Hopp til innhold

Rodal advarer Samba – mener Warholm er klar for å skrive historie

STOCKHOLM (NRK): Etter den eventyrlige sesongåpningen, tror Vebjørn Rodal at Karsten Warholm kan bli tredjemann i historien som ser 46-tallet på 400 meter hekk.

Karsten Warholm

VANTRO: Karsten Warholm ser opp på storskjermen og registrerer ei vinnertid han selv knapt trodde var mulig under rådende værforhold.

Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB scanpix

Man måtte kanskje være til stede på Olympiastadion i Stockholm torsdag kveld for helt å forstå surrealismen i tida som kom opp på stortavla etter Karsten Warholms sesongåpning: 47,85.

For det var kaldt og det blåste. I øvelse etter øvelse ble det levert resultater som ikke var i nærheten av verdensklasse.

At Warholm uten reell konkurranse skulle storme inn til årets tredje beste tid på 400 meter hekk, var derfor rett og slett usannsynlig.

Så selv om Warholm har løpt 21 hundredeler raskere før, var det grunn til å spørre om han noen gang har gjort et bedre løp.

– Jeg funderer litt på det, faktisk. Jeg skal se litt på det, men jeg føler dette var ganske mye bedre enn de løpene jeg har gjort før, for å være helt ærlig, sier Warholm selv.

– Hvis du tar forholdene i betraktning, så tror jeg det definitivt er det beste løpet han har gjort på 400 meter hekk, sier trener Leif Olav Alnes.

– Jeg er sikker på at han ikke har gjort en bedre prestasjon, sier Vebjørn Rodal, olympisk mester på 800 meter og NRKs friidrettsekspert.

– 46 ikke umulig

De snakker altså om en mann som har vunnet både VM- og EM-gull, og som i fjor sommer flyttet den norske og nordiske rekorden gang etter gang.

– Det er ei så sterk åpning at jeg tror Abderrahman Samba og Rai Benjamin skal få mer enn nok med å slå Karsten Warholm når de møtes i duell, sier Rodal.

Samba og Benjamin er altså herrene med nest best og tredje best tid gjennom tidene på 400 meter hekk, resultater begge oppnådde i 2018. Samba er en av bare to som har løpt distansen på under 47 blank.

Rodal tror Warholm kan bli den tredje.

– 46-tallet er spennende å tenke og slettes ikke umulig. Han har grunnforutsetningene, han er solid teknisk, og med den 400-farten han legger til grunn uten hekker, så er det snart bare enkel matematikk å se 46-tallet, sier Rodal, som minner om at Warholm tangerte europarekorden innendørs på 400 meter flatt i vinter.

Møtes på Bislett

I motsetning til Rodal, vil ikke Warholm og trener Alnes spekulere i tider.

– Nå har jeg lært av Leif at godt gjort er bedre enn godt sagt, så vi forholder oss til det, sier Warholm til NRK.

Neste gang han stiller til start, er i Bislett Games. Der møter han Abderrahman Samba, som gjorde 47,27 i Shanghai i sin Diamond League-åpning – men da under helt andre forhold enn torsdagens stockholmsvær.

Siste nytt

 • Molde-tap i Europaligaen

  Molde møtte Qarabag under spesielle omstendigheter. Det aserbajdsjanske laget hører egentlig hjemme i Nagorno-Karabakh, hvor det på nytt brøt ut krig denne uka.

  Da gikk Aserbajdsjan til angrep, med mål om å integrere terreroritet i deres landområder. Store deler av befolkningen i området er armenere.

  Les mer om konflikten her.

  Qarabag har lenge spilt hjemmekampene sine i hovedstaden Baku, 350 kilometer fra krigssonen. Og det var her de møtte Molde til dyst i Europaligaen.

  Det norske laget fikk tidlig store problemer, og etter 55 minutter klarte de ikke lenger stå imot. Da sendte Leandro Andrade vertene i føringen med en volley i det lengste hjørnet.

  Romsdalsklubben hadde noen brukbare sjanser på tampen av andre omgang, men måtte se seg slått i gruppespillets første kamp. Häcken og Leverkusen er også i deres gruppe.

  ecUPVIzcaMg
  Foto: AP
 • Kolstad-tap i mesterligaen

  Kolstad hevet seg etter en svak periode før pause og ga polske Kielce kamp i 30-32-nederlaget hjemme i Champions League.

  Tapet kom i trønderlagets første CL-oppgjør foran eget publikum i Trondheim Spektrum. Det skjedde mot sist sesongs tapende mesterligafinalist.

  VnoGGbxVzeA
  Foto: NTB
 • – Kvinnelandslaget er blitt systematisk diskriminert

  Alexia Putellas demper ikke den skarpe tonen foran fredagens kamp mot Sverige. Hun mener syndene i Spanias fotballforbund går langt tilbake i tid.

  Den dobbelte Ballon d'Or-vinneren holdt ikke igjen da hun møtte pressen dagen før nasjonsligapremieren i Göteborg.

  – Kvinnelandslaget er blitt systematisk diskriminert i flere tiår, sa Putellas.

  Barcelonas midtbanespiller var i sommer med på å vinne VM-gull med Spania. Siden har det vært kaos rundt laget og det spanske fotballforbundet.

  Bråket ble utløst da daværende fotballpresident Luis Rubiales kysset Jennifer Hermoso på munnen under VMs medaljeseremoni. Etter skandalen varslet nesten hele vinnerlaget at de ville boikotte Spanias neste landskamper om det ikke ble gjort en skikkelig ryddejobb i forbundet.

  Etter langvarige møter valgte 21 av de 23 uttatte i troppen å ta del i samlingen til nasjonsligakampene mot Sverige og Sveits. Fotballforbundet i Spania har lovet større endringer, og onsdag fikk generalsekretæren sparken. (NTB)

  GjIB8L7fP_Q
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ødegaard med perlescoring i Mesterligaen - Bilder fra TV 2 00:38
Neste