Roglic vant også siste etappe

Primoz Roglic vant den avsluttende tempoetappen etappen av Vuelta a España og sloveneren var også suveren i sammendraget for tredje år på rad.

Utøverne syklet en 33,8 kilometer lang tempoetappe fra Padron til Santiago de Compostela. Roglic kronet en meget god Vuelta med seier på tempoetappen og en overlegen seier sammenlagt. Roglic vant fire etapper i årets utgave.

Søndagens tempo vant han med en tid på 44 minutter og to sekunder. Roglic var 14 sekunder foran danske Magnus Cort Nielsen, som gjorde en meget god Vuelta med tre etappeseirer og en andreplass.

Roglic endte opp med å vinne vueltaen sammenlagt, etter over 83 timer på sykkelsetet. Han endte to minutter og 38 sekunder foran Enric Mas, som ble nummer to.

Norske Odd Christian Eiking ble nummer elleve sammenlagt. Han klokket inn på en 54.-plass på tempoetappen og var fire minutter og 28 sekunder bak Roglic søndag. Totalt endte han 25 minutter og 14 sekunder bak sammenlagtvinneren i sammendraget.

Primoz Roglic
Foto: Miguel Riopa / AFP

Siste nytt

 • Uendret ranking for Hovland

  Viktor Hovland beholder sin bestenotering på verdensrankingen i golf med 9.-plass.

  Den eneste endringen i topp ti er at amerikaneren Xander Schauffele bytter plass med landsmann Patrick Cantlay og går fra 5.- til 4.-plass.

  Spanjolen Jon Rahm topper fortsatt rankingen foran Collin Morikawa og Dustin Johnson fra USA.

  World Wide Technology Championship at Mayakoba - Final Round
  Foto: Mike Ehrmann / AFP
 • Nådde ikke opp i BBC-kåring

  Barcelona-spiller Caroline Graham Hansen var nominert til prisen årets kvinnelige spiller i verden av BBC. Vivianne Miedema (25) gikk til topps i kåringen.

  Graham Hansen var blant fem nominerte av den britiske allmennkringkasteren BBC. Den nederlandske Arsenal-stjernen Vivianne Miedema ble stemt fram av fansen.

  Sam Kerr (Chelsea/Australia) og Alexia Putellas (Barcelona/Spania) kom på plassene bak. Ashley Lawrence (Canada/Paris Saint-Germain) var den siste som var nominert av et panel med eksperter.

  VM-kvalifiseringskamp fotball kvinner Norge - Belgia (4-0)
  Foto: Naina Helén Jåma / NTB
 • Messi er Gullballen-favoritt

  Mandag kveld skal det kåres årets kvinnelige og mannlige fotballspiller når Gullballen deles ut.

  Erling Braut Haaland er nominert, men han må trolig se seg slått av blant annet Lionel Messi. De fleste rapporterer at det er argentineren som stikker av med den gjeve prisen.

  Hvis han får den, vil det bli for syvende gang.

  På kvinnesiden er det sannsynlig at det blir en Barcelona-spiller, ettersom de vant alt forrige sesong. Der er Alexia Putellas oddsfavoritt.

  Det er ingen norske kvinnelige fotballspillere nominert.

  Britain Soccer Champions League
  Foto: Tim Goode / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal