Raser etter gigatabbe: – Hinsides dumskap

BEIJING/OSLO (NRK): Nesta Carter (29) fikk plutselig muligheten til å løpe for VM-medaljer på 100-meteren. Men det jamaicanske forbundet glemte å registrere ham.

Carter

SJANSEN GLAPP: Det blir likevel ingen 100 meter i VM for Nesta Carter (t.h.). Her i aksjon mot Michael Rodgers under Diamond League-stevnet i Birmingham i fjor.

Foto: CARL COURT / Afp

– Dette er hinsides inkompetent. Det er til og med hinsides dumskap. Jeg vet ikke om det er et ord som kan beskrive dette, tordner Carter-trener Stephen Francis overfor Jamaica Gleaner.

 • Innledende heat starter klokken 13.20 norsk tid. Du kan se alt fra friidretts-VM på NRK1 og NRK.no fra klokken 12.30. Finalene går søndag.

Holdt ikke tidsfristen

Landsmannen Kemar Bailey-Cole har nemlig kastet inn håndkle på grunn av skade, og dermed kunne Nesta Carter, som tok bronse i 2013-VM, ta plassen hans.

Men lørdag formiddag ble det klart at det likevel ikke lar seg gjøre, fordi Det jamaicanske friidrettsforbundet glemte å føre ham opp som reserve innen tidsfristen 10. august.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Bolt

TOK BRONSE: Her står Nesta Carter (t.h.) sammen med gullvinner Usain Bolt (midten) og sølvvinner Justin Gatlin i 2013.

Foto: Alexander Zemlianichenko / Ap

Landslaget har protestert, men Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) avviste anken.

– Fortsatt overrasket

Landslagssjef Ludlow Watts insisterer på at de tidligere har kunnet gjøre endringer 24 timer før konkurransestart.

– Det har vi gjort før uten problemer, så jeg er fortsatt overrasket over at vi har dette problemet, sa Watts før IAAF avslo anken lørdag.

Dermed stiller Jamaica kun med Usain Bolt, Asafa Powell og Nickel Ashmeade fra start. Carter har 9,98 som sesongbeste, noe han løp både i mai og senest 25. juni.

Han får imidlertid løpe 4x100-meter stafett 29. august, men det spørs om det tar noen dager før han klarer å se frem til stafetten, hvor han allerede er dobbelt olympisk mester og dobbelt verdensmester.

Siste nytt

 • Norge-konkurrent kan kastes ut

  Norge får kanskje et nytt lag i sin pulje i håndball-EM for menn i januar. Litauen risikerer å bli kastet ut av mesterskapet på grunn av ubetalte regninger.

  Pandemien tar hardt også på håndballøkonomien hos litauerne. Forbundet har blant annet ikke innbetalt en avgift som må til for å kunne spille EM, skriver det tyske nettstedet Handball World.

  I tillegg har Litauens håndballforbund kjempeutfordringer med å finansiere treningsleir og betale for at spillerne skal reise fra klubber og til EM-samlingen.

  – Vi betaler fortsatt på gjeld for deltakelse i VM og EM for to tiår siden, sier en oppgitt generalsekretær i det nasjonale håndballforbundet, Miglius Astrauskas.

  Hånball menn EM kvalifisering Norge-Litauen 29-32
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Får møte Young Boys i England

  Mesterligakampen mellom Manchester United og Young Boys i neste uke kan spilles på Old Trafford som følge av at sveitserne har fått unntak fra karantenereglene.

  Det opplyser Young Boys på sitt nettsted. Det var i utgangspunktet fare for at kampen måtte spilles på nøytral grunn ettersom reisende fra Storbritannia til Sveits må i ti dagers koronakarantene fra ankomst.

  Young Boys skriver at klubben har fått spesialunntak av kantonen Bern som gjør at de unngår karantene ved hjemkomst. (NTB)

  Premier League - Chelsea v Manchester United
  Foto: DAVID KLEIN / Reuters
 • Jarstein operert i kneet

  Rune Almenning Jarstein ble tirsdag operert for en kneskade. Det bekrefter Hertha Berlin-keeperen selv til VG.

  Han har slitt helt siden mars med koronaviruset, og nå møter han altså nok et hinder før en mulig retur på banen.

  – Litt kjipt, selvfølgelig. Men får ikke gjort noe med det. Positivitet er viktig, sier Jarstein til VG.

  37-åringen sier at han ikke vet når han er tilbake på banen igjen. Det er minisken og noe knebrusk som har blitt fikset på.

  Semifinale EM playoff Norge - Serbia (1 - 2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal