NRK Meny
Normal

– Tror ikke Argentina fikk noen nye fans

Iran var nære tre poeng i kampen mot Argentina, men Lionel Messi dukket opp nærmest fra intet og reddet Argentinas ære på overtid. Arne Scheie er likevel langt fra overbevist.

SOCCER-WORLD/M27-ARG-IRN Argentina's Messi celebrates after scoring a goal against Iran during their 2014 World Cup Group F soccer match at the Mineirao stadium in Belo Horizonte

Her kan du se Irans store sjanser og Messis forløsende scoring på slutten av kampen.

Laster innhold, vennligst vent..

Hvor mange mål skulle Argentina vinne over Iran med? To? Tre? Fire? Fem? Det var tilsynelatende naturlige spørsmål å stille seg før lagene møttes, men slik ble det ikke.

Ett ble svaret - og argentinerne måtte vente helt til det var spilt 91 minutter. Da fikk lagets lille magiker, Lionel Messi, endelig muligheten han trengte, og løftet ballen lekkert i lengste hjørne.

– Jeg er så klart veldig fornøyd med målet. Jeg hørte folk juble og så de smile. Det var et fantastisk øyeblikk, sa Messi etter kampen.

– Når man har Messi er alt mulig, fastslår Argentina-trener Alejandro Sabella.

Frem til Messis scoring hadde Iran rystet Argentinas stjernegalleri og vært det beste laget i store deler av andre omgang.

Det får NRKs fotballekspert, Arne Scheie, til å dra tvil om Argentinas sjanser videre i VM. Han har hatt laget som en av sine medaljefavoritter.

– Jeg tror ikke de fikk noen nye fans i dag. De var ikke særlig gode, og to kjemperedninger redder dem fra tap. Jeg tviler på at de kan vinne VM, men jeg håper de kan gjøre mine spådommer til skamme, sier Scheie.

Snytt for straffe?

Både Iran og Argentina sløste bort flere store sjanser, og var best i hver sin omgang.

Iran ble dessuten muligens snytt for et straffespark da Askhan Dejagah ble taklet i Argentinas felt etter 56 minutter.

Irans trener er i alle fall ikke i tvil.

– Det var en klar straffe. Det er ingen måte han kunne unngå å blåse straffe, så jeg er frustrert. Jeg er veldig fornøyd med spillerne mine, og måten vi spilte på, sier Carlos Quieroz.

Artikkelen fortsetter under videoen

Skulle dette vært straffe?

Straffespark?

Den tidligere engelske landslagsspilleren Gary Lineker, er en av flere som mente Iran ble snytt for et klart straffespark:

Laster Twitter-innhold

– Minner om 1986

straffe

Askhan Dejagah roper på straffe, men dommer Milorad Mazic er ikke enig.

Foto: PEDRO UGARTE / Afp

Arve Fuglum, som kommenterer La Liga for C More og ser Messi spille jevnlig, mener derimot scoringen på overtid viser at Argentina kan nå langt i VM.

– Argentina har vunnet to kamper uten å briljere, og bare gjort det de må. Det kjennetegner et lag som kan gå langt i et mesterskap, sier han.

Han mener situasjonen rundt laget nå minner mye om da Argentina vant VM i 1998. Også da hadde laget kun én stor stjerne - Diego Maradona. Han ledet laget til gull nærmest på egenhånd.

– Det er ikke unaturlig å gå tilbake til 1986. Argentina har mange gode spillere, men det er én spiller de er avhengig av at leverer. Det gjorde Maradona i 86, og Messi har gjort det til nå, sier Fuglum.

Messi har ofte blitt kritisert for å score for lite for landslaget. For klubblaget Barcelona scorer han jevnt og trutt, men før VM sto han oppført med kun ett mål på Argentinas siste åtte kamper.

I VM har han scoret i begge gruppespillskampene laget har spilt. Han scoret også ett mål da Bosnia Hercegovina ble slått i åpningskampen.

Argentina leder sin gruppe og er allerede klare for åttedelsfinale i VM.

Siste nytt

 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag