Hopp til innhold

Rekorden som kan ha reddet karrieren til Vukicevic

OSLO/AMSTERDAM (NRK): Etter fire tunge år skrek Vladimir Vukicevic av glede over sin norske rekord. Den sårt trengte oppturen kan ha reddet karrieren hans, mener storesøster Christina.

vladimir

OPPTUR: Den norske rekorden var en enorm opptur for Vladimir Vukievic.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Det har vært en emosjonell berg- og dalbane. Jeg har hatt tunge stunder, sier Vladimir Vukicevic.

Hekkeløperen kastet seg over målstreken til norsk rekord på 110 meter hekk lørdag med 13,54:

Vladimir Vukicevic løp inn til tiden 13,54 under semifinalen på 110 meter hekk i Amsterdam. Han klarte dermed ikke OL-kravet, som lyder på 13,47 - til tross for ny norsk rekord.

SE VIDEO: Her løper Vukicevic inn til ny norsk rekord.

Det er fire år siden sist han satte norsk rekord - over 1400 dager. Siden det har mye gått nedover for Norges beste mannlige hekkeløper. I hvert fall fram til i går.

– Jeg har vært gjennom alvorlige skader. Det gjør at man av og til har revurdert hvorfor man driver med dette her, sier han til NRK.

Lørdag kom han akkurat ikke til EM-finale, men med de siste fire årene i bakhodet var Vukicevic overlykkelig.

– Jeg har kommet ut av de årene med flagget heiset til topps. Det ligger mye tålmodighet bak dette, mye hardt arbeid. Det smaker mye søtere når man har hatt motgang, sier han.

Søsteren gråt i sofaen

Etter løpet fikk han en stor klem av pappa Petar, som også er trener. Hjemme i Norge satt storesøster og tidligere OL-deltaker i hekkeløp, Christina Vukicevic, med tårer i øynene og fulgte lillebrors sårt trengte opptur.

– Han var veldig klar på om at hvis han ikke satte noen personlig rekord i år eller kom seg til de store mesterskapene, så ville han nok vurdert om han skulle funnet på noe annet fra høsten av, sier Christina Vukickevic.

– Jeg er så utrolig imponert over det han har fått til. Han har slitt så utrolig mye de siste årene. Jeg er en kjempestolt storesøster, han er ingen lillebror i dag, for å si det sånn, fortsetter hun.

Håper på OL-billett

Vladimir Vukicevic har ikke klart det internasjonale OL-kravet, men kan få en invitasjon fra Det internasjonale friidrettsforbundet og Den internasjonale olympiske komité. Da må han også bli innstilt til OL av Olympiatoppen.

Selv mener han at han har noe i Rio å gjøre.

– Jeg har vært syk i forkant av mesterskapet, jeg tar ut alt jeg har i dag og litt mer til. Jeg tipper jeg kommer til å løpe betraktelig fortere om noen uker.

Det mener også storesøster Vukicevic. Under løpet i Amsterdam var han syv hundredeler unna OL-kravet på 13.47, og det i sterk motvind.

– Det er helt klart at det ødelegger for han. 1,8 i motvind er fryktelig mye i en sprintdistanse. Hadde han ikke hatt den motvinden, hadde han klart kravet. Han er helt klart god nok for OL, sier Christina Vukicevic.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal