, sier han.

Det var Romerikes Blad som kom med nyheten om at treneren fikk sparken først - før LSK bekreftet nyheten i en pressemelding litt senere.

Treneren har vært hardt presset i lang tid, et press som ble forsterket da det ble klart at LSK endte på kvalifiseringsplassen i Eliteserien søndag.

Laget møter Start i to viktige kvalik-kamper 7. og 11. desember for å berge plassen i Eliteserien. Nå blir det en annen trener som leder LSK i disse kampene. Det er ikke tatt noen avgjørelse om hvem dette blir.

g5sYD3ipG3Y Morten Morisbak Skjønsberg

NRKs fotballekspert Morten Morisbak Skjønsberg.

Foto: Jan Kåre Ness

– Jeg synes sparkingen kommer litt sent, den burde nok ha kommet for noen runder siden, hvis de først skulle ha gått til dette skrittet. Den treneren som nå kommer inn, får veldig dårlig tid til å implementere sine ideer og sin måte å spille på. Nå må han virkelig skynde seg, kommenterer NRK-ekspert Skjønsberg.

Han tror Toni Ordinas kan være riktig mann til å ta over trenerjobben. Ordinas er leder for LSKs utviklingsavdeling og har tidligere vært trener for Stabæk.

– Jeg kan ikke huske at det noen gang har skjedd at treneren har fått sparken like før kvalik-kampene, men det er åpenbart at dette Lillestrøm-laget har hatt en nedadgående kurve og trenger noe nytt.

– Kortvarig løsning

Tidligere LSK-trener Tom Nordlie kan også være aktuell som erstatter, ifølge RB. Da må de komme til en enighet med Nordlies nåværende klubb Skeid.

Ifølge sportssjef Simon Mesfin er LSK sin neste trening tirsdag kl. 10. Innen da bør trenerspørsmålet være avklart siden første kvalifiseringskamp spilles allerede lørdag.

Ifølge klubben er både interne og eksterne trenerkrefter aktuelle som trener på kort sikt.

– Jeg har ingen kommentar til den videre prosessen. Vi ser etter en kortvarig løsning. Det er de to kampene vi fokuserer på nå, forteller styreleder Morten Kokkim til NRK.

Han vil ikke kommentere om klubben har vært i kontakt med Nordlie.

LSK-spiller Fredrik Krogstad sier avgjørelsen om å sparke Lennartsson kom brått på spillerne.

– Det er tøft, men vi må mobilisere og se frem mot kampen på lørdag. Jeg tror dette kom brått på de aller fleste, og det er vel begrenset hva en ny trener kan utrette på så kort tid, sier Krogstad.

Eliteserien fotball Lillesrøm SK - Sarpsborg 08

Nedbrutte spillere etter 0-0-kampen mot Sarpsborg 08.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Ble buet av banen

Både Lennartsson og spillerne ble buet av banen etter at de spilte 0-0 mot Sarpsborg 08.

– Det er lett å forstå at folk er forbanna når vi ikke har vunnet fotballkamper på en stund, og at våre prestasjoner ikke er gode nok, sa Lennartsson etter kampen.

Laget har ikke vunnet en eneste kamp siden 25. august.

Lennartsson ønsker ikke å la seg intervjue av NRK mandag og henviser til en pressemelding fra LSK.

– Jeg vil takke alle spillere og hele støtteapparatet for et veldig godt samarbeid under hele min periode. Lillestrøm SK kommer for alltid til å være i mitt hjerte og jeg kommer så klart på besøk på Åråsen i framtiden. Med stort håp om vellykket kvalifisering mot Start, uttaler han der.

Tok over etter Erlandsen

Lennartsson tok over som LSK-trener sommeren 2018 etter at Arne Erlandsen fikk sparken og hadde i utgangspunktet avtale med klubben ut 2020.

Det ble også spekulert i om Lennartsson ville få sparken før siste serierunde, men da forsikret LSK-styret at svensken skulle lede laget også den runden.

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp er ikke nådig med Lillestrøm, som falt en plass ned på tabellen i den siste runden.

– Det er fortjent at de havner der de er, i kvalifisering. Hva har de egentlig drevet med etter sommeren? Nå MÅ de vinne minst en av kampene for å overleve.

Lillestrøm er det laget som har vært lengst i den øverste divisjonen siden de rykket opp i 1975. Siste gang laget rykket ned en divisjon var i 1966.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • City herjet mot Brigthon - Foden hylles etter måldobbel

    Phil Foden storspilte og stjal showet da Manchester City vant 4-0 borte mot Brighton i Premier League.

