Hopp til innhold

Rett etter dette blodslitet endret treneren og Iversen planene: Innrømmer at han tar en sjanse

LILLEHAMMER (NRK): Sprint og intervallstart i fristil. Reise rett fra lavlandet og konkurrere i høyden. Det høres ikke ut som en suksesshelg for Emil Iversen. Men han gjør om på planene og tar sjansen likevel.

I14db81UlcI

HELT UTSLÅTT: Emil Iversen lå lenge i snøen etter tremila på Lillehammer der han ble nummer tre.

Foto: Stian Lysberg Solum

Torsdag setter han seg på flyet i retning Davos i Sveits. Han dropper dermed verdenscuprennet i Planica – der en sprint i klassisk stil står på programmet – helgen før jul.

Iversen var totalt utslått etter kraftanstrengelsen på Lillehammer lørdag der han ble nummer tre på 30 kilometeren med skibytte, men krysser fingrene for at han er pigg nok når det venter to tøffe konkurranser i høyden kommende lørdag og søndag.

– Vi prøver noe nytt i år. Jeg reiser fra lavlandet og gjør et forskningsprosjekt. Funker det å komme fra lavlandet og gå skirenn i høyden? Det er forskning, det, sier Iversen og gliser.

Iversen

INGENTING Å SI PÅ STEMNINGEN: Aleksandr Bolsjunov (midten) og Emil Iversen var godt fornøyd på pressekonferansen etter tremila på Lillehammer lørdag. Til venstre forteller Hans Christer Holund om hvordan han opplevde duellen mot de to rivalene.

Foto: Mikal Aaserud / NRK

Utenfor boksen

For 28-åringen innrømmer at han tar en viss sjanse ved å prioritere annerledes de neste ukene. Han har ikke for vane å gå gode renn i høyden. Han og resten av herrelaget reiser ned til Davos rett i forkant av konkurransene.

Therese Johaug og resten av damelaget reiste på sin side fra Lillehammer søndag og rett til den sveitsiske byen for å være akklimatisert.

– Det er ikke et forskningsprosjekt, sier allroundtrener Eirik Myhr Nossum og humrer litt.

– Men historisk har flere dratt ned uken i forkant og vært akklimatisert. Det gjør ikke han. Sånn sett er det litt utenfor boksen.

rJ29OSO7DWo

ALLROUNDTRENER: Eirik Myhr Nossum, her under langrennsåpningen på Beitostølen i november.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Northug-prat

Iversen har tenkt å gjøre samme prosedyre til Tour de Ski. Han reiser fra hjemstedet Meråker i Trøndelag og rett til en konkurransedestinasjon i tynnere luft enn han er vant til. Davos ligger for øvrig rundt 1500 meter over havet.

– Gjør jeg det dårlig, så kan vi selvfølgelig konkludere med at det ikke funker. Men jeg snakket med Petter (Northug) og han mente Odd-Bjørn Hjelmeset klarte det for 20, 30 eller 40 år siden. Da stoler jeg på ham, sier Iversen – stappfull av selvtillit.

Trengte ikke se hverandre i øynene

Kanskje ikke så rart. Ett av Norges to sammenlagthåp i verdenscupen sammenlagt virker råsterk etter to helger. Ikke bare i klassisk. Det har han alltid behersket. Men nå også i fristil.

Han hadde tredje beste tid under jaktstarten i den stilarten under verdenscupåpningen i Ruka. Det var første bevis på at skøyteformen er god. Allerede da plantet allroundtrener Eirik Myhr Nossum ideen om at Davos i stedet for Planica kunne være en god idé.

Da Iversen fortsatte å levere i skøyting på tremila med skibytte på Lillehammer lørdag, ble han og treneren umiddelbart etter målgang enige om at det ble slik.

– Vi trengte knapt å se hverandre i øynene, så var det der bestemt, sier Nossum.

– Vi har aldri tenkt på at jeg kunne skøyte. Det har vi ikke hatt med i planleggingen. Da måtte vi endre planene, sier Iversen.

VbwJ2wy4I2g

KAN SKØYTING: Emil Iversen, her under fristilsdelen på Lillehammer lørdag.

Foto: Stian Lysberg Solum

Sender et signal til FIS

Det er riktignok Johannes Høsflot Klæbo som leder verdenscupen sammenlagt med 420 poeng. Iversen på andreplass er 25 poeng bak. Aleksandr Bolsjunov følger på tredje snaut hundre poeng bak Klæbo.

Nossum og Iversen har litt forskjellige oppfatninger om hvorfor skiprofilen skal til Davos. Treneren mener det er en større sannsynlighet for at han kommer hjem med flere poeng etter to renn der, enn ett i Planica. Samtidig får han en lengre hvileperiode før Tour de Ski.

– Det er en bonushelg for meg. Jeg har gått bra nå, tatt mye poeng og har lave skuldre i Davos. Jeg drar fordi det er lettere å komme seg dit enn Planica, sier Iversen – og får dermed konkurransefri fra 16. desember til Tour de Ski-start 28. desember.

– Jeg har gjort det så bra nå at jeg har gjort meg fortjent til en lang juleferie. Det blir pepperkaker og avslapping i en 14 dagers tid. Så sender jeg et sterkt signal til FIS (Det internasjonale Skiforbundet) om at det ikke bør være verdenscup rett før jul. Det passer ikke sånne folk som meg, sier Iversen.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal