NRK Meny
Normal

Ingebrigtsen smadret den norske rekorden på 1500 meter

Henrik Ingebrigtsen (23) løp inn til ny norsk rekord på 1500 meter.

Henrik Ingebrigtsen løp inn til ny norsk rekord på 1500-meteren. Kommentator: Karen Marie Ellefsen

Se innspurten av Ingebrigtsens rekordløp i Monaco

Se hele løpet i bunnen av saken!

– Henrik er nærme de beste i verden. Det er suverent løpt, sa NRKs ekspert Vebjørn Rodal etter løpet.

I Diamond League-stevnet i Monaco satte Henrik Ingebrigtsen en ny norsk rekord på 1500 meter. Han kom på tiendeplass i løpet, men satte en sterk rekord.

Han løp inn på 3.31,46 og slo sin gamle rekord med over to sekunder. Ingebrigtsen hadde før dagens rekord en personlig rekord på 3.33,68. Den satte han i Lausanne 3. juli i år.

– Det er et veldig, veldig sterkt løp. Det er klokt løpt, for han har ikke mulighet til å henge med i starten, konkluderte Rodal.

Sist ut fra start

Ingebrigtsen valgte å gå rolig ut fra start og lå sist i feltet på første runde. Tempoet var veldig høyt fra start, og feltet var meget sterkt.

– Det er faktisk ned mot verdensrekord-fart, sa kommentator Lystad halvveis i løpet.

Ingebrigtsen hadde dårligst personlig rekord før start, men avanserte i feltet ut på siste runde. Mot mål ble farten som ventet for høy for nordmannen til en plassering i toppen, men en sterk norsk rekord ble det.

Han kom på tiendeplass i mål. Silas Kiplagat fra Kenya vant på sterke 3.27,64, noe som holdt til årsbeste i verden og han ble også den fjerde raskeste løperen i historien på 1500 meter.

Hele sju løpere kom inn under 3.30. Asbel Kiprop kom på andreplass og Ronald Kwemoi havnet på tredje. Kwemoi satte med det ny verdensrekord for juniorer. Han fyller 19 år i september.

Fine forhold og en fantastisk 800 meter

Nijel Amos

Amos løp inn til seier på en fantastisk 800-meterduell.

Foto: Kirby Lee / Reuters

Litt tidligere på kvelden ble publikum vitne til en fantastisk 800 meter i Monaco.

– Et fantastisk godt 800-meterfelt og gode forhold, var Vebjørn Rodals dom da det ble løpt raskt bare kvarteret før Henrik Ingebrigtsen gikk ut på banen.

Nijel Amos fra Botswana satte årsbeste i verden 1.42,45 på 800 meter. Med det slo han også NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodals tid fra da han tok OL-gull på distansen i 1996.

Rodal tok OL-gullet i Atlanta på tiden 1.42,58.

– Litt uryddig i stilen, men en voldsom vilje, var Rodals konklusjon om løpet til Amos.

Med 1.42,53 på andreplass satte Pierre-Ambroise Bosse ny fransk rekord på 800 meter.

Det var hele fem løpere under 1.43 i feltet, tidligere i historien har bare 30 løpere klart den bragden – ingen denne sesongen.

Se hele løpet til Henrik Ingebrigtsen

Han løp inn til en nye norsk rekord. Se hele løpet her. Kommentator: Lars Lystad og Vebjørn Rodal

Her er hele rekordløpet til Henrik Ingebrigtsen.

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal