Riiber seiret på norsk jubeldag: – Han er bedre enn noen gang

RUKA/OSLO (NRK): Jarl Magnus Riiber var overlegen i verdenscupåpningen i kombinert. Med seg på pallen fikk han to lagkamerater.

Laster innhold, vennligst vent..

Riiber kunne cruise gjennom fem kilometer i finske Ruka.

– Han er bedre enn noen gang. Er det mulig å hamle opp med han i år, spurte Jann Post retorisk da Riiber gikk over målstreken.

– Veldig stolt

Riiber ble første nordmann til å vinne verdenscupen sammenlagt på 20 år i fjor.

I første renn i årets sesong, fulgte han opp.

Riiber

OVERLEGEN: Jarl Magnus Riiber var overlegen i verdenscupåpningen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg har bra selvtillit. Det er godt å starte en sesong på denne måten, sa Riiber.

– Jeg tenkte egentlig jeg skulle ta det med ro, men konkurranseinnstinktet slo inn, så da hadde jeg lyst til å kjenne litt på hvordan kroppen fungerte, gliser Riiber til NRK.

For det var definitivt ikke bare Riiber som gjorde det bra i dagens renn.

Fire nordmenn krysset målstreken før en utenlandsk utøver gjorde det.

– Det er helt fantastisk. Det er en voldsom maktdemonstrasjon i hoppbakken. Jeg syns det er blitt jobbet knallbra i støtteapparatet, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

Samtlige nordmenn blant de 16 beste

Riiber var så overlegen i hoppdelen at han gikk ut 28 sekunder før nærmeste konkurrent.

Allerede før femkilometeren startet, var det dermed mer eller mindre klart at Riiber kom til å ta seieren i Ruka.

Nærmest startet en annen nordmann. Espen Bjørnstad gikk ut som nummer to, Jens Luraas Oftebro som nummer tre, Jørgen Graabak som nummer fem.

Verdenscupåpning i langrenn, hopp og kombinert.

NORSK JUBEL: Pallen i Ruka ble tapetsert av nordmenn. Fra venstre: Espen Bjørnstad, Jarl Magnus Riiber og Jonas Lurås Oftebro.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Alle nordmennene gikk bra i sporet også. Bjørnstad forsvarte annenplassen, mens også Jens Luraas Oftebro forsvarte sin plassering.

I spurtoppgjøret om fjerdeplassen var det Jørgen Graabak som var best - og sikret dermed firedobbelt norsk.

– Jeg tror det er et historisk øyeblikk. Jeg tror ikke dette har skjedd før. Det er firedobbelt norsk, smiler en strålende fornøyd sportssjef.

Firedobbelt norsk har riktignok skjedd før, i Holmenkollen i 1984. Likevel var det en imponerende lagprestasjon:

Samtlige norske løpere var blant de 16 beste. Espen Andersen endte som nummer 12, mens Einar Luraas Oftebro ble nummer 15 og Harald Johnas Riiber ble nummer 16.

– Jeg er veldig stolt. Vi jobber godt i laget nå. Vi har en del unge som kommer opp også, sa Riiber til arrangøren.

Sportsnyheter

kkW971HxHEc

Danmark videre i EM: – Noe av det største jeg har vært med på

Det ble en thrilleravslutning i EMs gruppe B mandag kveld. Lenge var det helt åpent hvilke lag som ville knipe andre-, tredje- og fjerdeplassen, men til slutt var det Danmark som kunne juble for sikkert avansement.

Slik reagerte Hareide da Eriksen falt om: – Hva f*** skjedde nå?

Alt lå til rette for en hyggelig kveld med dansk EM-fotball på skjermen. Det ble i stedet en av Åge Hareides verste dager.

Siste nytt

 • Belgisk seier ga svensk EM-jubel

  Belgias 2-0-seier over Finland i EM betyr at Sverige er klar for åttedelsfinale allerede før siste gruppekamp. Svenskene møter Polen i sin siste gruppekamp onsdag, men det oppgjøret blir ikke lenger et være eller ikke være i turneringen for «söta bror». Det sørget Østerrike og Belgia for mandag. Sverige blir nemlig dårligst nummer tre i gruppe E, og med fire poeng etter to kamper plasserer det blågule mannskapet seg uansett foran Ukraina og Finland på treertabellen.

  Sverige
  Foto: Anatoly Maltsev / AP
 • Finland med tynt håp

  Finland var avhengig av minst ett poeng for å være garantert plass i åttedelsfinalene, og hvittrøyene holdt lenge unna for det belgiske presset. Men etter flere sjanser, og én annullering, måtte Finland og keeper Lukas Hradecky kapitulere. Thomas Vermaelen headet i stanga, og Hradecky rakk ikke annet enn å bokse ballen inn i eget mål. Drøyt fem minutter senere satte Romelu Lukaku inn 2-0, og dermed henger det finske håpet i en tynn tråd.

 • Hegerberg får dansk spisskollega

  Den danske fotballprofilen Signe Bruun forlater Paris Saint-Germain og blir spisskollega med Ada Hegerberg i Lyon.

  Det melder Lyon på sine nettsider. Bruun har signert en toårskontrakt med sin nye arbeidsgiver. 23-åringen har spilt for PSG siden 2018.

  Lyon har vært den dominerende klubben i europeisk kvinnefotball i en årrekke. Sist sesong ble imidlertid Hegerberg og lagvenninnene vippet ned fra tronen i hjemlandet av nettopp PSG.

  I mesterligaen ble det exit i kvartfinalen, også det mot PSG.

  Signe Bruun spilte tidligere for Fortuna Hjørring i fire sesonger. Hun står med 13 landskamper.

  Sammen med Bruun har også den nederlandske midtbanespilleren Daniëlle van de Donk og den chilenske keeperen Christiane Endler. Van de Donk har signert en toårskontrakt, mens Endler har kontrakt til juni 2024.

  Spain Soccer Women's Champions League
  Foto: Clive Brunskill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal