Tande tok til tårene etter seier i nyttårshopprennet

GARMISCH-PARTENKIRCHEN/OSLO (NRK): Daniel-André Tande (22) ble den tiende nordmannen som vant det tradisjonsrike nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen. Det ble sterk kost for 22-åringen fra Kongsberg.

Av og til må mammaer klemmes litt, spesielt når man har vunnet nyttårsrennet. Trude Tande var strålende fornøyd.

SEIERSKLEMMEN: Tårene trillet for Trude og Daniel-André etter seieren.

Etter den historiske seieren møtte han mamma Trude i NRKs studio på sletta. Da trillet tårene både for Daniel-André og mamma Trude.

– Jeg var utrolig nervøs. Det var så deilig endelig å ha stang inn, sier Tande etter å ha klemt mamma i omtrent et halvt minutt.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si, sa mamma Trude Tande.

Turte ikke å se på

Det ble en skikkelig thriller på årets første dag. Tande ledet med to poeng etter første omgang, men da Kamil Stoch strakte seg til 143 meter i finaleomgangen - en halv meter bak bakkerekorden - måtte Tande hoppe bakken ned for å ta seieren.

Det klarte han. Tande landet på 142 meter.

Daniel Andre Tande stakk av med seieren etter et hopp på 142 meter.

HELT KONGE: Her avgjøres nyttårshopprennet 2017!

– Jeg trodde ikke at jeg tok det; jeg følte at jeg landet bak den grønne linja, sier Tande.

– Skal jeg være helt ærlig kjente jeg kroppen min fryktelig dårlig. Jeg har aldri hatt en så merkelig følelse i en sittestilling i et overrenn før.

– Jeg turte ikke å se på, sier Trude Tande, som brøt ut i tårer umiddelbart etter at Tande landet.

Sist gang det ble norsk seier i nyttårshopprennet var Anders Jacobsen i 2015. Han frydet seg over Tandes seier.

– Dette var moro. Gutten takler presset til de grader. I dag gjør han to gode skihopp. Dette var stor idrett, året kunne ikke ha startet bedre enn dette, sa Jacobsen på NRK radio.

Jevnt i toppen

Tande ledet etter første omgang da han landet på 138 meter. Det var lengst av samtlige i OL-byen fra 1936. Etter at alle 50 hadde satt utfor i første omgang var det svært jevnt i toppen.

Daniel-André Tande leder nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen etter 1. omgang. Han hoppet 138 meter, og leder med to poeng på Stefan Kraft. Det er meget tett i toppen med 6,7 poeng på de åtte øverste.
Fire norske er klare for finaleomgangen.

MONSTERHOPP: Daniel-André Tande jubler etter førstehoppet, som var det lengste i første omgang.

Kun 6,7 poeng skilte de åtte øverste hopperne, og Tande ledet med to poeng ned til Stefan Kraft etter første omgang.

Den ledelsen tok han godt vare på ...

Siste nytt

 • Støtter Tvedt

  Norges Svømmeforbund stiller seg bak Tom Tvedt i kampen for å få fortsette som president i Norges Idrettsforbund, melder NTB. Tvedt ble ikke innstilt på gjenvalg av valgkomiteen.

  Åpen time etter idrettsstyremøte i Norges Idrettsforbund.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Forfall fra syk Pedersen

  Isabelle Pedersen er blitt syk og stiller ikke på 100 meter hekk under Trond Mohn Games i Bergen onsdag kveld, bekrefter arrangøren overfor NRK. I løpet av det siste døgnet har dermed tre av stevnets største profiler forsvunnet fra startlistene. Heller ikke Jakob Ingbrigtsen eller Karoline Bjerkeli Grøvdal stiller til start.

  Isabelle Pedersen
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Grøvdal utsetter sesongstarten

  Karoline Bjerkeli Grøvdal er fremdeles ikke hundre prosent skadefri, og sier til NRK at hun dropper Trond Mohn Games i Bergen. – Det går fremover med skaden og jeg er i god trening, men løper ikke i Bergen, sier hun. Planen er i utgangspunktet å løpe 5000 meter i Stockholm neste torsdag.

  Karoline Bjerkeli Grøvdal
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal