Raser etter gigatabbe: – Hinsides dumskap

BEIJING/OSLO (NRK): Nesta Carter (29) fikk plutselig muligheten til å løpe for VM-medaljer på 100-meteren. Men det jamaicanske forbundet glemte å registrere ham.

Carter

SJANSEN GLAPP: Det blir likevel ingen 100 meter i VM for Nesta Carter (t.h.). Her i aksjon mot Michael Rodgers under Diamond League-stevnet i Birmingham i fjor.

Foto: CARL COURT / Afp

– Dette er hinsides inkompetent. Det er til og med hinsides dumskap. Jeg vet ikke om det er et ord som kan beskrive dette, tordner Carter-trener Stephen Francis overfor Jamaica Gleaner.

 • Innledende heat starter klokken 13.20 norsk tid. Du kan se alt fra friidretts-VM på NRK1 og NRK.no fra klokken 12.30. Finalene går søndag.

Holdt ikke tidsfristen

Landsmannen Kemar Bailey-Cole har nemlig kastet inn håndkle på grunn av skade, og dermed kunne Nesta Carter, som tok bronse i 2013-VM, ta plassen hans.

Men lørdag formiddag ble det klart at det likevel ikke lar seg gjøre, fordi Det jamaicanske friidrettsforbundet glemte å føre ham opp som reserve innen tidsfristen 10. august.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Bolt

TOK BRONSE: Her står Nesta Carter (t.h.) sammen med gullvinner Usain Bolt (midten) og sølvvinner Justin Gatlin i 2013.

Foto: Alexander Zemlianichenko / Ap

Landslaget har protestert, men Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) avviste anken.

– Fortsatt overrasket

Landslagssjef Ludlow Watts insisterer på at de tidligere har kunnet gjøre endringer 24 timer før konkurransestart.

– Det har vi gjort før uten problemer, så jeg er fortsatt overrasket over at vi har dette problemet, sa Watts før IAAF avslo anken lørdag.

Dermed stiller Jamaica kun med Usain Bolt, Asafa Powell og Nickel Ashmeade fra start. Carter har 9,98 som sesongbeste, noe han løp både i mai og senest 25. juni.

Han får imidlertid løpe 4x100-meter stafett 29. august, men det spørs om det tar noen dager før han klarer å se frem til stafetten, hvor han allerede er dobbelt olympisk mester og dobbelt verdensmester.

Siste nytt

 • Solskjær på plass på treningsfeltet

  Klokken 07.46 engelsk tid ankom Ole Gunnar Solskjær treningsfeltet Carrington, klar for en ny dag som trener for Manchester United. Det melder NRKs reporter, Magnus Helle.

  De siste dagene har spekulasjonene florert om Solskjær beholder jobben etter det knusende 5-0-tapet mot Liverpool. Siste nytt på det området er at han skal få tre kamper til på seg, men særdeles viktig blir kampen mot Tottenham lørdag.

  Ifølge engelske medier, deriblant The Times, skal tirsdag ha blitt brukt til krisemøter. Formålet var å rense luften etter stortapet, men flere spillere skal ha kritisert Solskjærs lederskap, der en av dem – som hevdes å være Eric Bailly – skal ha stilt spørsmål ved manglende spilletid.

  Ole Gunnar Solskjær
  Foto: Even B. Johnsen / NRK
 • Zucca-scoring i seier

  Mats Zuccarello scoret ett av målene for Minnesota Wild da Vancouver Canucks ble slått 3-2 på bortebane i NHL tirsdag.

  Nordmannen scoret sitt tredje mål for sesongen da han ble spilt lekkert fram av svenske Joel Eriksson Ek etter snaue åtte minutter ut i kampen. Alene med målvakten satte Zuccarello sette pucken mellom beina på ham til 1-0.

  Wild red stormen av mot slutten av kampen og sikret sin femte seier for sesongen av seks mulige. Bare St. Louis er bedre i centraldivisjon i vest.

  Zuccarello
  Foto: DARRYL DYCK / AP
 • Verdensstjerne takket av

  Fotballspilleren Carli Lloyd (38) spilte natt til onsdag sin siste landskamp for USA, i det som ble en komfortabel 6-0 seier mot Sør-Korea.

  – Det var emosjonelt, men nå er det en form for fred og tilfredshet jeg føler. Det har vært en fantastisk reise og jeg ga alt jeg hadde. Nå kan jeg gå videre inn i neste kapittel, sa Lloyd etter kampen.

  Nå gjenstår det to klubbkamper før spilleren, som har to VM-gull og to OL-gull, setter endelig punktum.

  Totalt har Lloyd spilt 316 landslagskamper, og det gjør henne til den spilleren med nest flest internasjonale opptredener noensinne. 134 mål er blitt scoret, og 61 assister er blitt levert.

  Og skal vi tro fansen, skulle de gjerne ønske at Lloyd holdt på ennå litt lenger. De jublet og holdt oppe banner hvor det stod «Ett til VM, vær så snill?».

  Carli Lloyd
  Foto: Bruce Kluckhohn / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal