NRK Meny
Normal

RBK bruker millioner på å sparke ledere

Rosenborgs styreleder Ivar Koteng tar selvkritikk for at klubben har brukt mangfoldige millioner på å sparke ledere de siste to årene.

Ivar Koteng, Kåre Ingebrigtsen, Erik Hoftun

Styreleder i RBK Ivar Koteng presenterer Kåre Ingebrigtsen som ny trener i klubben, etter å ha sparket Per Joar Hansen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Styrelederen i Rosenborg får nå smertefullt se følgene av sparkekulturen i RBK. Koteng innrømmer at beslutninger om å ansette trenere i klubben har vært forhastet.

– Vi gjør jo en dårlig jobb i forkant, som gjør at vi kommer i slike situasjoner, sier Koteng.

10 millioner ut

Med Koteng som styreleder har Rosenborg brukt 4,5 millioner kroner på fallskjerm til tidligere trener Jan Jönsson.

Per Joar Hansen, som ble sparket mandag, skal ha 2 millioner kroner.

Tidligere daglig leder Hroar Stjernen fikk 1,8 millioner kroner, og assistenttrener Bård Wiggen, som sier han er ferdig i klubben, vil trolig koste Rosenborg rundt 1,2 millioner kroner.

Prislappen, om man tar med kompensasjon til Viking for fungerende trener Kåre Ingebrigtsen blir på rundt 10 millioner kroner.

Kjetil Kroksæter

– Dårlig ressursbruk å bruke penger på å betale folk som de ikke vil ha der, sier sportskommentator Kjetil Kroksæter.

Foto: NRK

– Kunne blitt brukt på spillerstallen

Kommentator i Adresseavisen, Kjetil Kroksæter, sier pengene heller burde blitt brukt til å forsterke spillerstallen.

– Rosenborg har gått med store underskudd i lang tid. Økonomien er anstrengt. Da er det selvfølgelig dårlig ressursbruk å bruke penger på å betale folk som de ikke vil ha der.

Koksæter mener den viktigste lærdommen RBK-ledelsen nå kan ta med seg er å bli flinkere i ansettelsesprosessen.

– Det er jo ikke sikkert at det nødvendigvis er trenerne det er noe galt med hver gang heller. Det kan hende at klubben må bli flinkere til å legge til rette for at trenerne lykkes.

Bedriftsledere lykkes ikke

Ekspert på idrettsøkonomi, Harry Arne Solberg, sier dyktige bedriftsledere feiler fordi de kommer inn i en annen kontekst når de skal styre i fotballens verden.

– Konteksten er annerledes enn i ordinære bedriftsstyrer. Det har med målsettingene og kravene som aktørene i fotballklubben stiller. Fansen har også betydelig makt, sier Solberg.

– Konsekvensene blir jo at vi står på stedet hvil i utvikling. Vi kommer ikke nærmere Europa, men lengre og lengre fra Europa, sier Koteng.

Siste nytt

 • Norges J19-lag til semifinale

  Norges J19-lag tok seg til semifinale i EM-sluttspillet med å ta sin annen seier i gruppespillet. Lørdag ble Frankrike slått 1-0. Sophie Haug scoret Norges eneste mål.

  UEFA European kvinner U-19
  Foto: Urs Flueeler/keystone / NTB scanpix
 • Semifinale for sandvolleyballgutta

  Anders Mol og Christian Sørum er klare for semifinale i EM etter 2-1 seieren mot den nederlandske duoen Varenhorst/Bouter. Det var deres femte strake seier i mesterskapet. Semifinalen spilles søndag, etterfulgt av en eventuell finale samme dag.

  Foto: Peter Schneider / AP
 • Klare for EM-kvartfinale

  Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum er klare for EM-kvartfinale etter at de slo belgiske Dries Koekelkoren/Tom Van Walle med settsifrene 21-18, 19-21, 15–11 – 2–1 sammenlagt i åttedelsfinalen. Kvartfinalen spilles klokken 16.00.

  Switzerland Beach Volleyball
  Foto: Peter Schneider / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 14.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale