NRK Meny
Normal

Revansjelysten Hanevold

Kun topp-plassering er godt nok for Halvard Hanevold på dagens 20 kilometer i skiskytter-VM i Anterselva. Han går ut blant de siste.

Revansjelysten Halvard Hanevold
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Etter en begredelig start på mesterskapet er Hanevold klar for revansje.

- Jeg er veldig skuffa over det jeg gjorde, særlig på liggende skyting på sprinten, og tror jeg dro med meg det inn i jaktstarten også. Så jeg er veldig glad for å starte med blanke ark nå, sier Hanevold til NRK.

Halvard Hanevold ser muligheten til å hevde seg etter svake plasseringer på sprinten og den påfølgende jaktstarten. Normalprogrammet med 20 kilometer og fire skytinger der hver bom gir et tilleggsminutt, passer perfekt for 37-åringen.

- Det er ikke så store krav til å skyte fort, det er mye viktigere å treffe. Og jeg er ganske god til å bestemme meg for å ikke trekke av før jeg vet det blir treff.

- Må skyte fullt

Hanevold er olympisk mester på distansen fra Nagano i 1998 og vet han må prestere på standplass.

- Utgangspunktet mitt er at jeg må skyte fullt hus, sier Hanevold.

Starter seint

Nordmennene har valgt å starte seint i dag. Mens mange av de andre favorittene har tidlige startnummer - Carl Johan Bergmann med nr 1, Björn Ferry 6, Alexander Wolf 8, Nikolay Kruglov, 11, Raphael Poiree 17, Tomasz Sikora 20, for å nevne noen - går Lars berger ut som første nordmann med nummer 70.

Frode Andresen har nummer 80, Ole Einar Bjørndalen 89 og Halvard Hanevold 96.

Følg herrenes 20-kilometer direkte på NRK1 fra klokka 14.05. 

 

Siste nytt

 • Rosenborg enkelt videre

  Rosenborg hadde 2-0 å gå på fra den første kampen mot irske Cork i kvalifiseringen til europaligaen og gjorde jobben i den andre. Mål fra Besim Serbecic, Alexander Søderlung og Anders Trondsen sørget for 3-0 seier for trønderne og 5-0 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Cork City - Rosenborg
  Foto: Ryan Byrne / INPHO / NTB scanpix
 • Iuel står over 400 meter hekk i NM

  Det skriver Norges Friidrettsforbund i en pressemelding. Iuel har pådratt seg en rift i en hinne under foten, og siden skaden er i landingsfoten på hekk har hun blitt rådet til å ikke løpe 400 meter hekk. Hun håper likevel å kunne løpe 400 meter flatt i NM.

  Friidretts-EM: Amalie Iuel løper semifinale på 400 meter hekk
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Eiking vurderer å bryte Arctic Race

  Odd Christian Eiking fikk en smertefull åpning på Arctic Race. Nå spøker det for fortsettelsen i rittet. – Jeg hadde fryktelig vondt i sittesårene, sier Eiking til TV 2. Det er uklart om Eiking, som har slitt med sittesår i hele sommer, stiller til start på fredagens 2. etappe.

  Eiking
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld