Hopp til innhold

Rodal om supersprinterne: – Fremstår idiotisk at de møtes så sjelden

Verdens to raskeste menn, Usain Bolt og Tyson Gay har knapt møtt hverandre de siste åra. Vebjørn Rodal forstår Jaysuma Ndures utspill om at supersprinterne er feige, men mener alt handler om penger.

Rodal

Sprinterne Usain Bolt og Tyson Gay er verdens to raskeste menn for øyeblikken - men de møtes aldri. Det får Vebjørn Rodal til å reagere.

Foto: MICHAEL DALDER / Reuters/Scanpix

– Det koster en Diamond League-arrangør cirka to millioner å få Usain Bolt på 200-meter, sier NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal.

Bolt1

Usain Bolt løp inn til årsbeste i verden på 200 meter i Paris med tida 19,73.

Foto: BERTRAND GUAY / Afp
Gay

Tyson Gay har ikke møtt Bolt utenfor OL eller VM siden 2010.

Foto: ALAIN GROSCLAUDE / Afp

– Hvis han i tillegg skal møte Tyson Gay, ville Bolt forlangt 2,5 millioner. I tillegg ville Gay også hatt 2,5 millioner. Det blir fem millioner kroner for to utøvere og det hele hadde endt med at stevnet hadde arrangert en 200 meter og ingenting annet, fortsetter han.

Kritikk fra Ndure

Gay og Bolt har ikke møttes i konkurranse utenfor et mesterskap siden Diamond League-stevnet i Stockholm i 2010. Da vant Gay overraskende. Etter det har det vært full stopp for møter mellom de to supersprinterne.

Den norske sprinteren Jaysuma Ndure uttalte søndag at han tror konkurrentene ikke tør å møte hverandre, en tendens han ikke liker.

– Vi har fått mange feige sprintere. Mange flere enn før. Siden 2007 har ingen villet møte hverandre. Jeg kan ikke kalle det annet enn feigt, sa Jaysuma Saidy Ndure til NRK.no.

Ndure har muligheten til å møte både Gay og Bolt i VM som starter i Moskva 10. august. Det blir etter alt å dømme også årets første konkurranse der alle de tre antatt raskeste i verden er med; Bolt, Gay og Yohan Blake.

– Idiotisk

Rodal er enig i at sprinterne møtes for sjelden, men mener imidlertid hovedgrunnen er at de forskjellige Diamond League-arrangørene ikke makter å sikre seg de største stjernene på grunn av prislappen.

– At de møtes såpass sjelden kan nesten fremstå som idiotisk. De burde absolutt møttes oftere. Vi skulle gjerne sett flere oppgjør om hvem som er verdens raskeste mann, sier han, og utdyper:

– Poenget er at den økonomiske risikoen for arrangøren blir altfor stor. Det er ingen som er villig til å ta den risikoen. Man må skrive kontrakt med utøverne allerede i februar eller mars, og da vet du ikke om du har en spennende nok duell som er verdt så mye i juli. Så dette er høyrisiko. sier Rodal.

Avfeier kritikken

Torsdag i forrige uke løp Gay 100 meter i Lausanne. To dager senere, bare noen timers togtur mot nordvest, løp Bolt inn til årsbeste i verden med på 200 meter i Paris.

Bolts manager avfeide kritikken fra Ndure søndag.

– Det stemmer ikke at de unngår hverandre. Alle vil være i form til VM. Vi jobber med vår plan for sesongen og Gay har sin plan, sa Ricky Simms til NRK.no.

Simms innrømmer imidlertid at kostnadene trolig har noe av skylda.

– Det hender selvsagt at vi spør om hvilke utøvere som skal være med på forskjellige stevner. Hvis en arrangør blar opp mye penger vil saken alltid bli vurdert, men det er dyrt å samle alle de beste i verden, sier han.

100 meter Tyson Gay vinner foran Usain Bolt

Gay og Bolt møttes i Stockholm i 2010. Etterpå har de ikke konkurrert mot hverandre utenfor mesterskap.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal