NRK Meny
Normal

Rimmen: – Positivt med Idrettsgalla-kritikk

Programleder Anne Rimmen mener kritikken mot nomiasjonene til «Årets mannlige utøver» under Idrettsgallaen 2015 viser at prisene har en verdi.

Kristoff

Aleksander Kristoff (t.v.) ble ikke nominert til Årets mannlige utøver, og skapte storm i sosiale medier. Det mener programleder Anne Rimmen viser at prisene betyr noe.

Foto: Rimmen / NRK

Rimmen

Anne Rimmen er klar for sitt fjerde strake år som programleder alene for Idrettsgallaen.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Det viser at prisene og idrettsgallaen faktisk betyr noe. Vi er bortskjemte med mange gode idrettsutøvere i Norge. At folk engasjerer seg og er kritiske er bare en positiv ting, mener programlederen.

Nominasjonene til «Årets mannlige utøver» har vært offer for hard skyts i forkant av programmet. Både Stanley Cup-vinner Mats Zucarello Aasen og Alexander Kristoff, som tok to etappeseiere i fjorårets «Tour de France» er utelatt fra nominasjonen.

Da tok Zucarello Aasen til motmæle, og ga et stikk tilbake til juryen som valgte å utelate de to utøverne.

– Kristoff burde absolutt vært der. Men jeg skjønner det er vanskelig for en verdenssport som sykling å konkurrere med langrenn og sånn, fortalte New York Rangers-spilleren til NRK da nominasjonene ble offentliggjort.

De er begge nominert i «Årets navn»-kategorien. Hvordan du kan stemme frem din ser du i faktaboksen til høyre.

Tar imot Ødegaard etter Madrid-opphold

– Vi gleder oss veldig til å ta imot Martin Ødegaard. Han kommer jo nesten rett fra Madrid. Vi vil ha de største idrettsprofilene tilstede, og de er det mange av i år. Det setter preg på gallaen, og det er veldig gøy, forteller programleder Rimmen, som for fjerde gang leder programmet i ensom majestet.

Etter sitt nylige besøk til Madrid har han, symptomatisk med resten av året, skapt overskrifter i både nasjonal og internasjonal presse. Nå er altså Idrettsgallaen i Hamar OL-amfi neste stopp for den talentfulle Strømsgodset-spilleren, som er nominert i kategorien «Årets gjennombrudd».

– At Martin kommer betyr selvfølgelig veldig mye. Dette er en kveld hvor vi hyller idrettsheltene, og det er stas at så mange av dem velger å komme til oss, mener prosjektleder Christian Finnskog.

På Idrettsgallaen vil 16-åringen være i godt selskap, og blant annet Thor Hushovd og Tora Berger er bekreftet til gallaen. I tillegg kommer det musikalske bidrag fra Gabriel Rios, Violet Road, Marion Ravn og Nora Jabri og Trine Rein.

Laster Twitter-innhold

– Nervene har begynt å melde seg

– Nervene har så smått begynt å komme nå, men de verste pleier ikke å komme før rett før programmet. Det er litt sommerfugler, innrømmer den rutinerte programlederen.

På Rimmens Instagram-profil kan man likevel se at ting begynner å nærme seg klart i amfiet.

– Ting begynner å komme på stell nå. Nå gjenstår det bare noen få prøver, i tillegg til at artistene må prøvespille, fortalte Rimmen i forkant av sendingen.

Laster Instagram-innhold

Siste nytt

 • Surt tap for Ruud i Miami

  Casper Ruud tapte første kamp i ATP-kvalifiseringen i Miami. Han tapte i strake sett 3-6, 6–7 (8–10) mot australske John Millman.

  Ruud gjorde en dobbeltfeil på stillingen 8–8 i tiebreaket i andre sett. På neste poeng tok Millman seieren.

  Casper Ruud
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • Salah nærmer seg scoringsrekord

  Liverpools Mohamed Salah kan bli den spilleren gjennom tidene med flest mål i én og samme Premier League-sesong. Han har 28 seriemål på 31 kamper. Det er kun seks mål fra rekorden. Med sju gjenværende seriekamper kan Salah tukte rekorden, melder NTB.

  Mohamed Salah
  Foto: Paul Ellis / AFP
 • Disse jentene får gå i Tyumen

  Tiril Kampenhaug Eckhoff, Marte Olsbu, Synnøve Solemdal, Ingrid Landmark Tandrevold og Hilde Fenne får gå verdenscupavslutningen i Tyumen.

  World Cup Skiskyting kvinner 15 km
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag