Hopp til innhold

Reagerer på hovedkampene i Eliteserien: – Uforståelig

Fjorårets seriemester Bodø/Glimt har kun spilt to hovedkamper, mens nyopprykkede Aalesund og HamKam har spilt seks hver. Det får flere til å heve et øyenbryn.

Eliteserien i fotball 2022: Strømsgodset - HamKam

HOVEDKAMP: At HamKam – Strømsgodset var hovedkampen i forrige serierunde i Eliteserien får reaksjoner.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

– Fotball er et underholdningsprodukt, så jeg skjønner at folk stusser når de ser de siste hovedkampene, sier TV 2s fotballekspert Yaw Amankwah.

De siste tre serierundene har det norske folk fått kampene Haugesund – HamKam, Aalesund – Rosenborg og Strømsgodset – HamKam i hovedkampen kl. 20.00 på søndag.

Kampen er den eneste på søndager som alltid sendes på åpen kanal, men eksperten stusser over de siste prioriteringene.

Yaw Ihle Amankwah

REAGERER: TV2s ekspert, her i aksjon for Stabæk, reagerer på oppsettet.

Foto: Berit Roald / NTB

– Et godt eksempel fra denne helgen. Vålerenga møtte Viking, et hjemmelag som har slitt enormt denne sesongen, men som står med to strake seiere som møter en medaljekandidat. De scorer fire mål og vinner igjen. Det er vanskelig å be om noe mer i en eliteseriekamp. Det er for meg en klar hovedkamp, men så er det Strømsgodset – HamKam som er det istedenfor. For meg er det uforståelig, sier Amankwah.

Rettighetshaver Discovery forklarer at det er et stort puslespill som skal gå opp i hovedkampene for sesongen.

– Man må se sesongen under ett, og ikke midt i. Dette er et stort regnestykke som skal gå opp. Før sesongen er det et stort arbeid som legges ned, med retningslinjer om hvem som kan spille når, hvilke lag som er mest populære, i tillegg til at alle skal få en kamp i hovedkampen, sier kommunikasjonsrådgiver i Discovery, Martin Hinsch.

Molde har kun fått én kamp

Oversikten over hvem som har fått spille hovedkamper til nå varierer kraftig. Vålerenga står helt alene på topp med ni av tjue mulige kamper. Like bak følger Rosenborg med syv, før nyopprykkede HamKam og Aalesund følger like etter.

Samtidig har Molde kun fått én hovedkamp, sammen med topplaget Lillestrøm. Regjerende seriemester Bodø/Glimt har kun fått to.

– Vi har ikke diskutert dette noe inngående. Problemet har ikke vært på min pult, for å si det sånn. Men for norsk toppfotball er det viktig at hovedkampene skaper begeistring og entusiasme. Så vil jeg tro at det er flere faktorer som avgjør dette også, som reisemuligheter og avstand for produksjonen, sier Glimt-topp Frode Thomassen.

Eliteserien fotball 2022: Lillestrøm - Rosenborg (3 - 1)

KJEMPER I TOPPEN.. men ikke på hovekamp-tabellen. Lillestrøm har spilt en hovedkamp.

Foto: Lise Åserud / NTB

Også i Lillestrøm ønsker de det beste produktet som mulig på skjermen i hovedkampen.

– Det å vise de beste kampene vil gjøre at folk kommer på kamp. Hvis folk hadde fått se LSK-VIF, så vil de oppleve det. Å vise det beste produktet vil skape interesse, sier daglig leder i Lillestrøm, Robert Lauritsen, men legger til at det er rettighetshavers rett å få bestemme hovedkampen.

– Vil ikke være likt for alle

Discovery forklarer at antallet lag i hovedkampen vil jevne seg ut gjennom sesongen.

– Men det vil ikke være likt for alle. Noen lag er mer populære, og så er det uforutsette ting som noen ganger gjør at vi må endre, forklarer Hinsch.

Han peker blant annet på SAS-streiken, og sykdom i troppene som har utsatt kamper. I tillegg gjør europacupdeltagelse at Molde, Glimt, LSK og Viking tidvis ikke kan spille kamp sent søndag.

Ole Erik Stavrum

VIL IKKE HA HOVEDKAMP: Molde mener hovedkampen kan være problematisk for supportere.

Foto: Roar Strøm / NRK

I Molde vil de derimot ha flere kamper på lørdager, og mener den sene søndagskampen kan være problematisk for publikum.

– For oss er det ikke livsviktig. I vårt distrikt kan det være langt å reise til kamp for barnefamilien. Vi har folk som blant annet skal inn med ferge til kamp, og da blir det sent med kamp 20.00. Så vi kommer ikke til å klage på dette, sier Molde-sjef Ole Erik Stavrum.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal