Hopp til innhold

Riiber best i hoppbakken

Jarl Magnus Riiber hoppet sist, hoppet best og går tar fatt på langrennsdelen av søndagens kombinertrenn med en luke på 16 sekunder.

– Det var en godkjent omgang. Det er fortsatt litt å gå på, sier Riiber til NRK etter hoppingen.

Østerrikske Mario Seidl går ut som nummer to, mens Jens Lurås Oftebro starter som nummer tre, 28 sekunder etter Riiber.

- Jeg er veldig happy. Jeg skulle gjerne hoppet like godt som Jarl og gått sammen med ham, men han er på et litt høyere nivå i bakken. Jeg er først og fremst veldig fornøyd med mitt hopp og skal gjøre det jeg kan for å gå et godt langrenn, sier Lurås Oftebro til NRK.

Det var de to som sørget for at Norge fikk et godt utgangspunkt: Lurås Oftebro og Riiber hoppet helt til slutt, og før det var Andreas Skoglund Norges beste på det som da var 15. plass. Han går nå ut som nummer 17, ett minutt og 52 sekunder bak Riiber.

Det var Jens Lurås Oftebro som vant lørdagens kombinertrenn. Da var han best i både hoppbakken og langrennssporet, mens Riiber endte på en 2. plass.

Nå har den norske duoen gode muligheter til å fullbyrde en strålende helg på Lillehammer når langrennsdelen av rennet starter klokken 14.45.

Verdenscup i nordiske grener på Lillehammer
Foto: Geir Olsen / NTB

Siste nytt

 • Napolis gullmarsj fortsetter - stjerneduoen herjet

  Seiersmaskinen Napoli dundrer videre i Italia. I søndagens tidligkamp var det Spezia som fikk kjørt seg.

  To scoringer fra målmaskinen Victor Osimhen og én fra stortalentet Kvicha Kvaratskhelia sørget for 3-0-seier for Napoli, som tok sin 18. seier av 21 mulige denne sesongen.

  Den duoen har storspilt for Napoli denne sesongen. Osimhen er toppscorer i Serie A med 16 mål på 17 kamper, mens Kvaratskhelia er ligaens assistkonge med elleve målgivende pasninger.

  Avstanden ned tilRoma på 2. plass er nå på 16 poeng. Inter kan imidlertid kneppe innpå dersom de vinner i Milano-derbyet senere i kveld.

  Napoli har vært fullstendig overlegne i Serie A denne sesongen og har stø kurs mot sitt første seriegull siden 1990.

  Norske Leo Skiri Østigård så hele kampen fra benken.

  Napoli
  Foto: ALBERTO PIZZOLI / AFP
 • Mol og Sørum finaleklare i Doha

  Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum er klare for finale i verdenstouren i Doha etter seier mot italienske Adrian Carambula og Alex Ranghieri.

  De norske gutta vant semifinalen 2-1 i sett med sifrene 21-16, 18-21, 15-12 over italienerne. Dermed er Mol og Sørum klare for finale i den første turneringen av 2023-sesongen.

  I finalen møter duoen vinneren av den andre semifinalen som spilles mellom svenske David Ahman/Jonatan Hellvig og polske Bartosz Losiak/Michal Bryl. Finalen i Doha-turneringen spilles søndag kveld.

  EM Sandvolley München 2022
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Heljapansk i Willingen da de norske ble frahoppet

  Silje Opseths finalehopp på 134 meter ble den norske beholdningen i det siste verdenscuprennet før VM i Willingen. Japans Yuki Ito seiret. Opseth ble nummer 11.

  Mens de fire norske hopperne hadde problemer med å ta seg over 120 meter, var japanske Yuki Ito i en klasse for seg. Hun hadde 137- og 135,5 meter og vant foran to landskvinner.

  Nozomi Maruyaham hadde 133 og 136,5 meter endte på annenplassen. Veteranen Sara Takanashi hadde 137,5 og 133 meter og sikret tredobbelt japansk.

  Silje Opseth
  Foto: THOMAS KIENZLE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste