NRK Meny
Normal

Raser etter gigatabbe: – Hinsides dumskap

BEIJING/OSLO (NRK): Nesta Carter (29) fikk plutselig muligheten til å løpe for VM-medaljer på 100-meteren. Men det jamaicanske forbundet glemte å registrere ham.

Carter

SJANSEN GLAPP: Det blir likevel ingen 100 meter i VM for Nesta Carter (t.h.). Her i aksjon mot Michael Rodgers under Diamond League-stevnet i Birmingham i fjor.

Foto: CARL COURT / Afp

– Dette er hinsides inkompetent. Det er til og med hinsides dumskap. Jeg vet ikke om det er et ord som kan beskrive dette, tordner Carter-trener Stephen Francis overfor Jamaica Gleaner.

 • Innledende heat starter klokken 13.20 norsk tid. Du kan se alt fra friidretts-VM på NRK1 og NRK.no fra klokken 12.30. Finalene går søndag.

Holdt ikke tidsfristen

Landsmannen Kemar Bailey-Cole har nemlig kastet inn håndkle på grunn av skade, og dermed kunne Nesta Carter, som tok bronse i 2013-VM, ta plassen hans.

Men lørdag formiddag ble det klart at det likevel ikke lar seg gjøre, fordi Det jamaicanske friidrettsforbundet glemte å føre ham opp som reserve innen tidsfristen 10. august.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Bolt

TOK BRONSE: Her står Nesta Carter (t.h.) sammen med gullvinner Usain Bolt (midten) og sølvvinner Justin Gatlin i 2013.

Foto: Alexander Zemlianichenko / Ap

Landslaget har protestert, men Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) avviste anken.

– Fortsatt overrasket

Landslagssjef Ludlow Watts insisterer på at de tidligere har kunnet gjøre endringer 24 timer før konkurransestart.

– Det har vi gjort før uten problemer, så jeg er fortsatt overrasket over at vi har dette problemet, sa Watts før IAAF avslo anken lørdag.

Dermed stiller Jamaica kun med Usain Bolt, Asafa Powell og Nickel Ashmeade fra start. Carter har 9,98 som sesongbeste, noe han løp både i mai og senest 25. juni.

Han får imidlertid løpe 4x100-meter stafett 29. august, men det spørs om det tar noen dager før han klarer å se frem til stafetten, hvor han allerede er dobbelt olympisk mester og dobbelt verdensmester.

Siste nytt

 • Sverige møter Italia i VM-playoff

  Sverige kan vente seg to tøffe kamper når de i november skal møte Italia i toeromspillet til fotball-VM i Russland. Det ble klart da trekningen i FIFA-regi ble gjort i Zürich tirsdag.

  SVT-eksperten Daniel Nannskog sier at det ikke kunne blitt verre.

  FBL-WC-2018-QUALIFIER-BUL-SWE
  Foto: DIMITAR DILKOFF / AFP
 • Norge møter Makedonia og Slovakia

  Norges landslagsherrer i fotball avslutter sesongen med bortekamper mot Makedonia og Slovakia.

  Landslagssjef Lars Lagerbäck sier i en pressemelding at han er veldig fornøyd med at de har fått på plass to treningskamper i november.

  Lars Lagerbäck
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Bratt Tour de France i 2018

  Neste års ritt, som starter på øya Noirmoutier på den franske vestkysten, inneholder ingen flat, individuell tempo.

  Mot slutten av Touren blir det særlig tøft med seks fjelletapper og fire andre kuperte etapper før selve avslutningen opp Champs-Élysées i Paris.

  France Cycling Tour de France
  Foto: Christophe Ena / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Se reaksjoner etter kampen