Hopp til innhold

Riise fikk drakta til tidenes mestscorende

Riise satt igjen med drakta da en rekordhungrig Lionel Messi scoret hattrick mot mot Apoel og ble tidenes målscorer i mesterligaen.

Riise

Riise fikk ikke tid på banen, men sikret seg drakta til Lionel Messi etter kampen.

Foto: Hans Henrik Bårtvedt / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

– En av de mest positive tingne i kveld var at jeg fikk skjorta hans. Det var litt stort, det var gøy. Jeg snakket med han i pausen og spurte høflig, forklarte Riise til NRK.

Slik oppsummerte John Arne Riise kvelden for hans Apoel som måtte se Barcelona vinne 4-0 på Apoels hjemmebane.

Med tre mål ble Messi mestscorende i mesterligaen.

Forrige runde tangerte han Raul rekord på 71. mål, men nå ville ha den alene. Først scoret han en gang i det 38. minutt, og han var ikke ferdig med det.

– Verdens beste

Et snaut kvarter ut i andre omgang var han på farten igjen, og scoret sitt 73. mesterligamål i karrieren.

Men når Messi skal gjøre noe, så gjør han det ordentlig. Tre minutter før slutt puttet han på igjen, hans tredje for kvelden, og flyttet rekorden til 74. mål.

– Han scoret tre mål i dag, så han viste hvorfor han er verdens beste fotballspiller, sier Riise.

John Arne Riise ble sittende på benken gjennom hele kampen for Apoel, og kan dermed ikke lastes for Messis scoringer.

Rekordskred

– Det var et helt annet Barca-lag enn det vi møtte på bortebane. Vi møter ett av verdens beste lag, og når de får det til å sitte sånn som det sitter nå, da er det ikke mye man kan gjøre, sa Riise til NRK.no etter kampen.

Lionel Messi er ikke ukjent med rekorder, noe oversikten under viser. Det er blant annet bare noen dager siden han overtok rekorden som mestscorende i La Liga.

Laster Twitter-innhold

Tidligere i kampen hadde Luis Suárez gjort 1-0. Det var hans første mål for Barcelona.

FBL-EUR-C1-APOEL-BARCELONA

Luis Suarez åpnet målkontoen for Barcelona.

Foto: THOMAS COEX / Afp

Siste nytt

 • Berge-assist da Burnley tok sesongens første seier

  Sander Berge leverte en assist da Burnley tok sin første trepoenger i Premier League med 2-1 i hengekampen mot Luton.

  Berge sto for forarbeidet da Lyle Foster scoret et fortjent ledermål på overtid i første omgang. Luton presset hardt for utligning den siste halvtimen og fikk den ved Elijah Adebayo i det 83. minutt, men ett minutt senere ble innbytter Jacob Bruun Larsen matchvinner for gjestene med et kjempeskudd.

  – Tre poeng i Premier League, det føles fantastisk. Vi måtte kjempe for det, og jeg er stolt av laget for det de viste i dag, sa manager Vincent Kompany til BBC.

  – Vi viste de kvalitetene som ga oss opprykk forrige sesong. (NTB)

  HhLi7d6bTSc
  Foto: AP
 • Ny nedtur for United – audmjuka på eige gras

  Manchester United rota bort leiinga to gonger og tapte 2-3 mot Galatasaray i kveldens meisterligaoppgjer. To mål frå danske Rasmus Højlund (20) var ikkje det nok til å redde Erik ten Hag og United ut av ei stadig djupare krise.

  – Vi har fått ein dritstart i nesten alle turneringar. Vi må samle oss, sjå kvarandre djupt i auga og så skal vi komme ut av dette saman, sa Højlund til TV 2 etter kampen.

  For tyrkarane kunne reise heime med alle tre poenga etter ein til tider kaotisk kamp på Old Trafford, som inneheldt både raudt kort og straffebom.

  – No er Manchester United i «deep shit», kommentert Simen Stamsø-Møller på TV 2 si sending.

  Raudtrøyene fekk ein pangstart på kampen, då den danske målsniken sende heimelaget i leiinga med panna etter 17 minutt. Innlegget går frå Casemiro til Marcus Rashford som sender ballen presist til Højlund framfor mål.

  Gjestane frå Tyrkia slo raskt og effektiv tilbake. Den tidlegare United-spelaren Wilfried Zaha får eit hjarteleg gjensyn med Old Trafford og utliknar fem minutt seinare. Han feirar med å setje hendene til øyra framfor heimepublikumet.

  Men dette så lenge ut til å bli United sin danske dreng sin store kveld. Først får han eit mål annullert for offside etter sidebyte. Minutta seinare kjem han på ei kontring. Iskaldt lempar han ballen over Fernando Muslera i målet til Galatasaray og United jublar for 2–1.

  Som i første omgang får ikkje heimelaget behalde leiing veldig lenge. Kerem Aktürkoglu utliknar for Galatasaray berre minutta etterpå.

  Og verre skulle det bli. Gjestane får straffe etter at Casemiro klippa ned Dries Mertens i eigen boks. Med to gule kort blir Casemiro sendt i garderoben.

  United blir i første omgang redda av at Mauro Icardi bommar på mål.

  Men han får sin revansj like etterpå.

  Leverer ein lekker chip frå 15 meter i møtet med Onana, og sender Galatasaray-fansen til himmels.

  Erik ten Hag og United står dermed utan poeng etter to kampar. Galatasaray tar 2.-plassen i meisterligaens gruppe A bak Bayern München som slo FC København 2–1 i Parken i kveld.

 • Oilers opp i rygg på Storhamar

  Stavanger Oilers måtte slite for poengene i den framskutte kampen mot Lørenskog, men Nick Dineens scoring ga 1-0-seier.

  Seieren sender Oilers opp i rygg på serieleder Storhamar. Begge har 15 poeng av 18 mulige etter seks spilte kamper.

  Hjemmelaget dominerte kampen stort og vant skuddstatistikken 56-9, men greide bare en gang å overliste Lørenskog-keeper Anders Iversen Haugum. Det var da Dineen vel halvveis i første periode dro av en motspiller og scoret alene med keeper.

  Oilers måtte forsvare seg med nebb og klør da Anders Tangen Henriksen ble utvist vel tre minutter før slutt og gjestene etter hvert tok ut keeper og spilte seks mot fire.

  Kampen tilhører egentlig neste ukes midtukerunde, men da er Oilers opptatt med CHL-kamp mot tsjekkiske Ocelari Trinec. (NTB)

  Sluttspillet i ishockey: Stavanger Oilers - Storhamar
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste