Hopp til innhold

Tande tok til tårene etter seier i nyttårshopprennet

GARMISCH-PARTENKIRCHEN/OSLO (NRK): Daniel-André Tande (22) ble den tiende nordmannen som vant det tradisjonsrike nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen. Det ble sterk kost for 22-åringen fra Kongsberg.

Av og til må mammaer klemmes litt, spesielt når man har vunnet nyttårsrennet. Trude Tande var strålende fornøyd.

SEIERSKLEMMEN: Tårene trillet for Trude og Daniel-André etter seieren.

Etter den historiske seieren møtte han mamma Trude i NRKs studio på sletta. Da trillet tårene både for Daniel-André og mamma Trude.

– Jeg var utrolig nervøs. Det var så deilig endelig å ha stang inn, sier Tande etter å ha klemt mamma i omtrent et halvt minutt.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si, sa mamma Trude Tande.

Turte ikke å se på

Det ble en skikkelig thriller på årets første dag. Tande ledet med to poeng etter første omgang, men da Kamil Stoch strakte seg til 143 meter i finaleomgangen - en halv meter bak bakkerekorden - måtte Tande hoppe bakken ned for å ta seieren.

Det klarte han. Tande landet på 142 meter.

Daniel Andre Tande stakk av med seieren etter et hopp på 142 meter.

HELT KONGE: Her avgjøres nyttårshopprennet 2017!

– Jeg trodde ikke at jeg tok det; jeg følte at jeg landet bak den grønne linja, sier Tande.

– Skal jeg være helt ærlig kjente jeg kroppen min fryktelig dårlig. Jeg har aldri hatt en så merkelig følelse i en sittestilling i et overrenn før.

– Jeg turte ikke å se på, sier Trude Tande, som brøt ut i tårer umiddelbart etter at Tande landet.

Sist gang det ble norsk seier i nyttårshopprennet var Anders Jacobsen i 2015. Han frydet seg over Tandes seier.

– Dette var moro. Gutten takler presset til de grader. I dag gjør han to gode skihopp. Dette var stor idrett, året kunne ikke ha startet bedre enn dette, sa Jacobsen på NRK radio.

Jevnt i toppen

Tande ledet etter første omgang da han landet på 138 meter. Det var lengst av samtlige i OL-byen fra 1936. Etter at alle 50 hadde satt utfor i første omgang var det svært jevnt i toppen.

Daniel-André Tande leder nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen etter 1. omgang. Han hoppet 138 meter, og leder med to poeng på Stefan Kraft. Det er meget tett i toppen med 6,7 poeng på de åtte øverste.
Fire norske er klare for finaleomgangen.

MONSTERHOPP: Daniel-André Tande jubler etter førstehoppet, som var det lengste i første omgang.

Kun 6,7 poeng skilte de åtte øverste hopperne, og Tande ledet med to poeng ned til Stefan Kraft etter første omgang.

Den ledelsen tok han godt vare på ...

Sportsnyheter

John Arne Riise fikk muligheten på straffe.

John Arne Riise fikk strekk – så scoret han i comebacket

Etter seks år som fotballpensjonist, er Liverpool-legenden med den fryktinngytende venstrefoten tilbake som spiller. Nå på norsk nivå seks.

Siste nytt

 • Finne månedens spiller

  Branns superspiss Bård Finne er blitt belønnet både med landslagsplass og pris som månedens spiller etter en flott mai måned.

  Finne scoret seks mål på fem kamper i Eliteserien forrige måned og hjalp Brann til flere seirer. Bergenserne er også klar for fjerde runde i cupen med hjelp av tre mål fra Finne.

  – Det har vært en veldig god måned, så det er veldig hyggelig, sier Finne til TV 2. (NTB)

  Bård Finne
  Foto: Bjørnar Morønning / NTB
 • Nummer 12 på Fifa-rankingen

  Norges fotballkvinner er på 12.-plass på den siste Fifa-rankingen foran sommerens VM i Australia og New Zealand, melder NTB.

  Siden forrige oppdatering i slutten av mars har Norge tapt 2-4 for Spania og spilt 3-3 mot Sverige. Det gjør at Hege Riises lag holder plassen, viser den nye oversikten på nettsidene til Det internasjonale fotballforbundet (Fifa).

  Norge er drøyt åtte poeng bak Japan på 11.-plass. USA topper fortsatt foran Tyskland og Sverige. Regjerende europamester England innehar fjerdeplassen.

  Trening for kvinnelandslaget i fotball
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Tok med flaskekaster på cupkamp

  Fotballdommer Rohit Saggi (31) hadde onsdag et møte med tenåringen som kastet en flaske på ham.

  Flaskeepisoden skjedde etter kampslutt i Stabæks 2-1-seier over Vålerenga i slutten av mai. Da dommertrioen var på vei mot spillertunnelen, kastet en mindreårig publikummer en flaske som traff Saggi i hodet, som førte til en mindre hjernerystelse. Tilskueren er utestengt fra Nadderud ut året.

  De siste dagene har Saggi snakket med foreldrene til vedkommende, og da han ble oppnevnt som dommer i NM-kampen mellom Fredrikstad og Viking, spurte han om flaskekasteren ville være med, skriver Saggi på sin Instagram-konto.

  «Vi la vekk flaskehendelsen hele dagen. Vi hadde fokus på veien fremover. Det føltes både riktig og bra», skriver Saggi. (NTB)

  Rohit Saggi
  Foto: NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste