Hopp til innhold

Juryen likte ikke Riibers oppførsel – her får han bot etter utklassingsseier

Verdenscupleder Jarl Magnus Riiber viste styrke da han gikk seg opp fra 11.-plass til seier i Granåsen. Men etter målgang måtte han gå rett til jurymøte.

Riiber jurymøte

Jarl Magnus Riiber inne hos juryen i Granåsen. Han signerte et papir og sier han godtar boten han har fått.

Foto: Yasmin Sunde Hoel / NRK

– Det er greit å ha fått snakket ut om ting. Det ble en fin prat, sier Jarl Magnus Riiber.

Kombinertløperen møter NRK utenfor juryrommet inne på toppidrettssenteret i Granåsen. Dit måtte han gå rett etter den overbevisende seieren han tok i verdenscuprennet søndag.

Juryen likte nemlig ikke oppførselen til Riiber etter hopprennene lørdag og søndag. Riiber og flere av utøverne var misfornøyd med gjennomføringen av konkurransen. Forholdene var svært ujevne, og flere mente juryen heller burde avlyst og latt fredagens prøveomgang være den tellende konkurransen.

– De kan si og mene det de vil. Men jeg tror at om alle hjemme skal tenke at dette er en idrett de ønsker å følge med på, så må de beste utøverne fremstå som gode rollemodeller. Jeg har ingen problemer med at han er uenig, men det er oppførselen vi reagerer på i dag, sier renndirektør Lasse Ottesen.

– Jeg skal fortsatt vise følelser

Riiber fikk dårlige forhold både lørdag og søndag. Arrangøren reagerer spesifikt på at han lørdag slo i portene utøverne går gjennom etter de har hoppet, og at han søndag henvendte seg til tv-kameraet og utbrøt «Er det mulig?».

Slik så det ut da Riiber henvendte seg til kameraet.

Etterpå utdypet Riiber til NRK at han mente juryen burde avlyst rennet og brukt fredagens provisoriske runde siden så mange slet med forholdene.

– Hvorfor ikke bruke den? I stedet blir det et parodi av et renn, sa han, og la til:

– Det er kjempedårlig reklame for sporten, rett og slett. I dag var mer ujevnt enn i går. Det er flaut, sier han.

Ottesen bekrefter overfor NRK at det er blant annet disse to episodene som har ført til at de nå gir Riiber en bot på 500 sveitserfranc.

Riiber sier han godtar boten.

– Jeg skal betale den, og er glad vi fikk snakket om det som har skjedd, sier han.

– Jeg skal fortsatt vise følelser, men kanskje på en annen måte neste gang, legger han til.

Den norske 21-åringen leder verdenscupen og forklarer at han var veldig skuffet etter begge hopprennene. Men både lørdag og søndag greide han å gå seg inn til seier under langrennsdelen.

Spesielt søndag var prestasjonen imponerende. Da startet han som nummer 11, ett minutt og 42 sekunder bak lederen. Dette forspranget spiste han opp allerede på de fire første kilometerne, etter godt samarbeid med lagkamerat Jørgen Graabak. Sistnevnte ble nummer tre.

– Vi var veldig hevnlystne etter det som skjedde på hopprennet. Vi samarbeidet veldig godt. Jørgen gikk kjempefort i starten, og jeg kjente det virkelig i lungene, sier Riiber.

Graabak blir overrasket når han hører at lagkameraten har fått bot.

– Det synes jeg er tull. Såpass må de tåle, sier han.

d
Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Kombinertsjefen kalt inn på teppet

Etter hoppdelen søndag ble den norske kombinertsjefen Ivar Stuan kalt inn på teppet av juryen fra det internasjonale skiforbundet. Han måtte der forklare Riibers utsagn.

– De vil jo gjerne at vi skal fremstå som glade og blide, i hvert fall på TV. Så får vi heller herje litt på bakrommet. Vi skal ta en prat med FIS etterpå, og med Lasse (Ottesen, red.anm.) og se litt hvordan vi løser det fremover. Jeg tror det er en fin prosess at folk reagerer på hverandre, så får vi ta det direkte med hverandre og løse det, sier Stuan

Renndirektør uenig i kritikken

Renndirektør Ottesen sier til NRK at det har vært to gode konkurransedager.

