Normal

– Tror ikke Argentina fikk noen nye fans

Iran var nære tre poeng i kampen mot Argentina, men Lionel Messi dukket opp nærmest fra intet og reddet Argentinas ære på overtid. Arne Scheie er likevel langt fra overbevist.

SOCCER-WORLD/M27-ARG-IRN Argentina's Messi celebrates after scoring a goal against Iran during their 2014 World Cup Group F soccer match at the Mineirao stadium in Belo Horizonte

Her kan du se Irans store sjanser og Messis forløsende scoring på slutten av kampen.

Laster innhold, vennligst vent..

Hvor mange mål skulle Argentina vinne over Iran med? To? Tre? Fire? Fem? Det var tilsynelatende naturlige spørsmål å stille seg før lagene møttes, men slik ble det ikke.

Ett ble svaret - og argentinerne måtte vente helt til det var spilt 91 minutter. Da fikk lagets lille magiker, Lionel Messi, endelig muligheten han trengte, og løftet ballen lekkert i lengste hjørne.

– Jeg er så klart veldig fornøyd med målet. Jeg hørte folk juble og så de smile. Det var et fantastisk øyeblikk, sa Messi etter kampen.

– Når man har Messi er alt mulig, fastslår Argentina-trener Alejandro Sabella.

Frem til Messis scoring hadde Iran rystet Argentinas stjernegalleri og vært det beste laget i store deler av andre omgang.

Det får NRKs fotballekspert, Arne Scheie, til å dra tvil om Argentinas sjanser videre i VM. Han har hatt laget som en av sine medaljefavoritter.

– Jeg tror ikke de fikk noen nye fans i dag. De var ikke særlig gode, og to kjemperedninger redder dem fra tap. Jeg tviler på at de kan vinne VM, men jeg håper de kan gjøre mine spådommer til skamme, sier Scheie.

Snytt for straffe?

Både Iran og Argentina sløste bort flere store sjanser, og var best i hver sin omgang.

Iran ble dessuten muligens snytt for et straffespark da Askhan Dejagah ble taklet i Argentinas felt etter 56 minutter.

Irans trener er i alle fall ikke i tvil.

– Det var en klar straffe. Det er ingen måte han kunne unngå å blåse straffe, så jeg er frustrert. Jeg er veldig fornøyd med spillerne mine, og måten vi spilte på, sier Carlos Quieroz.

Artikkelen fortsetter under videoen

Skulle dette vært straffe?

Straffespark?

Den tidligere engelske landslagsspilleren Gary Lineker, er en av flere som mente Iran ble snytt for et klart straffespark:

Laster Twitter-innhold

– Minner om 1986

straffe

Askhan Dejagah roper på straffe, men dommer Milorad Mazic er ikke enig.

Foto: PEDRO UGARTE / Afp

Arve Fuglum, som kommenterer La Liga for C More og ser Messi spille jevnlig, mener derimot scoringen på overtid viser at Argentina kan nå langt i VM.

– Argentina har vunnet to kamper uten å briljere, og bare gjort det de må. Det kjennetegner et lag som kan gå langt i et mesterskap, sier han.

Han mener situasjonen rundt laget nå minner mye om da Argentina vant VM i 1998. Også da hadde laget kun én stor stjerne - Diego Maradona. Han ledet laget til gull nærmest på egenhånd.

– Det er ikke unaturlig å gå tilbake til 1986. Argentina har mange gode spillere, men det er én spiller de er avhengig av at leverer. Det gjorde Maradona i 86, og Messi har gjort det til nå, sier Fuglum.

Messi har ofte blitt kritisert for å score for lite for landslaget. For klubblaget Barcelona scorer han jevnt og trutt, men før VM sto han oppført med kun ett mål på Argentinas siste åtte kamper.

I VM har han scoret i begge gruppespillskampene laget har spilt. Han scoret også ett mål da Bosnia Hercegovina ble slått i åpningskampen.

Argentina leder sin gruppe og er allerede klare for åttedelsfinale i VM.

Siste nytt

 • OL-kongen slakter WADAs beslutning

  Tidenes mestvinnende idrettsutøver i OL-sammenheng, Michael Phelps, er oppbrakt over at WADAs beslutning om å gjeninnsette det russiske antidopingbyrået.

  – Når skal en organisasjon ta fullt ansvar og gå foran i kampen for å skape endring? For dette er ikke slik idretten er. Idretten handler ikke om å putte prestasjonsfremmende midler i kroppen, sa han til journalister i Hongkong fredag.

  Phelps
  Foto: DAVID GRAY / Reuters
 • Nilsen forlenger med Brann

  Lars Arne Nilsen forlenger kontrakten med Brann, skriver Bergens Tidende.

  Ifølge lokalavisen vil nyheten om trenerens kontraktsforlengelse bli offisielt bekreftet fra klubben senere fredag.

  Eliteserien fotball: Brann - Ranheim.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Idrettsstyret ut mot WADA-vedtak

  – Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité støtter verken WADAs vedtak eller oppmykingen av WADAs opprinnelige vilkår for RUSADAs gjeninntreden som nasjonalt russisk antidopingbyrå, skriver Idrettsstyret i en pressemelding fredag.

  Tom Tvedt
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: Sandviken - Arna-Bjørnar
Toppserien: Sandviken - Arna-Bjørnar
4-4-2 med Schau og Aune
E-sport: Counter-Strike GO, semifinale
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
VM hestesport: Kjøring: maraton
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien: Odd - Vålerenga
VM hestesport: kjøring, maraton