NRKs fotballekspert om Lennartsson: – Burde fått sparken tidligere

Jörgen Lennartsson får sparken som trener i LSK med umiddelbar virkning, før laget skal i kvalifisering for fortsatt eliteseriespill mot Start.

Lennartson

LSK-trener Jörgen Lennartsson.

Foto: ADAM IHSE / TT / NTB scanpix

NRKs fotballekspert Morten Morisbak Skjønsberg mener timingen er underlig.

– Lennartson burde fått sparken på et tidligere tidspunkt, sier han.

Det var Romerikes Blad som kom med nyheten om at treneren fikk sparken først - før LSK bekreftet nyheten i en pressemelding litt senere.

Treneren har vært hardt presset i lang tid, et press som ble forsterket da det ble klart at LSK endte på kvalifiseringsplassen i Eliteserien søndag.

Laget møter Start i to viktige kvalik-kamper 7. og 11. desember for å berge plassen i Eliteserien. Nå blir det en annen trener som leder LSK i disse kampene. Det er ikke tatt noen avgjørelse om hvem dette blir.

g5sYD3ipG3Y Morten Morisbak Skjønsberg

NRKs fotballekspert Morten Morisbak Skjønsberg.

Foto: Jan Kåre Ness

– Jeg synes sparkingen kommer litt sent, den burde nok ha kommet for noen runder siden, hvis de først skulle ha gått til dette skrittet. Den treneren som nå kommer inn, får veldig dårlig tid til å implementere sine ideer og sin måte å spille på. Nå må han virkelig skynde seg, kommenterer NRK-ekspert Skjønsberg.

Han tror Toni Ordinas kan være riktig mann til å ta over trenerjobben. Ordinas er leder for LSKs utviklingsavdeling og har tidligere vært trener for Stabæk.

– Jeg kan ikke huske at det noen gang har skjedd at treneren har fått sparken like før kvalik-kampene, men det er åpenbart at dette Lillestrøm-laget har hatt en nedadgående kurve og trenger noe nytt.

– Kortvarig løsning

Tidligere LSK-trener Tom Nordlie kan også være aktuell som erstatter, ifølge RB. Da må de komme til en enighet med Nordlies nåværende klubb Skeid.

Ifølge sportssjef Simon Mesfin er LSK sin neste trening tirsdag kl. 10. Innen da bør trenerspørsmålet være avklart siden første kvalifiseringskamp spilles allerede lørdag.

Ifølge klubben er både interne og eksterne trenerkrefter aktuelle som trener på kort sikt.

– Jeg har ingen kommentar til den videre prosessen. Vi ser etter en kortvarig løsning. Det er de to kampene vi fokuserer på nå, forteller styreleder Morten Kokkim til NRK.

Han vil ikke kommentere om klubben har vært i kontakt med Nordlie.

LSK-spiller Fredrik Krogstad sier avgjørelsen om å sparke Lennartsson kom brått på spillerne.

– Det er tøft, men vi må mobilisere og se frem mot kampen på lørdag. Jeg tror dette kom brått på de aller fleste, og det er vel begrenset hva en ny trener kan utrette på så kort tid, sier Krogstad.

Eliteserien fotball Lillesrøm SK - Sarpsborg 08

Nedbrutte spillere etter 0-0-kampen mot Sarpsborg 08.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Ble buet av banen

Både Lennartsson og spillerne ble buet av banen etter at de spilte 0-0 mot Sarpsborg 08.

– Det er lett å forstå at folk er forbanna når vi ikke har vunnet fotballkamper på en stund, og at våre prestasjoner ikke er gode nok, sa Lennartsson etter kampen.

Laget har ikke vunnet en eneste kamp siden 25. august.

Lennartsson ønsker ikke å la seg intervjue av NRK mandag og henviser til en pressemelding fra LSK.

– Jeg vil takke alle spillere og hele støtteapparatet for et veldig godt samarbeid under hele min periode. Lillestrøm SK kommer for alltid til å være i mitt hjerte og jeg kommer så klart på besøk på Åråsen i framtiden. Med stort håp om vellykket kvalifisering mot Start, uttaler han der.

Tok over etter Erlandsen

Lennartsson tok over som LSK-trener sommeren 2018 etter at Arne Erlandsen fikk sparken og hadde i utgangspunktet avtale med klubben ut 2020.

Det ble også spekulert i om Lennartsson ville få sparken før siste serierunde, men da forsikret LSK-styret at svensken skulle lede laget også den runden.

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp er ikke nådig med Lillestrøm, som falt en plass ned på tabellen i den siste runden.

– Det er fortjent at de havner der de er, i kvalifisering. Hva har de egentlig drevet med etter sommeren? Nå MÅ de vinne minst en av kampene for å overleve.

Lillestrøm er det laget som har vært lengst i den øverste divisjonen siden de rykket opp i 1975. Siste gang laget rykket ned en divisjon var i 1966.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Tande friskmeldt

  Daniel-André Tande er friskmeldt og stiller til start i dagens individuelle hopprenn i tyske Klingenthal. Kongsberg-hopparane skada seg i ankelen etter at ein ski gjekk løpsk og trefte han under prøveomgangen fredag. Han seier til NRK at han framleis har smerte, men at det ikkje skal hemme han.

  Daniel-André Tande
  Foto: Andreas Hagen / NRK
 • Dobbelt norsk - Johaug knuste alle

  Therese Johaug tok nok en seier på 10 km fri teknikk i Davos søndag. Allerede ved første passering dro hun i fra. Dalsbygdingen gikk i mål etter ti kilometer på tiden 25:02.7. Heidi Weng kom inn halvminuttet bak Johaug og var i en tidskamp om andreplassen med Jessica Diggins. Men amerikaneren klarte ikke å hente Weng, som tok andreplassen. Magni Smedås leverte sitt beste løp i karrieren og gikk inn til en åttendeplass. Ragnhild Haga endte som nummer 11.

  World Cup 4x5 km stafett kvinner
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Liverpool mot Monterrey

  Meksikanske Monterrey blir Liverpools semifinale-mostandar i klubb-VM i Qatar. I kvartfinalen i dag slo dei heimelaget Al-Sadd 3-2.

  I den andre semifinale skal søramerikanske Flamengo møte Al Hilal frå Saudi-Arabia. Al Hilal slo tunisiske Esperance 1-0 i kvartfinalen.

  Liverpool og Flamengo hadde walkover fram til semifinalen.

  Flamengo - Al Hilal går 17. desember, Liverpool - Monterrey dagen etter. Finalen går 21. desember.

  Monterrey feirer semi
  Foto: Ibraheem Al Omari / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal