Normal

Raser etter gigatabbe: – Hinsides dumskap

BEIJING/OSLO (NRK): Nesta Carter (29) fikk plutselig muligheten til å løpe for VM-medaljer på 100-meteren. Men det jamaicanske forbundet glemte å registrere ham.

Carter

SJANSEN GLAPP: Det blir likevel ingen 100 meter i VM for Nesta Carter (t.h.). Her i aksjon mot Michael Rodgers under Diamond League-stevnet i Birmingham i fjor.

Foto: CARL COURT / Afp

– Dette er hinsides inkompetent. Det er til og med hinsides dumskap. Jeg vet ikke om det er et ord som kan beskrive dette, tordner Carter-trener Stephen Francis overfor Jamaica Gleaner.

 • Innledende heat starter klokken 13.20 norsk tid. Du kan se alt fra friidretts-VM på NRK1 og NRK.no fra klokken 12.30. Finalene går søndag.

Holdt ikke tidsfristen

Landsmannen Kemar Bailey-Cole har nemlig kastet inn håndkle på grunn av skade, og dermed kunne Nesta Carter, som tok bronse i 2013-VM, ta plassen hans.

Men lørdag formiddag ble det klart at det likevel ikke lar seg gjøre, fordi Det jamaicanske friidrettsforbundet glemte å føre ham opp som reserve innen tidsfristen 10. august.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Bolt

TOK BRONSE: Her står Nesta Carter (t.h.) sammen med gullvinner Usain Bolt (midten) og sølvvinner Justin Gatlin i 2013.

Foto: Alexander Zemlianichenko / Ap

Landslaget har protestert, men Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) avviste anken.

– Fortsatt overrasket

Landslagssjef Ludlow Watts insisterer på at de tidligere har kunnet gjøre endringer 24 timer før konkurransestart.

– Det har vi gjort før uten problemer, så jeg er fortsatt overrasket over at vi har dette problemet, sa Watts før IAAF avslo anken lørdag.

Dermed stiller Jamaica kun med Usain Bolt, Asafa Powell og Nickel Ashmeade fra start. Carter har 9,98 som sesongbeste, noe han løp både i mai og senest 25. juni.

Han får imidlertid løpe 4x100-meter stafett 29. august, men det spørs om det tar noen dager før han klarer å se frem til stafetten, hvor han allerede er dobbelt olympisk mester og dobbelt verdensmester.

Siste nytt

 • Vålerenga fortsatt uten poengtap

  Storhamar topper tabellen etter å ha vendt til 3-2-seier i mjøsderbyet mot Lillehammer, mens Vålerenga er eneste lag uten poengtap i eliteserien. Oslolaget slo nemlig kort Sparta 3-0 i Furuset Forum.

  Lindström
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Helleland vil røyste mot Russland

  Wadas visepresident Linda Hofstad Helleland skriv i ei fråsegn at ho kjem til å røyste mot at Russland blir tekne inn igjen som Wada-medlem, slik kontrollkomiteen CRC tilrår, melder insidetgegames.biz.

  Wada skal avgjere saka på sitt styremøte torsdag.

  Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland
  Foto: Lotte Olsen Jessa / NRK
 • Viking sleit seg til siger

  Viking er framleis på kurs mot opprykk, men det var berre så vidt det heldt mot Notodden. Tommy Høiland gav Viking leiinga midt i første omgang, men Gaston Salasiwa utlikna.

  Axel Andersson gav Viking sigeren i kampens nest siste speleminutt. Viking er dermed på tredjeplass, berre målskilnaden bak Mjøndalen og tre poeng bak Aalesund.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Mesterligaen: 1. runde