Hopp til innhold

Real Madrid festet grepet i gullkampen – smadret Girona 4-0 i toppoppgjøret

Et knippe kunstscoringer gledet hjemmepublikummet da Vinicius og Jude Bellingham bidro sterkt til at Real Madrid slo gullrival Girona 4-0 i La Liga.

Dermed øker avstanden mellom de to tetlagene til fem poeng i favør Real Madrid.

Vinicius sendte vertene foran med et prosjektil etter kun få minutter spilt. Brasilianeren transporterte ballen inn fra venstrekanten før han hamret ballen i motsatt hjørne.

– En nydelig scoring og en perfekt start for Real Madrid, sa TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller.

Ti minutter før sidebyttet orkestrerte Vinicius og Bellingham en angrepssymfoni av de helt sjeldne. Førstnevnte fant lagkameraten med en utsidepasning, før det engelske vidunderbarnet selv rundet målvakten og doblet vertenes ledelse. Kort tid etter pause la Bellingham på til 3-0 etter en flott prestasjon fra Vinicius.

– En utrolig oppvisning fra de to, skrøt Stamsø Møller.

Rodrygo gjorde vertenes fjerde etter 60 minutter, mens bommet på straffespark på overtid.

Girona har imponert stort denne sesongen. Overraskelseslaget har kun tapt to seriekamper og er nummer to på tabellen uavhengig av Barcelona og Atletico Madrids resultater søndag. (NTB)

Vinicius JR
Foto: AP

Sportsnyheter

ATP Masters 1000 - Monte Carlo Masters

Djokovic etter Ruud-smellen: – Han fortjente å vinne

Casper Ruud (25) er klar for finalen i storturneringen i Monte-Carlo etter å ha brutt en stygg statistikk på tennisbanen.

d

Svensk profil opprørt etter «Janteloppet»: – Nesten et mordforsøk

Max Novak tok en sterk tredjeplass i lørdagens Ski Classic-renn. Men svensken er irritert på det som skjedde på den andre runden – som han tror kan ha kostet ham seieren.

Siste nytt

 • Amerikansk OL-håp ute av OL

  Alicia Monson, USAs rekordholder på 5000 og 10.000 meter, mister sommerens OL i Paris.

  Årsaken er en avrivning i menisken. Hun har nå blitt operert og det er ventet at hun må gjennom en lengre periode med rehabilitering og opptrening.

  – Jeg har jobbet hardt for muligheten til å representere USA i enda et OL, så det smerter å ikke stille til start, skriver Monson på Instagram.

  25-åringen kom på 5.-plass på 10.000-meteren under VM i Budapest sist sommer. Hun var regnet som en outsider til medalje i sommerens leker.

  US Championships Athletics
  Foto: Ashley Landis / AP
 • Hollywood-laget Wrexham rykket opp

  Wrexham er klar for nivå tre i engelsk fotball, League One, etter å ha vunnet 6–0 mot Forest Green Rovers.

  Dermed er klubben, som eies av Hollywood-kjendisene Ryan Reynolds og Rob McElhenney, har dermed rykket opp to sesonger på rad.

  – Hvis du fortalte meg for noen år siden at jeg ville grått fledestårer over en kamp som fant sted i Nord-Wales, ville navnet ditt vært Rob McElhenney. Gratulerer til Wrexham og til co-styrelederen min, skriver skuespilleren Reynolds på X/Twitter.

  Hans partner var hakket mer ordknapp:

  – Har ikke ord, skrev McElhenney.

  Klubben ble stiftet i 1864. For litt mer enn tre år siden ble den kjøpt opp av de to Hollywood-yndlingene. De siste årene har de tiltrukket seg en stor internasjonal fanbase og økt oppmerksomhet gjennom Disney-serien «Welcome to Wrexham».

  Wrexham US Tour Soccer
  Foto: Jon Super / AP
 • Uavgjort for Berges Burnley etter utrolig selvmål

  Sander Berge og Burnley var på vei mot en kjærkommen seier, men etter en enorm tabbe fra keeper Arijanet Muric endte det med ett poeng.

  Burnley trenger alt de kan få av poeng for å unngå nedrykk til nivå to, og Josh Brownhill tente håpet om tre dyrebare poeng da han sendte vertene opp i ledelsen kvarteret før slutt.

  Håpet var imidlertid bare tent i fem minutter før Berge sendte ballen tilbake til Muric.

  Kkeeperen forsøkte å bruke sålen til å dempe pasningen. Muric var imidlertid uoppmerksom, og ballen trillet via foten hans og inn i eget nett.

  Dermed er det seks poeng opp til trygg grunn for Berges lag. Sheffield United, Manchester United, Newcastle, Tottenham og Nottingham Forest gjenstår i sesonginnspurten. (NTB)

  Burnley
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal