NRK Meny
Normal

Revansjelysten Hanevold

Kun topp-plassering er godt nok for Halvard Hanevold på dagens 20 kilometer i skiskytter-VM i Anterselva. Han går ut blant de siste.

Revansjelysten Halvard Hanevold
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Etter en begredelig start på mesterskapet er Hanevold klar for revansje.

- Jeg er veldig skuffa over det jeg gjorde, særlig på liggende skyting på sprinten, og tror jeg dro med meg det inn i jaktstarten også. Så jeg er veldig glad for å starte med blanke ark nå, sier Hanevold til NRK.

Halvard Hanevold ser muligheten til å hevde seg etter svake plasseringer på sprinten og den påfølgende jaktstarten. Normalprogrammet med 20 kilometer og fire skytinger der hver bom gir et tilleggsminutt, passer perfekt for 37-åringen.

- Det er ikke så store krav til å skyte fort, det er mye viktigere å treffe. Og jeg er ganske god til å bestemme meg for å ikke trekke av før jeg vet det blir treff.

- Må skyte fullt

Hanevold er olympisk mester på distansen fra Nagano i 1998 og vet han må prestere på standplass.

- Utgangspunktet mitt er at jeg må skyte fullt hus, sier Hanevold.

Starter seint

Nordmennene har valgt å starte seint i dag. Mens mange av de andre favorittene har tidlige startnummer - Carl Johan Bergmann med nr 1, Björn Ferry 6, Alexander Wolf 8, Nikolay Kruglov, 11, Raphael Poiree 17, Tomasz Sikora 20, for å nevne noen - går Lars berger ut som første nordmann med nummer 70.

Frode Andresen har nummer 80, Ole Einar Bjørndalen 89 og Halvard Hanevold 96.

Følg herrenes 20-kilometer direkte på NRK1 fra klokka 14.05. 

 

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games: Rullebrett, street
X Games: Rullebrett, street