– Juryen har gjort en strålende jobb. Det har vært vind i anlegget, så det har vært utfordrende både i går og i dag, sier han.

Ottesen deler ikke Riibers syn om å bruke den provisoriske runden som tellende resultat.

Lasse Ottesen.

UENIG: Lasse Ottesen mener det var riktig å gjennomføre søndagens hopprenn.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Overhodet ikke. Vi holder på utendørs, sier Ottesen, og påpeker at været alltid vil variere litt.

– Ble det et rettferdig hopprenn?

– Finnes det et rettferdig hopprenn?, Det vil alltid være varierende forhold i en hoppbakke, svarer Ottesen.

Siste nytt

 • NBA markerte Griners hjemkomst

  Flere NBA-lag ønsket Brittney Griner velkommen hjem i torsdagens kamper etter at WNBA-stjernen ble sluppet fri fra russisk fangenskap.

  Griner ble løslatt i bytte mot en russiske våpenhandler. Griner, en av USAs beste kvinnelige basketballspillere, ble dømt til ni års fengsel i august etter at hun i februar ble stoppet på flyplassen i Moskva for besittelse av cannabisolje. Oljen brukes i e-sigaretter.

  NBA-lag har lenge lagt press på amerikanske myndigheter for å få 32-åringen hjem, og etter at nyheten om at hun er fri kom, prydet hun storskjermen i flere arenaer. Blant annet i hjemstaten Texas, der Houston Rockets møtte San Antonio Spurs i et delstatsderby.

  I tillegg var rådhuset i Houston lyst opp i USAs farger i forbindelse med hjemkomsten.

  Portland Trail Blazers hadde et bilde av henne med påskriften «OL-gullvinner Britney Griner kommer hjem», mens Miami Heat ønsket henne «velkommen hjem».

  Griner er født i Houston og spiller for Phoenix Mercury i den kvinnelige toppligaen. Der har hun vært siden 2013, samtidig som hun har spilt for russiske UMMC Jekaterinburg når WNBA-sesongen har hatt pause.

  Det var i forbindelse med dette at hun ble pågrepet på flyplassen i Moskva. (NTB)

  Rockets Spurs Basketball
  Foto: Darren Abate / AP
 • Haug scoret for Roma tross tap

  Sophie Romàn Haug scoret for Roma da Wolfsburg viste muskler og vant 4-2 i gruppespillet i mesterligaen torsdag kveld.

  Ewa Pajor sendte Wolfsburg i ledelsen etter 24 minutter, før Sveindís Jane Jónsdóttir scoret vertenes andre mål i det 40. spilleminutt.

  Andressa Alves utlignet for Roma to minutter senere, men det hjalp lite da Lena Lattwein og Pajor scoret Wolfsburgs tredje og fjerde mål i andre omgang.

  Mens Emilie Haavi startet kampen for Roma, ble Haug og Mina Bergersen henvist til gjestenes benk.

  Haug ble byttet inn etter 63 minutter og satte inn reduseringen 13 minutter senere.

  Wolfsburg topper gruppe B med ti poeng etter fire kampen. Roma følger på 2.-plass, tre poeng bak.

  Privatlandskamp fotball kvinner 2022: Norge - Brasil (1-4)
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Forventer at Hamilton forlenger

  Mercedes mektige sjef Toto Wolff er klar på at superstjernen Lewis Hamilton kommer til å forlenge med Formel 1-laget til tross for en seiersløs sesong.

  – Han (Hamilton) har ingen gode grunner til å forlate Mercedes etter neste sesong, eller å sette strek for karrieren, sier Wolff i Formel 1-podkasten «Beyond the Grid», ifølge britiske Daily Mail.

  Mercedes-sjefen innrømmer samtidig at 37-åringens kontrakt, som går ut etter neste sesong, vil være «ett av temaene» laget vil se nærmere på i vinterpausen.

  – Det er ikke satt noen frist for å lande en ny kontrakt. Lewis er en del av teamet, og teamet er en del av Lewis, fortsatte Wollf. (NTB)

  F1 US Grand Prix Auto Racing
  Foto: Charlie Neibergall / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste