Revansjelysten Hanevold

Kun topp-plassering er godt nok for Halvard Hanevold på dagens 20 kilometer i skiskytter-VM i Anterselva. Han går ut blant de siste.

Revansjelysten Halvard Hanevold
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Etter en begredelig start på mesterskapet er Hanevold klar for revansje.

- Jeg er veldig skuffa over det jeg gjorde, særlig på liggende skyting på sprinten, og tror jeg dro med meg det inn i jaktstarten også. Så jeg er veldig glad for å starte med blanke ark nå, sier Hanevold til NRK.

Halvard Hanevold ser muligheten til å hevde seg etter svake plasseringer på sprinten og den påfølgende jaktstarten. Normalprogrammet med 20 kilometer og fire skytinger der hver bom gir et tilleggsminutt, passer perfekt for 37-åringen.

- Det er ikke så store krav til å skyte fort, det er mye viktigere å treffe. Og jeg er ganske god til å bestemme meg for å ikke trekke av før jeg vet det blir treff.

- Må skyte fullt

Hanevold er olympisk mester på distansen fra Nagano i 1998 og vet han må prestere på standplass.

- Utgangspunktet mitt er at jeg må skyte fullt hus, sier Hanevold.

Starter seint

Nordmennene har valgt å starte seint i dag. Mens mange av de andre favorittene har tidlige startnummer - Carl Johan Bergmann med nr 1, Björn Ferry 6, Alexander Wolf 8, Nikolay Kruglov, 11, Raphael Poiree 17, Tomasz Sikora 20, for å nevne noen - går Lars berger ut som første nordmann med nummer 70.

Frode Andresen har nummer 80, Ole Einar Bjørndalen 89 og Halvard Hanevold 96.

Følg herrenes 20-kilometer direkte på NRK1 fra klokka 14.05. 

 

Siste nytt

  • United-aksjene stiger etter rykter

    Rykter om at Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman vurderer å kjøpe Manchester United har sendt klubbens aksjekurs opp 5 prosent, ifølge Sky News. Glazer-familien, som har eid Manchester United siden 2005, har ikke kommentert saken.

  • England med sterk seier mot Spania

    England slo Spania 3-2 på bortebane mandag i nasjonsligaen. Dette er første gang Spania slipper inn tre mål i en tellende hjemmekamp.

    Raheem Sterling
    Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Nasjonsligaen: Norge - Bulgaria