    Etter storseieren uten Erling Braut Haaland skiller det bare ett poeng opp til serieleder Arsenal, som har én kamp mer spilt. Søndag gjester Pep Guardiolas menn Nottingham Forest.

    Oscar Bobb ble sittende på benken hele kampen.

    City fikk en fantastisk start på kampen da Kevin De Bruyne stanget et innlegg fra Kyle Walker rett i krysset etter bare 17 minutter.

    Ni minutter senere doblet Phil Foden gjestenes ledelse da han slo et frispark via muren og i mål.

    Briten var imidlertid ikke ferdig der. Med ti minutter igjen av omgangen satte han inn sitt andre etter at Brighton rotet det til i forsvar. Bernardo Silva snappet opp ballen og spilte den til City-juvelen, som banket inn 3-0-målet.

    Det var Fodens 50. Premier League-scoring, som fikk en legende til å logge seg på:

    – Er Phil Foden årets spiller? spurte tidenes toppscorer i Premier League, Alan Shearer, på X.

    Etter hvilen fortsatt City målfesten da Julian Alvarez banket inn returen på et skudd fra Walker.

    – Dette er ordentlig stygt for Brighton, men for et signal til resten av verden og Premier League, utbrøt Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

    I forkant av målet ropte også vertene på straffe etter at Pascal Gross gikk i bakken i en duell med Rodri. Dommeren vinket imidlertid spillet videre.

    – Jo, dommer. Og jo, VAR. Det er klar og tydelig straffe til Brighton, skrev Viaplay-ekspert Lars Tjærnås på X.

    Det ble også det nærmeste Brighton kom et mål, og de må dermed se seg fornøyd med 11.-plass på tabellen.

    (NTB)

    Bpk8eLb85F0
    Foto: AP
  • Botheim matchvinner etter at «Tokki» mistet hodet

    Tokmac «Tokki» Nguen mistet de siste sju minuttene av storkampen mellom Djurgården og Malmö etter at han fikk rødt kort. Så ble Erik Botheim helten på overtid.

    – Det var en kjempetøff kamp med høy temperatur. Vi visste at det var marginer som ville avgjøre det, sa Botheim til Discovery og fortsatte:

    – Det er dritdeilig. Overtidsscoring borte mot Djurgården, får man noe deiligere enn det?

    Kampen tok fyr i sluttminuttene med en nordmann på hvert sitt lag i hovedrollene.

    I 82. spilleminutt på stillingen 0-0 var Nguen på vei gjennom, men ble stoppet av Malmö-forsvarer Derek Cornelius.

    Cornelius jublet hemningsløst over Nguen, som svarte med å løpe ned canadieren og fikk raskt det røde kortet.

    – Jeg spurte linjedommeren hvorfor jeg fikk rødt, og da sa han at jeg slo. Det er helt feil, sier Nguen ifølge TT og forklarer:

    – Det første instinktet var å jage ballen, men så sto han der. Han provoserte meg, og jeg gikk med på det.

    Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert for vertene, for tre minutter på overtid stanget Botheim inn matchvinnerscoringen for Malmö. (NTB)

    Fotboll, Allsvenskan, Djurgården - Malmö FF
    Foto: BILDBYRÅN
  • Arne Slot: – Jeg vil til Liverpool

    Feyenoord-trener Arne Slot legger ikke skjul på ønske om å bli Jürgen Klopps etterfølger som Liverpool-manager.

    – Det er ingen hemmelighet at jeg vil til Liverpool, iser Slot til ESPN like før Feyenoords kamp mot Go Ahead Eagles torsdag kveld.

    – Feyenoord og Liverpool er i forhandlingssamtaler. Jeg venter på hva som kommer ut av det. Jeg er selvskikker, og venter på at klubbene skal komme til enighet, fortsetter Slot.

    Nederlenderen har de siste dagene blitt sterkt koblet til Liverpool-jobben når Klopp forsvinner etter sesongen.

    Den nederlandkse storavisen De Telegraaf har skrevet at Feyenoord kan kreve opptil 15 millioner euro for Slot, som har en kontrakt med klubben som går ut sommeren 2026.

    Liverpool-kaptein Virgil van Dijk har snakket varmt om landsmannen som en potensiel manager.

    – Jeg synes han spiller på en måte og med en sånn filosofi at han kunne vært Liverpool-manager. Vi får se. Neste år kan vi fokusere på det, sa van Dijk til nederlandske Viaplay onsdag.

    Arne Slot
    Foto: Russell Cheyne / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal