Hopp til innhold

Tande tok til tårene etter seier i nyttårshopprennet

GARMISCH-PARTENKIRCHEN/OSLO (NRK): Daniel-André Tande (22) ble den tiende nordmannen som vant det tradisjonsrike nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen. Det ble sterk kost for 22-åringen fra Kongsberg.

Av og til må mammaer klemmes litt, spesielt når man har vunnet nyttårsrennet. Trude Tande var strålende fornøyd.

SEIERSKLEMMEN: Tårene trillet for Trude og Daniel-André etter seieren.

Etter den historiske seieren møtte han mamma Trude i NRKs studio på sletta. Da trillet tårene både for Daniel-André og mamma Trude.

– Jeg var utrolig nervøs. Det var så deilig endelig å ha stang inn, sier Tande etter å ha klemt mamma i omtrent et halvt minutt.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si, sa mamma Trude Tande.

Turte ikke å se på

Det ble en skikkelig thriller på årets første dag. Tande ledet med to poeng etter første omgang, men da Kamil Stoch strakte seg til 143 meter i finaleomgangen - en halv meter bak bakkerekorden - måtte Tande hoppe bakken ned for å ta seieren.

Det klarte han. Tande landet på 142 meter.

Daniel Andre Tande stakk av med seieren etter et hopp på 142 meter.

HELT KONGE: Her avgjøres nyttårshopprennet 2017!

– Jeg trodde ikke at jeg tok det; jeg følte at jeg landet bak den grønne linja, sier Tande.

– Skal jeg være helt ærlig kjente jeg kroppen min fryktelig dårlig. Jeg har aldri hatt en så merkelig følelse i en sittestilling i et overrenn før.

– Jeg turte ikke å se på, sier Trude Tande, som brøt ut i tårer umiddelbart etter at Tande landet.

Sist gang det ble norsk seier i nyttårshopprennet var Anders Jacobsen i 2015. Han frydet seg over Tandes seier.

– Dette var moro. Gutten takler presset til de grader. I dag gjør han to gode skihopp. Dette var stor idrett, året kunne ikke ha startet bedre enn dette, sa Jacobsen på NRK radio.

Jevnt i toppen

Tande ledet etter første omgang da han landet på 138 meter. Det var lengst av samtlige i OL-byen fra 1936. Etter at alle 50 hadde satt utfor i første omgang var det svært jevnt i toppen.

Daniel-André Tande leder nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen etter 1. omgang. Han hoppet 138 meter, og leder med to poeng på Stefan Kraft. Det er meget tett i toppen med 6,7 poeng på de åtte øverste.
Fire norske er klare for finaleomgangen.

MONSTERHOPP: Daniel-André Tande jubler etter førstehoppet, som var det lengste i første omgang.

Kun 6,7 poeng skilte de åtte øverste hopperne, og Tande ledet med to poeng ned til Stefan Kraft etter første omgang.

Den ledelsen tok han godt vare på ...

Siste nytt

 • Lagkompisene prøvde å overtale Kroos til å ikke legge opp: – Vi er triste

  Real Madrid-forsvarer Dani Carvajal røpte at han og resten av troppen gjorde alt i sin makt for å få Toni Kroos til å ta enda en sesong før han legger opp.

  Det klarte de imidlertid ikke. Tirsdag offentliggjorde tyskeren at han legget opp etter sommerens fotball-EM på hjemmebane.

  – Vi prøvde, og vi prøvde, men det er komplisert, sa Carvajal til AS.

  Kroos og Carvajal har spilt sammen i Real Madrid siden 2014 og vunnet alt som er å vinne. I troféskapet står det blant annet fire Champions League-pokaler og fire seriegull.

  4BM51AS11ic
  Foto: AP
 • Postecoglou vil ruste opp Tottenham-angrepet: – Ingen hemmelighet

  Spurs-sjef Ange Postecoglou ønsker å forsterke angrepet sitt foran neste Premier League-sesong.

  Hans første prioritet er å få en avgjørelse om hvorvidt Timo Werners lån skal gjøres permanent.

  Australieren styrte Tottenham til femteplass, men mistet Champions League-spill etter en svak avslutning i sin første sesong i sjefsstolen. Han er klar på at overganger vil være nødvendig for å bygge videre på prestasjonene når den neste sesongen starter i august.

  – Det er ingen hemmelighet. Dere så hvordan vi avsluttet sesongen. Vi mistet riktignok Richarlison og Timo med skader, men vi er ganske tynne på det området, sa Postecoglou på onsdagens pressekonferanse. (NTB)

  Wayu-UBPDz0
  Foto: AP
 • Howe raser mot Chelseas Pochettino-sparking: – Trist for Premier League

  Newcastle-trener Eddie Howe er ikke imponert over Chelsea etter at de sparket trenerkollega Mauricio Pochettino.

  – Jeg synes det er trist for Premier League når en manager mister jobben. Jeg synes det er spesielt hardt med tanke på at hans prestasjoner har vært veldig sterke, sa Howe.

  Argentineren fikk sparken denne uken etter bare ett år i jobben, til tross for at han ledet Chelsea til en sjetteplass og spill i Europa neste sesong – tre poeng foran Newcastle på sjuende.

  – Jeg ble veldig overrasket, sa Howe på pressekonferansen i Melbourne etter å ha vunnet en treningskamp mot Tottenham onsdag kveld. (NTB)

  Bs9PMGqhZe4
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal