NRK Meny
Normal

Rimmen: – Positivt med Idrettsgalla-kritikk

Programleder Anne Rimmen mener kritikken mot nomiasjonene til «Årets mannlige utøver» under Idrettsgallaen 2015 viser at prisene har en verdi.

Kristoff

Aleksander Kristoff (t.v.) ble ikke nominert til Årets mannlige utøver, og skapte storm i sosiale medier. Det mener programleder Anne Rimmen viser at prisene betyr noe.

Foto: Rimmen / NRK

Rimmen

Anne Rimmen er klar for sitt fjerde strake år som programleder alene for Idrettsgallaen.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Det viser at prisene og idrettsgallaen faktisk betyr noe. Vi er bortskjemte med mange gode idrettsutøvere i Norge. At folk engasjerer seg og er kritiske er bare en positiv ting, mener programlederen.

Nominasjonene til «Årets mannlige utøver» har vært offer for hard skyts i forkant av programmet. Både Stanley Cup-vinner Mats Zucarello Aasen og Alexander Kristoff, som tok to etappeseiere i fjorårets «Tour de France» er utelatt fra nominasjonen.

Da tok Zucarello Aasen til motmæle, og ga et stikk tilbake til juryen som valgte å utelate de to utøverne.

– Kristoff burde absolutt vært der. Men jeg skjønner det er vanskelig for en verdenssport som sykling å konkurrere med langrenn og sånn, fortalte New York Rangers-spilleren til NRK da nominasjonene ble offentliggjort.

De er begge nominert i «Årets navn»-kategorien. Hvordan du kan stemme frem din ser du i faktaboksen til høyre.

Tar imot Ødegaard etter Madrid-opphold

– Vi gleder oss veldig til å ta imot Martin Ødegaard. Han kommer jo nesten rett fra Madrid. Vi vil ha de største idrettsprofilene tilstede, og de er det mange av i år. Det setter preg på gallaen, og det er veldig gøy, forteller programleder Rimmen, som for fjerde gang leder programmet i ensom majestet.

Etter sitt nylige besøk til Madrid har han, symptomatisk med resten av året, skapt overskrifter i både nasjonal og internasjonal presse. Nå er altså Idrettsgallaen i Hamar OL-amfi neste stopp for den talentfulle Strømsgodset-spilleren, som er nominert i kategorien «Årets gjennombrudd».

– At Martin kommer betyr selvfølgelig veldig mye. Dette er en kveld hvor vi hyller idrettsheltene, og det er stas at så mange av dem velger å komme til oss, mener prosjektleder Christian Finnskog.

På Idrettsgallaen vil 16-åringen være i godt selskap, og blant annet Thor Hushovd og Tora Berger er bekreftet til gallaen. I tillegg kommer det musikalske bidrag fra Gabriel Rios, Violet Road, Marion Ravn og Nora Jabri og Trine Rein.

Laster Twitter-innhold

– Nervene har begynt å melde seg

– Nervene har så smått begynt å komme nå, men de verste pleier ikke å komme før rett før programmet. Det er litt sommerfugler, innrømmer den rutinerte programlederen.

På Rimmens Instagram-profil kan man likevel se at ting begynner å nærme seg klart i amfiet.

– Ting begynner å komme på stell nå. Nå gjenstår det bare noen få prøver, i tillegg til at artistene må prøvespille, fortalte Rimmen i forkant av sendingen.

Laster Instagram-innhold

Siste nytt

 • Svenskene ønsker ny Danmarkskamp

  Spillere fra det svenske kvinnelandslaget i fotball har tatt til sosiale medier for å be UEFA gi Danmark en ny sjanse til å spille kvalifiseringskamp mot Sverige.

  Kampen skulle gått i forrige uke, men en konflikt om likelønn førte til at spillerne uteble fra kampen.

  Konflikten skal opp for UEFAs disiplinærorgan i november, og Danmark risikerer utestengelse fra hele VM.

  SOCCER-EURO-WOMEN-NLD-DEN/PREVIEW
  Foto: YVES HERMAN / Reuters
 • Hamilton nærmer seg ny VM-tittel

  Lewis Hamilton vant USA Grand Prix foran nærmeste utfordrer Sebastian Vettel.

  Nå skiller det 66 poeng de to imellom i VM-sammendraget. Alt tyder på at det er bare et tidsspørsmål før Hamilton har avgjort duellen.

  FOR-F1-GRAND-PRIX-OF-USA
  Foto: CLIVE MASON / AFP
 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm