Hopp til innhold

Renard åpner for landslagscomeback etter trenersparking

Lyon-stjernen Wendie Renard stiller seg til rådighet for det franske kvinnelandslaget etter avskjedigelsen av landslagssjef Corinne Diacre.

Renard takket for en tid tilbake nei til landslagsspill. Avgjørelsen ble tatt av hensyn til hennes «psykiske helse», forklarte Renard. Ifølge franske medier lå en konflikt med landslagssjef Corinne Diacre bak.

Like etter trakk også to andre landslagsspillere, Marie-Antoinette Katoto og Kadidiatou Diani, seg fra landslaget.

Nylig ble Diacre sparket som følge av spillerbråket. Det skjedde etter at en intern gransking hadde konkludert med at problemene i samarbeidet mellom treneren og noen av spillerne var blitt så store at de ikke umiddelbart kunne løses.

Foreløpig er ingen Diacre-erstatter utpekt. Men den nye landslagssjefen kan regne med Wendie Renard til sommerens verdensmesterskap i Australia og New Zealand.

– Det er treneren som må ta meg ut hvis jeg spiller bra for klubben min, men hvorfor ikke komme tilbake? Jeg er et konkurransemenneske. Jeg elsker denne drakta, og jeg vil gjøre alt for å vinne en tittel i den, sier Renard til radiostasjonen Europa 1, ifølge Reuters.

Frankrike åpner VM mot Jamaica 23. juli. Senere venter Brasil og Panama i de to siste kampene i det innledende gruppespillet i Australia.

(©NTB)

Renard
Foto: FRANCK FIFE / AFP

Siste nytt

 • Sergio Ramos ferdig i PSG

  Det er ikke bare Lionel Messi PSG-fansen tar farvel med lørdag. Også Sergio Ramos spiller sin siste kamp for klubben.

  Det bekrefter midtstopperen på sin Instagram-konto.

  – I morgen blir en spesiell dag. I morgen sier jeg farvel til en periode i livet mitt. Takk for to spesielle år der jeg fikk spille i alle turneringer og gi alt. Jeg skal møte nye utfordringer, jeg skal spille i andre farger, skriver spanjolen.

  Ramos' kontrakt med PSG utløper i slutten av juni. Hvor veteranen spiller neste sesong er foreløpig uvisst.

  Sergio Ramos
  Foto: Laurent Cipriani / AP
 • Sterk borteseier i Fiorentinas generalprøve

  Onsdag spiller Fiorentina for serieliga-trofeet når de møter West Ham. I generalprøven mot Sassuolo seiret de 3-1.

  Arthur Cabral, Riccardo Saponara og Nicolas Gonzalez scoret målene i den sterke borteseieren. Domenico Beraris Sassuolo-mål ble bare av det trøstende slaget.

  For vertenes del hjalp det ikke at Ruan og Rogeri fikk hvert sitt røde kort og at Sassuolo dermed avsluttet kampen med ni mann.

  Dette var disse to klubbenes siste seriekamp for sesongen. Fiorentina ender trolig på en 8. plass, mens Sassuolo akkurat nå er på 13. plass.

  Emil Konradsen Ceïde spilte fra start for Sassuolo, men ble byttet ut i det 58. minutt. Kristian Thorstvedt var ikke i troppen.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Michele Nucci / AP
 • Ny verdensrekord på 1500 meter kvinner

  Kenyanske Faith Kipyegon tok fredag kveld verdensrekord på 1500 meter for kvinner i Firenze.

  Kipyegon var lenge foran «haren» til verdensrekorden, og klarte å holde helt inn til en historisk bragd.

  Kipyegon endte nesten åtte sekunder foran britiske Laura Muir, som tok 2.-plassen i Firenze. Kenyanerens tidligere bestetid var på 3.50, 37. Den satte hun i Monaco i fjor sommer.

  Tiden ble utrolige 3.49.11, og med det slo hun Genzebe Dibaba sin gamle rekord på 3:50.07. Hun er nå første kvinne til å løpe 1500 meter på under 3 minutt og 50 sekund.

  – Et fantastisk løp, det var perfeksjon, sier NRK-kommentator Jann Post.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste