Hopp til innhold

Rasende Bolsjunov ut mot Norge etter «takling»: – De vil kjempe på en urettferdig måte

ÅRE/OSLO (NRK): En ellevilt sterk Johannes Høsflot Klæbo knuste alle på sprinten i Åre. Samtidig insinuerer russerne at Simen Hegstad Krügers taklet Aleksandr Bolsjunov med vilje.

SAMMENSTØT: Her faller Simen Hegstad Krüger foran Aleksandr Bolsjunov og drar med seg verdenscuplederen i fallet. Russeren var alt annet enn fornøyd etterpå, og beskyldte det norske laget for å opptre urettferdig.

Johannes Høsflot Klæbo var best hele veien på dagens Ski Tour-sprintrenn i svenske Åre. Trønderen var best både i prologen, og gjennom både kvartfinale, semifinale og finale.

I finalen var han fullstendig overlegen, og vant klart foran Federico Pellegrino, Renaud Jay og Pål Golberg.

Ski Tour 2020

PALLEN: Johannes Høsflot Klæbo vant Ski Tour-sprinten i Åre overlegent, foran Federico Pellegrino og Renaud Jay.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sprintesset fikk seg dermed en solid opptur etter to svært svake renn i Östersund i helga.

Rasende Bolsjunov

Det er imidlertid ikke Klæbos sprintoppvisning i den bratte bakken i Åre som er den store snakkisen etterpå, men Simen Hegstad Krügers «takling» på sammenlagtfavoritt Aleksandr Bolsjunov.

I den andre semifinalen for herrer tråkket Krüger på skiene til russeren tidlig i løpet, noe som gjorde at begge to gikk i bakken.

Bolsjunov var raskt oppe igjen, og forsøkte å komme i rygg på de andre, men kom seg aldri så langt opp i feltet at han i realiteten kunne kjempe om en finaleplass.

Det betyr fordel Pål Golberg i sammendraget. Han tok seg nemlig til finalen, der han ble nummer fire.

Golberg var ett sekund foran Bolsjunov i sammendraget før dagens sprint, men økte med 22 sekunder i løpet av dagen.

Da NRK møtte Bolsjunov etter semifinalen var han alt annet enn fornøyd.

– Hva skjedde etter din mening?

– Etter min mening var det urettferdig. Det ser ut som om det norske laget vil kjempe på en urettferdig måte. Han falt foran beina mine. Hvis de vil vinne på denne måten er det greit, det. Det ser urettferdig ut.

Krüger feller Bolsjunov

HER SKJER DET: Krüger tråkker på skien til Bolsjunov og faller forover slik at russeren kjører inn i ham og går i bakken. Situasjonen gjorde at Bolsjunov i praksis var sjanseløs på en finaleplass.

Foto: Skjermdump / NRK

– Ingen grunn

– Tror du han gjorde det med vilje for å hjelpe Golberg til å vinne Touren?

– Det så ut som om det var mer enn nok plass på siden. Det var ingen grunn til at han skulle falle over skiene mine.

– Hva betyr dette for sjansene dine til å vinne Touren?

– Hvis det ikke blir noen endringer eller avlysninger i overimorgen – hvis vi faktisk går 38 kilometer, så vil det ikke få noen innvirkning på sluttresultatet. På en annen måte vil det bare få meg mer sinna.

– Når var du sist så sinna etter et renn?

– Det husker jeg ikke. Alle andre renn har vært bra og rettferdige, men i dag var det ikke så bra.

wlfZf3f7N-I

IRRITERT: Aleksandr Bolsjunov, her transportert fra toppen av sprintløypen og ned i startområdet under tirsdagens sprint i Åre.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

– Kan avgjøre Touren

Heller ikke russernes trener Markus Cramer er spesielt imponert over Krügers manøver. Han sier at «slike ting skjer» og legger til at det er rett avgjørelse av juryen å plassere Krüger sist.

– Hva tenkte du da du så det?

– Dette er derfor jeg ikke liker sprint, for det skjer for ofte. I dag kan det avgjøre Ski Tour, men dette er sprint. En dag er det en annen dag er det,. I dag var vi ikke heldige.

– Hva er konsekvensene for Bolsjunov?

– Jeg kjenner ham. Han tenker kanskje 30 minutter på dette, men i morgen er han fokusert på det neste løpet. Og vil prøve å vinne det

– Så han gir ikke opp?

– Nei, nei. Han gir aldri opp, han vil kjempe.

Krüger: – Uheldig

Simen Hegstad Krüger, som fikk gult kort og ble plassert sist etter hendelsen, benekter at det norske laget driver med urent trav.

– Vi kom rett og slett for tett. Jeg opplever det som om jeg er forbi. Jeg tror at han slipper meg forbi, og så får vi en hekt der. Jeg er uenig at jeg skal plasseres sist, uten at det har noen betydning her, men det var absolutt ikke meningen gå inn i han. Det var kjedelig uansett hvem sin skyld det var.

– Bolsjunov er rasende og mener det var unfair av Norge, hva sier du til det?

– Det tror jeg han skjønner når han får summet seg litt, at dette er noe som kan skje i en sprint. Det var et uhell, enkelt og greit.

uxmDKl02eZo

FIKK KRASS KRITIKK: Simen Hegstad Krüger, her fra prologen i Åre tirsdag.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

«Tullete»

Ski Tour-leder Pål Golberg smilte naturligvis over at han fortsatt beholder «ledertrøya» etter tirsdagens sprint.

Golberg var selv i samme semifinaleheat og antyder at Lyn-løperen kunne vært på pallen i dag. Etter hvert har han fått se TV-bildene. Han trodde Krüger var først inn i svingen.

– Men når jeg ser det på TV-bildene, så ser jeg at det ikke er plass mellom... sier Golberg til NRK.

r74mUFYUVig

STERKE: Johannes Høsflot Klæbo og Pål Golberg, her på toppen av sprintløypa i Åre tirsdag.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Fornøyd Klæbo

Johannes Høsflot Klæbo var naturlig nok litt mer fornøyd etter erkerival Bolsjunov i dag. Han merket stor endring fra de svake løpene i helgen.

– Jeg syns det kjentes mye bedre ut i dag enn for to dager siden. Det er en litt annen distanse også, selvfølgelig. Den var brutal denne bakken, men det er godt å kjenne at det snur litt.

HER KNUSER HAN KONKURRENTENE: Klæbo parkerer de andre gutta i sprintfinalen i Åre.

– Jeg prøvde å være smart. På en måte var målet å være med opp til et spesielt punkt oppe i bakken, så skulle jeg klinke til etter det.

– Hvordan var handa?

– Jeg merker lite når jeg går skirenn, det er positivt. Men så får vi se etterpå. Vi får se, det er sikkert litt adrenalin ennå, så får vi se om jeg merker noe etter hvert.

– Hva tar du med deg?

– Jeg tar med meg at kroppen kjennes grei ut. Formen føles helt fin ut, men så har det jo vært litt rusk i maskineriet. Jeg har ikke tenkt til å bruke noe mer tid på å tenke på det.

Ski Tour 2020 tar en hviledag onsdag. Torsdag fortsetter den med et langløp på 38 kilometer fra Storlien til Meråker. Hele touren avsluttes med klassisk sprint lørdag og en jaktstart i tremil klassisk søndag.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal