NRK Meny
Normal

Rekorden som kan ha reddet karrieren til Vukicevic

OSLO/AMSTERDAM (NRK): Etter fire tunge år skrek Vladimir Vukicevic av glede over sin norske rekord. Den sårt trengte oppturen kan ha reddet karrieren hans, mener storesøster Christina.

vladimir

OPPTUR: Den norske rekorden var en enorm opptur for Vladimir Vukievic.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Det har vært en emosjonell berg- og dalbane. Jeg har hatt tunge stunder, sier Vladimir Vukicevic.

Hekkeløperen kastet seg over målstreken til norsk rekord på 110 meter hekk lørdag med 13,54:

Vladimir Vukicevic løp inn til tiden 13,54 under semifinalen på 110 meter hekk i Amsterdam. Han klarte dermed ikke OL-kravet, som lyder på 13,47 - til tross for ny norsk rekord.

SE VIDEO: Her løper Vukicevic inn til ny norsk rekord.

Det er fire år siden sist han satte norsk rekord - over 1400 dager. Siden det har mye gått nedover for Norges beste mannlige hekkeløper. I hvert fall fram til i går.

– Jeg har vært gjennom alvorlige skader. Det gjør at man av og til har revurdert hvorfor man driver med dette her, sier han til NRK.

Lørdag kom han akkurat ikke til EM-finale, men med de siste fire årene i bakhodet var Vukicevic overlykkelig.

– Jeg har kommet ut av de årene med flagget heiset til topps. Det ligger mye tålmodighet bak dette, mye hardt arbeid. Det smaker mye søtere når man har hatt motgang, sier han.

Søsteren gråt i sofaen

Etter løpet fikk han en stor klem av pappa Petar, som også er trener. Hjemme i Norge satt storesøster og tidligere OL-deltaker i hekkeløp, Christina Vukicevic, med tårer i øynene og fulgte lillebrors sårt trengte opptur.

– Han var veldig klar på om at hvis han ikke satte noen personlig rekord i år eller kom seg til de store mesterskapene, så ville han nok vurdert om han skulle funnet på noe annet fra høsten av, sier Christina Vukickevic.

– Jeg er så utrolig imponert over det han har fått til. Han har slitt så utrolig mye de siste årene. Jeg er en kjempestolt storesøster, han er ingen lillebror i dag, for å si det sånn, fortsetter hun.

Håper på OL-billett

Vladimir Vukicevic har ikke klart det internasjonale OL-kravet, men kan få en invitasjon fra Det internasjonale friidrettsforbundet og Den internasjonale olympiske komité. Da må han også bli innstilt til OL av Olympiatoppen.

Selv mener han at han har noe i Rio å gjøre.

– Jeg har vært syk i forkant av mesterskapet, jeg tar ut alt jeg har i dag og litt mer til. Jeg tipper jeg kommer til å løpe betraktelig fortere om noen uker.

Det mener også storesøster Vukicevic. Under løpet i Amsterdam var han syv hundredeler unna OL-kravet på 13.47, og det i sterk motvind.

– Det er helt klart at det ødelegger for han. 1,8 i motvind er fryktelig mye i en sprintdistanse. Hadde han ikke hatt den motvinden, hadde han klart kravet. Han er helt klart god nok for OL, sier Christina Vukicevic.

Siste nytt

 • USA tok gull i kjelkehockey

  USA slo Canada i finalen etter en ellevill snuoperasjon. På stillingen 1-0 til Canada, og med 37 sekunder igjen, utlignet amerikanerne, og sikret ekstraomganger. Der snappet de gullet etter mål av Declan Farmer.

  Pyeongchang 2018 Winter Paralympics
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Zucca-mål var ikke nok for Rangers

  Mats Zuccarellos mål mot St. Louis Blues var ikke nok for New York Rangers som tapte 4–3 borte natt til søndag. Zuccarello utlignet midtveis i kampen, før Rangers tok ledelsen 3-2. Men Blues utlignet, før de på overtid vant kampen 4–3.

  Mats Zuccarello
  Foto: Abbie Parr / AFP
 • Norge på åttendeplass

  Norge endte på en åttendeplass i langrenn blandet stafett i Paralympics. Ukraina stakk av med gullet.

  Laget, bestående av Trygve Steinar Larsen, Johannes Birkelund, Birgit Skarstein og Vilde Nilsen, var over to minutter bak.

  Mixed stafett
  Foto: Thomas Lovelock / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cupfinale alpint: Storslalåm, kvinner
V-cupfinale alpint: Slalåm, menn
Sportssøndag: V-cup alpint og langrenn
V-cupfinale alpint: Slalåm 1. omgang, menn
V-cupfinale langrenn: 10 km jaktstart fri teknikk, kvinner
V-cup skiskyting: Jaktstart kvinner
V-cupfinale langrenn: 10 km jaktstart fri teknikk, kvinner
Sportssøndag: V-cup skiskyting og alpint
V-cupfinale alpint: Storslalåm 2. omgang, kvinner
V-cup kombinert: Hopp
V-cupfinale alpint: Storslalåm 2. omgang, kvinner