Hopp til innhold

Retivykh vant sprinten

Russiske Gleb Retivykh stakk av med seieren under sprinten for herrene i Sandnes. Frederico Pellegrino tok andreplassen, mens Aleksander Emil Dyrberg Ek ble beste norske på en tredjeplass.

Siste nytt

  • Kaos i EM-klare München – folk bes om å forlate torget

    Fotballsupportere har fått beskjed om å forlate Marienplatz i München. Skotter og andre fans har samlet seg i hopetall og varmer opp til EM-fest.

    – Marienplatz er overbefolket. Det blir ingen offentlig kampvisning der. Vær snille og spre dere til andre steder i byen, skriver Münchens offisielle konto på X.

    Marienplatz ligger i gamlebyen i München og er byens største torg. Bymyndighetene oppfordrer også folk til ikke å dra til olympiaparken i byen.

    EM sparkes i gang fredag kveld med vertsnasjon Tyskland mot Skottland i München.

    sHTsF8G68hs
    Foto: AP
  • Får 20 millioner kroner for å arrangere VM i gatefotball

    Frelsesarmeens Rusomsorg får 20 millioner kroner for å arrangere VM i gatefotball i 2025.

    Nyheten kom i forbindelse med at landslaget i gatefotball er samlet i Oslo. Til stede var også Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og Lubna Jaffery (Ap) som sto for overraskelsen.

    – Frelsesarmeen har hatt et ønske om å arrangere verdensmesterskapet i gatefotball i Oslo neste år. For å gjøre det trengte Frelsesarmeen 20 millioner kroner. Det har regjeringen besluttet at vi ønsker å bidra til, sier Jaffery til NRK og fortsetter:

    – Det er fordi dette handler om fotball og også om så mye mer. Det handler om idrettsglede og fellesskap. Og også det å gi mennesker, som folk kanskje vanligvis ikke har troen på, at de også kan være med og oppleve mestring.

    Overraskelsen ble sluppet hos Frelsesarmeen på Sagene i Oslo fredag til stor jubel hos de fremmøtte.

    – Det kommer til å bli en folkefest i Oslo neste år. De skal kjempe for landet og for verdighet. Det norske herrelandslaget har heller ikke klart å komme seg til EM eller VM, men her kommer det norske landslaget til å være til stede, sier Vedum til NRK med sitt sedvanlige smil om munnen.

    Norge får VM i gatefotball i 2025
    Foto: Anna Stensrud / NRK
  • EM-feberen i Danmark skaper kilometerlange køer

    Fotball-EM starter fredag og det kan også merkes ved flere dansk-tyske grenseoverganger.

    For fredag har det oppstått en fire kilometer lang kø på motorveien fra Sønderjyske i retning den tyske grensen, skriver danske B.T.

    Årsaken skal blant annet være at flere dansker er på vei sørover til kampen mot Slovenia på søndag og at det er innført strengere grensekontroller i forbindelse med mesterskapet. Bilistene på strekningen må vente forsinkelser opp mot 30 minutter.

    5YC5kEq4jrg
    Foto: Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal