NRK Meny
Normal

Raste etter bronseløpet: – Jeg mistet sølvet på den manøveren!

AMSTERDAM/OSLO (NRK): Henrik Ingebrigtsen mener nederlenderen Richard Douma hindret han på oppløpet under EM-finalen på 1.500 meteren. – Han må bli disket, sier han til NRK.

Storebror Ingebrigtsen hadde en høne å plukke med Richard Douma etter at sistnevnte slang en arm i Henriks retning rett før mål.

SE VIDEO: Her er situasjonen som fikk Henrik Ingebrigtsen til å rase etter målgang.

Rett etter han hadde gitt lillebror Filip gullklemmen, gikk Henrik Ingebrigtsen bort til nederlandske Ricgard Douma og var tydelig irritert.

– Hva sa du til han?

– Det er ikke sånn man skal løpe. Det er usportslig, svarer Ingebrigtsen.

Mener han blir hindret

Situasjonen han sikter til er 15 meter før mål. Ingebrigtsen løper seg opp fra en åttendeplass og må forsere nesten hele feltet. På vegen mener han nedelenderen strekker ut høyre arm for å forsøke å blokke han.

– Jeg mistet sølvet på den manøveren, sier han til NRK rett etter løpet.

– Det hindrer meg og det må diskes, uten tvil, fortsetter han.

I mål var nordmannen 28 hundredeler bak spanske David Bustos som tok sølvet. Filip Ingebrigtsen vant med tiden 3.46,35, mens Henrik kom i mål på 3.47,17.

Netherlands Athletics Europeans

JEVNT: Kampen om medaljene bak Filip Ingebrigtsen var meget jevn. Her kriger Henrik Ingebrigtsen seg inn til bronse.

Foto: Geert Vanden Wijngaert / Ap

– Koster han en del krefter

Pappa og trener Gjert Ingebrigtsen fikk med seg hele situasjonen fra sidelinjen på stadion. Han er enig med sønnen i at nederlenderen hindret han.

– Jeg er enig i at han mistet sølvet.

– Han må løpe rundt og det koster han en del krefter, fortsetter pappa Ingebrigtsen.

Til tross for at han mener sønnen ble hindret i spurten, mener han dette er den beste spurten han har sett av lørdagens bronsevinner til nå.

– De siste 150 meterne viser han hvorfor han er der han er. Fordi han leverer en spurt med sine skavanker. Jeg tror nesten ikke jeg har sett en bedre spurt av han. Og alt dette skjer i hodet på han. Han skulle ha medalje her i dag, uansett.

Henrik Ingebrigtsen var ikke direkte fornøyd med Richard Doumas usportslige opptreden i 1500 meter-finalen.

SE VIDEO: Her forklarer Ingebrigtsen hvorfor han raste mot nederlenderen.

Siste nytt

 • Rosenborg enkelt videre

  Rosenborg hadde 2-0 å gå på fra den første kampen mot irske Cork i kvalifiseringen til europaligaen og gjorde jobben i den andre. Mål fra Besim Serbecic, Alexander Søderlung og Anders Trondsen sørget for 3-0 seier for trønderne og 5-0 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Cork City - Rosenborg
  Foto: Ryan Byrne / INPHO / NTB scanpix
 • Iuel står over 400 meter hekk i NM

  Det skriver Norges Friidrettsforbund i en pressemelding. Iuel har pådratt seg en rift i en hinne under foten, og siden skaden er i landingsfoten på hekk har hun blitt rådet til å ikke løpe 400 meter hekk. Hun håper likevel å kunne løpe 400 meter flatt i NM.

  Friidretts-EM: Amalie Iuel løper semifinale på 400 meter hekk
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Eiking vurderer å bryte Arctic Race

  Odd Christian Eiking fikk en smertefull åpning på Arctic Race. Nå spøker det for fortsettelsen i rittet. – Jeg hadde fryktelig vondt i sittesårene, sier Eiking til TV 2. Det er uklart om Eiking, som har slitt med sittesår i hele sommer, stiller til start på fredagens 2. etappe.

  Eiking
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld