Juryen likte ikke Riibers oppførsel – her får han bot etter utklassingsseier

Verdenscupleder Jarl Magnus Riiber viste styrke da han gikk seg opp fra 11.-plass til seier i Granåsen. Men etter målgang måtte han gå rett til jurymøte.

Riiber jurymøte

Jarl Magnus Riiber inne hos juryen i Granåsen. Han signerte et papir og sier han godtar boten han har fått.

Foto: Yasmin Sunde Hoel / NRK

– Det er greit å ha fått snakket ut om ting. Det ble en fin prat, sier Jarl Magnus Riiber.

Kombinertløperen møter NRK utenfor juryrommet inne på toppidrettssenteret i Granåsen. Dit måtte han gå rett etter den overbevisende seieren han tok i verdenscuprennet søndag.

Juryen likte nemlig ikke oppførselen til Riiber etter hopprennene lørdag og søndag. Riiber og flere av utøverne var misfornøyd med gjennomføringen av konkurransen. Forholdene var svært ujevne, og flere mente juryen heller burde avlyst og latt fredagens prøveomgang være den tellende konkurransen.

– De kan si og mene det de vil. Men jeg tror at om alle hjemme skal tenke at dette er en idrett de ønsker å følge med på, så må de beste utøverne fremstå som gode rollemodeller. Jeg har ingen problemer med at han er uenig, men det er oppførselen vi reagerer på i dag, sier renndirektør Lasse Ottesen.

– Jeg skal fortsatt vise følelser

Riiber fikk dårlige forhold både lørdag og søndag. Arrangøren reagerer spesifikt på at han lørdag slo i portene utøverne går gjennom etter de har hoppet, og at han søndag henvendte seg til tv-kameraet og utbrøt «Er det mulig?».

Slik så det ut da Riiber henvendte seg til kameraet.

Etterpå utdypet Riiber til NRK at han mente juryen burde avlyst rennet og brukt fredagens provisoriske runde siden så mange slet med forholdene.

– Hvorfor ikke bruke den? I stedet blir det et parodi av et renn, sa han, og la til:

– Det er kjempedårlig reklame for sporten, rett og slett. I dag var mer ujevnt enn i går. Det er flaut, sier han.

Ottesen bekrefter overfor NRK at det er blant annet disse to episodene som har ført til at de nå gir Riiber en bot på 500 sveitserfranc.

Riiber sier han godtar boten.

– Jeg skal betale den, og er glad vi fikk snakket om det som har skjedd, sier han.

– Jeg skal fortsatt vise følelser, men kanskje på en annen måte neste gang, legger han til.

Den norske 21-åringen leder verdenscupen og forklarer at han var veldig skuffet etter begge hopprennene. Men både lørdag og søndag greide han å gå seg inn til seier under langrennsdelen.

Spesielt søndag var prestasjonen imponerende. Da startet han som nummer 11, ett minutt og 42 sekunder bak lederen. Dette forspranget spiste han opp allerede på de fire første kilometerne, etter godt samarbeid med lagkamerat Jørgen Graabak. Sistnevnte ble nummer tre.

– Vi var veldig hevnlystne etter det som skjedde på hopprennet. Vi samarbeidet veldig godt. Jørgen gikk kjempefort i starten, og jeg kjente det virkelig i lungene, sier Riiber.

Graabak blir overrasket når han hører at lagkameraten har fått bot.

– Det synes jeg er tull. Såpass må de tåle, sier han.

d
Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Kombinertsjefen kalt inn på teppet

Etter hoppdelen søndag ble den norske kombinertsjefen Ivar Stuan kalt inn på teppet av juryen fra det internasjonale skiforbundet. Han måtte der forklare Riibers utsagn.

– De vil jo gjerne at vi skal fremstå som glade og blide, i hvert fall på TV. Så får vi heller herje litt på bakrommet. Vi skal ta en prat med FIS etterpå, og med Lasse (Ottesen, red.anm.) og se litt hvordan vi løser det fremover. Jeg tror det er en fin prosess at folk reagerer på hverandre, så får vi ta det direkte med hverandre og løse det, sier Stuan

Renndirektør uenig i kritikken

Renndirektør Ottesen sier til NRK at det har vært to gode konkurransedager.

– Juryen har gjort en strålende jobb. Det har vært vind i anlegget, så det har vært utfordrende både i går og i dag, sier han.

Ottesen deler ikke Riibers syn om å bruke den provisoriske runden som tellende resultat.

Lasse Ottesen.

UENIG: Lasse Ottesen mener det var riktig å gjennomføre søndagens hopprenn.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Overhodet ikke. Vi holder på utendørs, sier Ottesen, og påpeker at været alltid vil variere litt.

– Ble det et rettferdig hopprenn?

– Finnes det et rettferdig hopprenn?, Det vil alltid være varierende forhold i en hoppbakke, svarer Ottesen.

Sportsnyheter

Disse 32 sekundene opprørte politiet i Qatar

Bildene fra innsiden av en migrantleir ledet trolig til at NRK-journalistene Halvor Ekeland og Lokman Ghorbani ble arrestert i Qatar.

Siste nytt

 • Koronatrøbbel for Austerrike

  Austerrikes VM-lag i handball måtte la landslagssjef Herbert Müller vere igjen heime då dei reiste til Spania. Han har testa positivt for koronaviruset.

  Det melder ORF, som opplyser at Müllers assistent Erwin Gierlinger og spelaren Katarina Pandza er identifiserte som nærkontaktar og er isolert.

  Austerrike skal spele dei innleiande kampane sine i Torrevieja.

  Heile delegasjonen bortsett frå dei isolerte testa negativt både før avreise og etter at dei kom fram til Spania.

  Østerrike håndball
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Det stoppa på 10-0

  Det blei berre ei scoring då VM-kvalifiseringskampen mellom Armenia og Norge blei avslutta onsdag morgon.

  Ingrid Syrstad Engen scora på straffe etter at ho sjølv var felt. Dermed blei det endelege resultatet 10-0 til Norge.

  Norge leier gruppa med 16 poeng på seks kampar og 34-0 i målskilnad. Gruppevinnaren går til VM i Australia og New Zealand i 2023.

  Kvalifiseringa held fram i april.

  Kampen blei avbroten tysdag, fordi skodda blei for tjukk. Då var det 20 minutt att, og Norge leia 9-0. Derfor måtte resten av kampen i Jerevan spelast onsdag, nærmast som eit pliktløp.

  Ingrid Syrstad Engen
  Foto: Hakob Berberyan / AP
 • Deilas New York City til semifinale

  New York City, med Ronny Deila om trenar, er klare for semifinale i MLS-sluttspelet etter kvartfinalesiger over topprangerte New England Revolution på bortebane. Så langt har New York-klubben aldri nådd før.

  Kampen enda 2-2 etter ekstraomgangar. Det stod 1-1 etter 90 minutt. New York tok leiinga tidleg i andre ekstraomgang, men heimelaget utlikna i nest siste minutt.

  Deilas menn var stødigast i straffesparkkonkurransen, som dei vann 5-3.

  I semifinalen - som også er kampen om meisterskapet i Eastern Conference - skal New York møte Phladelphia Union, der Jakob Glesnes spelar. Den kampen går komande søndag.

  I den andre semifinalen skal Portland Timbers møte Real Salt Lake.

  New York City-jubel
  Foto: David Butler II / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal