Hopp til innhold

Finne signerte kontrakt med RBK

Riku Riski skrev mandag under en fireårskontrakt med Rosenborg Ballklubb. Finnen har spilt for Hønefoss de to siste sesongene, og har endt som toppscorer i klubben to år på rad.

Riku Riski skrev mandag under en fireårskontrakt med Rosenborg Ballklubb. Finnen har spilt for Hønefoss de to siste sesongene, og har endt som toppscorer i klubben to år på rad.

Finnen Riku Riski blir ny Rosenborg-spiller.

Erik Hoftun

Erik Hoftun karakteriserer den nye spissen som god teknisk.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix
Riski

Riski ble presentert på Brakka på Lerkendal mandag ettermiddag.

Foto: Rune Kjær Valberg/NRK

– Vi har jobbet med dette en god stund og, er veldig glade for at dette nå er i orden, sier Erik Hoftun til RBK.no.

Det var mandag formiddag at Rosenborg opplyste at en ny spiller var klar for klubben. Fra før har Hoftun gjort det klart at RBK ønsker en utespiller til i stallen før neste sesong.

Riski blir en naturlig utfordrer til angrepsspillere som Nicki Bille Nielsen, Alexander Søderlund og Tobias Mikkelsen.

– Riski er god i bakrom, målfarlig og kan spille på begge kantene. En type spiller som vil passe godt inn i Rosenborg, sier Hoftun.

Toppscorer i Hønefoss

Riski kom til Hønefoss foran 2012-sesongen. Han har scoret 20 mål på 55 kamper for klubben som endte sist i årets eliteserie.

Erik Hoftun utelukker samtidig ikke at det kan tynnes ut noe i RBK-rekkene i løpet av neste overgangsvindu.

– Det er klubber som har vært og snust på noen av våre spillere, men ingenting er konkret ennå. Vi får vente og se.

– Nytt steg i karrieren

– For meg er Rosenborg den aller største klubben i Norge, og det tror jeg mange er enige med meg i, jeg gleder meg veldig til å begynne, sier finnen til NRK.

I et intervju med RBK.no sier den finske landslagsspilleren at han ser fram til en suksessrik tid i Rosenborg.

– Jeg er kjempespent. Det er en stor dag og en stor mulighet for meg til å ta et nytt steg i karrieren min. Det er en stor klubb med flotte fans, så alt er perfekt, sier Riski.

– Jeg liker å tenke fotball på en offensiv måte. Jeg håper å tilføre laget fart, energi og hardt arbeid – og forhåpentlig mange mål, sier RBKs nye angriper.

Han legger ikke skjul på at han har kommet til Rosenborg for å gjøre en forskjell.

– Det handler om å ta nye gull og sikre laget nye trofeer, sier den tidligere Hønfoss-spilleren.

Siste nytt

  • Sjokkseier for Norris – slo Verstappen i Miami

    Lando Norris tok sin første Grand Prix-seier i Formel 1 da han vant søndagens løp i Miami foran verdensmester Max Verstappen.

    – Jeg elsker dere alle, jeg elsker dere, utbrøt en ekstatisk Lando Norris på lagradioen, sendt på Viaplay.

    Den 24-årige britiske McLaren-føreren hadde en rask bil og leverte ypperlig kjøring. Han hadde også hellet på sin side da Logan Sargeant forsvant ut av løpet og han fikk et gratis depotbesøk mens sikkerhetsbilen var ute.

    For på 29. runde krasjet Kevin Magnussen med den amerikanske hjemmefavoritten Logan Sargeant, som forsvant ut av løpet, og sikkerhetsbilen måtte ut. Det gagnet Norris, som etter å ha hatt femte startspor var i ledelse og kjørte meget raske rundetider.

    Han avverget Verstappens forsøk på å passere rett etter omstarten, og så kjørte Norris fra VM-lederen.

    Norris vant klart foran Red Bull-fører Verstappen, med Ferrari-duoen Charles Leclerc og Carlos Sainz på de neste plassene.

    8XyRO3I6Vyo
    Foto: AFP
  • Fire Reiten-mål (!) da Chelsea knuste Bristol City 8-0

    Guro Reiten scoret fire ganger og la opp til to mål da Chelsea knuste Bristol City 8-0 i siste hjemmekamp under manager Emma Hayes.

    Med sitt målshow sendte hun Chelsea inn i gullkampen igjen for fullt. Laget er tre poeng bak serieleder Manchester City med en kamp mindre spilt, og nå med bedre målforskjell.

    (NTB)

    Britain Soccer Women's Super League
    Foto: Adam Davy / AP
  • Moi-dobbel da FCK vant

    Mohamed Elyounoussi scoret de to første målene da FC København slo Silkeborg 3-0 i dansk superliga. Nå er laget bare ett poeng bak serieleder Brøndby.

    Brøndby tapte 2-3 borte for Midtjylland tross en scoring av Ohi Omoijuanfo. Det gjør at det er svært jevnt i gullkampen. Ett poeng skiller mellom de tre første, og tre mellom de fire første, når fire serierunder gjenstår.

    (NTB)

    Mohamed Elyounoussi
    Foto: PAUL ELLIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal