Hopp til innhold

Juryen likte ikke Riibers oppførsel – her får han bot etter utklassingsseier

Verdenscupleder Jarl Magnus Riiber viste styrke da han gikk seg opp fra 11.-plass til seier i Granåsen. Men etter målgang måtte han gå rett til jurymøte.

Riiber jurymøte

Jarl Magnus Riiber inne hos juryen i Granåsen. Han signerte et papir og sier han godtar boten han har fått.

Foto: Yasmin Sunde Hoel / NRK

– Det er greit å ha fått snakket ut om ting. Det ble en fin prat, sier Jarl Magnus Riiber.

Kombinertløperen møter NRK utenfor juryrommet inne på toppidrettssenteret i Granåsen. Dit måtte han gå rett etter den overbevisende seieren han tok i verdenscuprennet søndag.

Juryen likte nemlig ikke oppførselen til Riiber etter hopprennene lørdag og søndag. Riiber og flere av utøverne var misfornøyd med gjennomføringen av konkurransen. Forholdene var svært ujevne, og flere mente juryen heller burde avlyst og latt fredagens prøveomgang være den tellende konkurransen.

– De kan si og mene det de vil. Men jeg tror at om alle hjemme skal tenke at dette er en idrett de ønsker å følge med på, så må de beste utøverne fremstå som gode rollemodeller. Jeg har ingen problemer med at han er uenig, men det er oppførselen vi reagerer på i dag, sier renndirektør Lasse Ottesen.

– Jeg skal fortsatt vise følelser

Riiber fikk dårlige forhold både lørdag og søndag. Arrangøren reagerer spesifikt på at han lørdag slo i portene utøverne går gjennom etter de har hoppet, og at han søndag henvendte seg til tv-kameraet og utbrøt «Er det mulig?».

Slik så det ut da Riiber henvendte seg til kameraet.

Etterpå utdypet Riiber til NRK at han mente juryen burde avlyst rennet og brukt fredagens provisoriske runde siden så mange slet med forholdene.

– Hvorfor ikke bruke den? I stedet blir det et parodi av et renn, sa han, og la til:

– Det er kjempedårlig reklame for sporten, rett og slett. I dag var mer ujevnt enn i går. Det er flaut, sier han.

Ottesen bekrefter overfor NRK at det er blant annet disse to episodene som har ført til at de nå gir Riiber en bot på 500 sveitserfranc.

Riiber sier han godtar boten.

– Jeg skal betale den, og er glad vi fikk snakket om det som har skjedd, sier han.

– Jeg skal fortsatt vise følelser, men kanskje på en annen måte neste gang, legger han til.

Den norske 21-åringen leder verdenscupen og forklarer at han var veldig skuffet etter begge hopprennene. Men både lørdag og søndag greide han å gå seg inn til seier under langrennsdelen.

Spesielt søndag var prestasjonen imponerende. Da startet han som nummer 11, ett minutt og 42 sekunder bak lederen. Dette forspranget spiste han opp allerede på de fire første kilometerne, etter godt samarbeid med lagkamerat Jørgen Graabak. Sistnevnte ble nummer tre.

– Vi var veldig hevnlystne etter det som skjedde på hopprennet. Vi samarbeidet veldig godt. Jørgen gikk kjempefort i starten, og jeg kjente det virkelig i lungene, sier Riiber.

Graabak blir overrasket når han hører at lagkameraten har fått bot.

– Det synes jeg er tull. Såpass må de tåle, sier han.

d
Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Kombinertsjefen kalt inn på teppet

Etter hoppdelen søndag ble den norske kombinertsjefen Ivar Stuan kalt inn på teppet av juryen fra det internasjonale skiforbundet. Han måtte der forklare Riibers utsagn.

– De vil jo gjerne at vi skal fremstå som glade og blide, i hvert fall på TV. Så får vi heller herje litt på bakrommet. Vi skal ta en prat med FIS etterpå, og med Lasse (Ottesen, red.anm.) og se litt hvordan vi løser det fremover. Jeg tror det er en fin prosess at folk reagerer på hverandre, så får vi ta det direkte med hverandre og løse det, sier Stuan

Renndirektør uenig i kritikken

Renndirektør Ottesen sier til NRK at det har vært to gode konkurransedager.

