NRK Meny
Normal

Raser etter gigatabbe: – Hinsides dumskap

BEIJING/OSLO (NRK): Nesta Carter (29) fikk plutselig muligheten til å løpe for VM-medaljer på 100-meteren. Men det jamaicanske forbundet glemte å registrere ham.

Carter

SJANSEN GLAPP: Det blir likevel ingen 100 meter i VM for Nesta Carter (t.h.). Her i aksjon mot Michael Rodgers under Diamond League-stevnet i Birmingham i fjor.

Foto: CARL COURT / Afp

– Dette er hinsides inkompetent. Det er til og med hinsides dumskap. Jeg vet ikke om det er et ord som kan beskrive dette, tordner Carter-trener Stephen Francis overfor Jamaica Gleaner.

 • Innledende heat starter klokken 13.20 norsk tid. Du kan se alt fra friidretts-VM på NRK1 og NRK.no fra klokken 12.30. Finalene går søndag.

Holdt ikke tidsfristen

Landsmannen Kemar Bailey-Cole har nemlig kastet inn håndkle på grunn av skade, og dermed kunne Nesta Carter, som tok bronse i 2013-VM, ta plassen hans.

Men lørdag formiddag ble det klart at det likevel ikke lar seg gjøre, fordi Det jamaicanske friidrettsforbundet glemte å føre ham opp som reserve innen tidsfristen 10. august.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Bolt

TOK BRONSE: Her står Nesta Carter (t.h.) sammen med gullvinner Usain Bolt (midten) og sølvvinner Justin Gatlin i 2013.

Foto: Alexander Zemlianichenko / Ap

Landslaget har protestert, men Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) avviste anken.

– Fortsatt overrasket

Landslagssjef Ludlow Watts insisterer på at de tidligere har kunnet gjøre endringer 24 timer før konkurransestart.

– Det har vi gjort før uten problemer, så jeg er fortsatt overrasket over at vi har dette problemet, sa Watts før IAAF avslo anken lørdag.

Dermed stiller Jamaica kun med Usain Bolt, Asafa Powell og Nickel Ashmeade fra start. Carter har 9,98 som sesongbeste, noe han løp både i mai og senest 25. juni.

Han får imidlertid løpe 4x100-meter stafett 29. august, men det spørs om det tar noen dager før han klarer å se frem til stafetten, hvor han allerede er dobbelt olympisk mester og dobbelt verdensmester.

Siste nytt

 • Løperlegende fra New Zealand død

  Dick Quax (70) er død etter en årelang kamp mot kreftsykdom. I 1976 tok han OL-sølv bak Finlands Lasse Virén i Montreal. Noen år senere ble det verdensrekord med 13.12,9 i Stockholm. Quax ble diagnostisert med strupekreft i 2013, skriver NTB.

  Dick Quax
  Foto: AP
 • Ruud opp én plass på rankingen

  Favoritten Rafael Nadal åpner Roland-Garros-turneringen i tennis som verdensener. Det norske håpet Casper Ruud klatrer ett steg til 157.-plass, melder NTB. Nordmannens motstander Jordan Thompson går ned seks plasser og er nå nummer 91 på rankingen.

  Casper Ruud
  Foto: Ole Andreas Bø / NRK
 • Quarcoo løp under EM-kravet

  Friidrettsprofilen Jonathan Quarcoo (21) viste form allerede i sesongens første 200 meter. Tiden 20,69 er under EM-kravet. Tiden er Orion-løperens fjerde beste på distansen noen gang, melder NTB.

  VM i friidrett i London
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Sarpsborg 08 - Stabæk