Sykkel, Vuelta a Espana 2021

• Roglic vant også siste etappe

Primoz Roglic vant den avsluttende tempoetappen etappen av Vuelta a España og sloveneren var også suveren i sammendraget for tredje år på rad.

Utøverne syklet en 33,8 kilometer lang tempoetappe fra Padron til Santiago de Compostela. Roglic kronet en meget god Vuelta med seier på tempoetappen og en overlegen seier sammenlagt. Roglic vant fire etapper i årets utgave.

Søndagens tempo vant han med en tid på 44 minutter og to sekunder. Roglic var 14 sekunder foran danske Magnus Cort Nielsen, som gjorde en meget god Vuelta med tre etappeseirer og en andreplass.

Roglic endte opp med å vinne vueltaen sammenlagt, etter over 83 timer på sykkelsetet. Han endte to minutter og 38 sekunder foran Enric Mas, som ble nummer to.

Norske Odd Christian Eiking ble nummer elleve sammenlagt. Han klokket inn på en 54.-plass på tempoetappen og var fire minutter og 28 sekunder bak Roglic søndag. Totalt endte han 25 minutter og 14 sekunder bak sammenlagtvinneren i sammendraget.

Primoz Roglic
  • Roglic mot Vuelta-siger

Primoz Roglic unngjekk uhell og går mot sin tredje strake Vuelta a España-triumf. Fjelletappen laurdag blei vunnen av franske Clément Champoussin.

Rittet blir avgjort på den over tre mil lange tempoetappe søndag. Berre ein real sprekk eller velt kan nekte sloveneren nok en Vuelta-tittel.

Laurdag ble Roglic berre slått av Champoussin med seks sekund. Etappevinnaren sykla inn til sin første proffsiger i karrieren.

Odd Christian Eiking var i mål på 22.-plass. Askøyværingen var 7.31 minuttebak vinnertiden og klatret opp eitt hakk i samandraget. Der er han nummer elleve.

• Corts tredje Vuelta-seier

Magnus Cort (28) tok sin tredje etappeseier i årets Vuelta a Espana fredag. Primoz Roglig beholder den røde ledertrøya.

Rytteren fra Bornholm tok sin tredje seier på 19 dager. Dansken var en del av en utbrytergruppe på sju stykker som var i brudd i store deler av den 191,2 kilometer lange etappen, og da spurten kom var det ingen tvil. Magnus Cort vant som han ville, og totalt i La Vuelta var det hans sjette seier.

Hovedfeltet tok inn sekunder på tampen, men kom aldri helt ajour. De var 18 sekunder bak i mål.

Odd Christian Eiking var involvert i en tidlig velt, men kom seg raskt opp på sykkelen igjen.

Rittet avsluttes søndag.

Magnus Cort Nielsen
  • Eiking med ny kjempeprestasjon

Odd Christian Eiking (26) fortsetter å imponere i Vuelta a España. Han holdt unna på nok en fjelletappe og forlenget sin norske rekord som sammenlagtleder.

Ekspertene trodde Eiking kom til å slite med å beholde den røde ledertrøya i fjellene, men askøyværingen har til gagns motbevist spådommene.

Søndag viste han igjen krefter og hang med over de verste stigningene og beholdt sammenlagtledelsen. Han tråkket inn til en sterk 6.-plass.

Ned til andremann i sammendraget, franskmannen Guillaume Martin, er det fortsatt 54 sekunder. På en tredjeplass følger sammenlagtkanonen Primoz Roglic, som har ett minutt og 36 sekunder opp til nordmannen.

Odd Christian Eiking
  • Eiking med rød ledertrøye i Vuelta

Sykkelproffen Odd Christian Eiking (26) sjokkerte med å overta sammenlagtledelsen og den røde ledertrøya under tirsdagens 10. etappe av Vuelta a España.

Eiking kjørte inn til 5.-plass på etappen, men akkurat det var ikke avgjørende. Det avgjørende var at han tok inn minutter på alle foran ham i sammendraget, og da det var gått 9.10 minutter etter Eikings målgang var det klart at han stiller i den røde ledertrøya under onsdagens 11. etappe.

Team Tokyo OL 2020

• Iden ikke til OL: Sorg og skader ble for mye

Mentale og fysiske utfordringer har stått i veien for triatlonutøver Gustav Idens planer om OL-deltakelse i Paris.

Dette forteller han til Bergensavisen fredag.

– Det var egentlig veldig deilig å komme fram til den avgjørelsen, selv om det er utrolig kjipt. Det er en lettelse å gi slipp på det, sier Iden til avisen.

Han forklarer avgjørelsen blant annet med sorgen etter moren, som døde av kreft i fjor. Men også problemer med den ene akillessenen har satt ham tilbake. Allerede i august i fjor skjønte han at det ikke ville bli noe OL.

– Det har vært et brutalt år. Det ble for mye. Jeg har brukt lang tid på å komme tilbake til en akseptabel restitusjonstid, men gjennom gode samtaler med mange folk, er jeg der nå.

Iden har ved siden av Kristian Blummenfelt vært Norges beste triatlet de siste årene. Han står med i alt tre VM-gull i Ironman og ble nummer åtte i triatlon i OL i Tokyo i 2021.

Q6DAaGK1xwQ
  • Zuccarello-scoring i Wild-tap

Seattle Kraken slo Minnesota Wild 4-3 torsdag kveld og avsluttet grunnserien for de to lagene som ikke kom med i sluttspillet.

Krakens Tye Kartye sto for 3-2-målet da det sto igjen 2.40 i siste periode. Ett minutt senere gikk Kraken opp i en 4-2-ledelse før Wilds Brock Faber reduserte til 4-3 ett minutt før kampslutt.

Kirill Kaprizov scoret sitt 46. mål for sesongen i powerplay i første periode, og Mats Zuccarello scoret det utlignende målet for Wild midtveis i tredje periode. Det ble hans tolvte mål for sesongen.

Nordmannen fikk 23 minutter og 44 sekunder på isen i den avsluttende hjemmekampen. (NTB)

pa39-a-fBGA
  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.