– Juryen har gjort en strålende jobb. Det har vært vind i anlegget, så det har vært utfordrende både i går og i dag, sier han.

Ottesen deler ikke Riibers syn om å bruke den provisoriske runden som tellende resultat.

Lasse Ottesen.

UENIG: Lasse Ottesen mener det var riktig å gjennomføre søndagens hopprenn.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Overhodet ikke. Vi holder på utendørs, sier Ottesen, og påpeker at været alltid vil variere litt.

– Ble det et rettferdig hopprenn?

– Finnes det et rettferdig hopprenn?, Det vil alltid være varierende forhold i en hoppbakke, svarer Ottesen.

Sportsnyheter

Her gråter rennlederen etter skandalen – nå kritiseres avgjørelsen

Hele 90 prosent av løperne gikk feil på kvinnenes fellesstart med skibytte på Beitostølen. Arrangøren legger seg flat.

Siste nytt

 • Arsenal utklasset Newcastle - to poeng bak serielederen

  Arsenal tok sin femte strake seier i Premier League da de utklasset Newcastle lørdag kveld.

  London-klubben vant til slutt hele 4-1. Deres første mål var et selvmål av Botman, før Havertz, Saka og Kiwior scoret hvert sitt. Newcastle fikk en trøstescoring på tampen, men var aldri i nærheten av å tukte Arsenal.

  Arsenal beholder tredjeplassen på tabellen, men puster nå både City og Liverpool i nakken. Sistnevnte leder serien med 12 kamper igjen å spille. City er ett poeng bak Liverpool, mens Arsenal er ett poeng bak City igjen.

  Martin Ødegaard var ikke involvert i noen av målene. Han ble byttet ut et kvarter før slutt.

  Martin Ødegaard feirer et av kveldens mål sammen med Gabriel.
 • Kristoffersen tok sesongens første storslalåm-pallplass

  Ikke siden forrige sesong har Henrik Kristoffersen vært på pallen i et storslalåmrenn. Det endret han på i Palisades Tahoe i California lørdag kveld.

  Kristoffersen lå på annenplass etter den første omgangen og kjørte en kanonomgang i den andre omgangen. Med femte beste tid i den omgangen, sikret han til slutt en annenplass.

  – Er han tilbake til der vi husker han fra glansdagene? kommenterte Kjetil Andre Aamodt på Viaplays sending.

  Marco Odermatt vant rennet og tok dermed sin tiende verdenscupseier på rad i storslalåm.

  Amerikanske River Radamus sikret karrierens første verdenscup-pallplass på hjemmebane og ble nummer tre.

  Henrik Kristoffersen
 • Kane-dobbel sikret sen Bayern-seier

  To mål av Harry Kane ga Bayern München 2-1-seier over RB Leipzig i Bundesliga og avsluttet en vond periode med tre strake tap.

  Ubeseirede Leverkusen vant fredag 2-1 over Mainz og stormer mot seriegullet som vil bryte Bayerns rekke på 11 strake seriemesterskap.

  Tidligere i uka kom beskjeden om at Thomas Tuchel er ferdig som Bayern-trener ved sesongslutt, men lørdagens seier sørget for at Leverkusens ledelse er på bare åtte poeng når 11 serierunder gjenstår.

  – Det beste laget vant i dag, sa Bayern-kaptein Manuel Neuer til Sky før han på vegne av spillerne tok kollektivt ansvar for Tuchels avgang.

  – Vi har alle skyld. Det er som på skolen, det er ikke bare lærerens feil om karakterene blir dårlige. Vi må ta ansvar, sa han.

  Klubben hadde for første gang siden 2015 tapt tre kamper på rad, og Tuchel gjorde flere endringer i laget. Kane scoret 1-0-målet i det 56. minutt, men gjestene slo tilbake ved Benjamin Sesko.

  Kane avgjorde på overtid med sitt 27. seriemål for sesongen. (NTB)

  Harry Kane
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal