NRK Meny
Normal

Håkonsen: Deilig!

I går tvilte Håkonsen på om noen ville ta verdensrekorden, i dag knuste han rekorden selv.

Håkonsen hoppet 9,8 meter.
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Nordmannen håpet på sol, og da den dukket opp kom også de skyhøye hoppene.

Tre høye

Først hoppet han 9 meter, 20 cm under den gamle verdensrekorden.

Deretter fulgte han opp med et utrolig hopp på 10 meter, men Håkonsen ramlet i landingen og den gamle rekorden ble derfor stående. Men de fleste forsto at den hang i en tynn tråd.

Og i hoppet etter var den historie.

Terje Håkonsen slo til med en backside 360 på 9,8 meter, verdens høyste snowboard-hopp gjennom tidene.

 

Håkonsen gratuleres etter rekordhoppet.
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

- Litt på kanten

- Man kjører litt på nervene, litt på kanten - så det er sinnsykt deilig når det går bra. Også hadde jeg et par fall, så da blir man satt på plass igjen, sa Terje Håkonsen til NRK Sport etter konkurransen.

- Jeg fikk meg et par trøkker på slutten i dag, men i begynnelsen av dagen føltes alt veldig bra og trygt.

Hvordan er det å sveve 9,8 meter over kanten?

- Så lenge du ser at du kommer til å lande er det fint. Det er som en stor berg-og-dal-bane hvor du styrer begynnelsen selv.

Hva betyr verdensrekorden for deg?

- Det er fint å ha en verdensrekord, men hva den betyr? Om jeg får noen klapp på skuldra og noen klemmer så er jo det hyggelig!

10 meter?

Du sa i går at man kunne prate om 10-metersgrensa i 10 år til. Kjennes det slik ut i dag og?

- Nei.Jeg sa vel det fordi vi har snakket om den i 7 år, men det er flere av oss som vet at det er mulig. Vi fikk sola opp i dag, og da kjennes det bra ut. Det var mykere i dag og folk slapp seg løs.

- Det siste han gjør

- Da jeg så at Terje gikk så høyt tenkte jeg at det er det sist han gjør på snowboard. Og da han landet ble jeg så stolt som jeg aldri har vært før. Jeg ble bare stående og riste fordi jeg ble så glad, sa fjorårsvinner Henning Martinsen.

Hvor stort tror du at det er for han å ta rekorden ?

- Han har snakket om det her en god stund og han har leid inn rakettforskere for å lage pipen, så jeg tror det betyr mye for han. Å gjøre det han gjorde i dag etter en så lang karriere, og at han fortsatt er på topp skulle ikke være mulig. De burde sittet en 20-åring å gjøre dette her istedefor pensjonisten Håkonsen, sier Martinsen videre.

NRKSport.no sender The Oakley Arctic Challenge direkte i morgen fra ca. kl. 11:30.

Siste nytt

 • Ylven helt i VIF-opphenting

  Vålerenga lå under 0-3 hjemme mot Frisk Asker etter ti minutter i søndagens lokaloppgjør, men snudde og vant 4-3. Martin Laumann Ylven ble matchvinner for VIF. Lillehammer slo Stjernen 4-3 borte og Lørenskog tapte 1-4 borte mot Storhamar.

  GET-Ligaen i hockey: Storhamar - Vålerenga
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Kane berget Tottenham-poeng

  Et selvmål ga Southampton ledelsen hjemme mot Tottenham i Premier League søndag, men Harry Kane berget 1-1 og ett poeng for Spurs. Kane har nå scoret ni mål på sine fem siste starter i serien, ifølge statistikktjenesten Opta.

 • Lorentzen til topps på 500 meter

  Håvard Lorentzen fikk en treg start på 500 meteren, men leverte en kanonrunde og vant 500-meteren i verdenscupen i Erfurt søndag. Lorentzen gikk på 34,85, og vant med 0,1 sekund på Jan Smeekens.

  – Det var deilig, sier Lorentzen til NRK.

  xz

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsrevyen
Sportsrevyen