Hopp til innhold

Roe fortsetter tikampen

Den norske tikjemperen Martin Roe (27) gir seg ikke i VM tross en sår hamstring.

– Han responderte bra på testing i formiddag, sier friidrettsforbundets pressesjef, Knut Skeie Solberg, til NRK torsdag.

27-åringen skal teste seg enda mer med hekker før dagens konkurranser. Planen er at han skal konkurrere på 110 m hekk kl 15.35.

Deretter er det diskos, stav og spyd.

Martin Roe
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Siste nytt

 • Forsvarssjefen sendte Senegal til åttendedelsfinalen

  Senegal er videre til åttendedelsfinalen for første gang siden 2002 etter det skjebnesvangre møtet med Ecuador, som nå er ute av VM.

  Kampen ble sparket i gang i takt med de afrikanske rytmene fra tribunen, og senegaleserne var energiske fra start.

  – Det er en morsom åpning, med to lag som hele tiden klarer å utnytte hverandres feil, sa NRKs kommentator Patrick Sten Rowlands.

  Før 10 minutter var spilt, hadde senegaleserne kommet til to gode muligheter, et overtak som fortsatte utover i omgangen.

  Ismaïla Sarr skapte flere store muligheter for de hvitkledde, men Ángelo Preciado ga Sarr en lang vei til mål.

  I det 42. minutt satte Sarr fart inn i 16 meteren etter en slurvete touch fra Perciado. Sarr ble så felt av Piero Hincapié og Senegal fikk tildelt straffe. Nummer 18 satte straffen selv, iskaldt ned i høyre hjørne.

  Senegal tok fortjent ledelsen like før pause med Sarrs ellevte landslagsmål og første VM-mål.

  6 tilleggsminutter ble lagt til.

  Enner Valencia hadde en større sjanse i første omgang, men var ellers anonym før han valgte å dytte til forsvarer Youssouf Sabaly før han så la seg ned og overspilte noen ondter.

  Begge lag var avhengige av å ikke tape for å ha mulighet til å kvalifisere seg til åttendedelsfinalene.

  Ecuador kom inn i andre omgang med ny giv, men kom ikke til noen gode avslutninger.

  Ut av intet satt det for Ecuador, som scoret på sin første målsjanse. Hjørnesparket gikk først innom Félix Torres' hode før Caicedo stakk ut foten og lurte ballen inn i mål.

  Like etter Ecuadors jubelscener satt kjempen i Senegals midtforsvar, Kalidou Koulibaly, inn sitt første landslagsmål og sendte senegaleserne tilbake i ledelsen.

  Ecuador presset på, men fikk det ikke til. Senegal var best på tribunen og best på banen og vant 2–1 over søramerikanerne.

  Koulibaly
  Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters
 • Nederland vant gruppa - hadde full kontroll mot Qatar

  Nederland så komfortable ut i 2-0-seieren over VM-verten Qatar. Cody Gakpo fortsatte å herje og scoret i tredje kamp på rad da de oransjekledde vant sin gruppe.

  Nederlenderne kontrollerte tirsdagens oppgjør fra start til slutt og fikk en enkel reise mot puljeseieren. Allerede før avspark kunne ikke Qatar unnslippe å bli VM-historiens svakeste vertsnasjon, og mot Nederland greide ikke laget å rette på inntrykket.

  Gakpo gjorde ledermålet på et rent treff etter 26 minutter. Det kom etter fremoverrettet spill og gode kombinasjoner. Qatar hang ikke med på temposkiftet som lå bak angrepet.

  Scoringen var Gakpos tredje på like mange VM-kamper. Hans to første kom mot Senegal (2-0) og Ecuador (1-1). Innsatsen gjør ikke den 23-årige PSV Eindhoven-mannen mindre ettertraktet.

  Få minutter etter hvilen utnyttet Frenkie de Jong et sovende Qatar-forsvar og løp lett inn 2-0 på en retur. I forkant spilte Davy Klaassen en ball mot Memphis Depay, som på bakre stolpe avsluttet rett på keeper.

  Senere trodde innbytter Steven Berghuis at han hadde økt ledelsen til 3-0 etter å ha blitt spilt gjennom av Vincent Janssen, men målet ble annullert etter en VAR-sjekk. Videobildene viste at ballen hadde sneiet innom Gakpos arm i det oppbyggende angrepet.

  På overtid traff Berghuis tverrliggeren fra hjørnet av 16-meteren.

  Nederland spiller åttedelsfinale mot toerlaget i VMs gruppe B lørdag. Motstanderen der blir enten England, Iran, USA eller Wales. Sjansen er størst for at de blir en av de tre sistnevnte. (NTB)

  Nederland
  Foto: ALBERTO PIZZOLI / AFP
 • Neymar mister også Brasils siste puljekamp i VM

  Neymar er tidligst tilbake på banen når Brasil spiller åttedelsfinale i fotball-VM. Ankelskaden gjør at han går glipp av fredagens gruppekamp mot Kamerun.

  Det slo den brasilianske laglegen Rodrigo Lasmar fast på et pressemøte tirsdag. Beskjeden kom ikke overraskende. Det lå i kortene at Neymar kom til å miste resten av puljespillet i Qatar etter at han måtte ut med smerter i 2-0-seieren over Serbia sist torsdag.

  Bilder etterpå viste en markant hevelse i hans høyre ankel. Neymar ble sett gråtende på benken i sluttminuttene av Brasils åpningskamp. Senere la 30-åringen ut en melding på Instagram, og der omtalte han skaden som «et av de tøffeste øyeblikkene» i sin karriere.

  Lasmar kunne også fortelle at Neymar hadde feber mandag, men la kjapt til at «det var under kontroll» og ikke påvirker behandlingen av hans vonde ankel.

  Neymar ble også skadd i 2014-VM på hjemmebane. Med det mistet han semifinalen og bronsekampen.

  Brasil fulgte opp seieren mot Serbia med å slå Sveits 1-0. Casemiro ble der en sen matchvinner. (NTB)

  WCup Brazil Serbia Soccer
  Foto: LAURENT GILLIERON / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste