Hopp til innhold

Svømmeduell: Speedo mot hoppdress

NADDERUDHALLEN (NRK): Han omtales som Norges største svømmetalent siden Alexander Dale Oen. Men hvor rask er 18 år gamle Henrik Christiansen egentlig?

NRK-reporter Nicolay Ramm utfordret svømmetalentet Henrik Christiansen til svømmeduell i Nadderudhallen - på litt ulike premisser.

VIDEO: NRK-reporter Nicolay Ramm utfordret svømmetalentet Henrik Christiansen til en nokså uvanlig svømmekonkurranse. Foto/redigering: Nils Fredrik Røren.

Det ville jeg finne ut av. Derfor smatt jeg inn i en speedo, klasket svømmehetta på huet og lot det stå til.

Mann mot mann.

Vel, det var i hvert fall det som var utgangspunktet for min svømmeduell mot Henrik.

 • Se reportasjen i videovinduet over før du leser videre!

Svømme-eksperiment

For den VM-aktuelle 18-åringen (han var 17 da reportasjen ble laget) var så overlegen at planen måtte endres. Svømme-esset måtte rett og slett ilegges noen kraftige handicap for at konkurransen skulle bli sånn noenlunde jevn.

Først baderinger og t-skjorte.

Deretter keeperutstyr.

Til slutt full hoppdress. Med hjelm selvfølgelig.

Alt dette for å sinke supertalentets fremdrift i vannet. Gutten er nemlig ekstremt strømlinjeformet: Lang, slank kropp med lange armer og smale hofter. Dette har han dratt nytte av i bassenget: 7 norgesrekorder for senior. Og gutten er nettopp blitt 18 år.

Den kommende uka svømmer han kortbane-VM i Doha.

Ekstrem forskjell mellom svømmer og badeentusiast

Konkurransedisiplinen var 50 meter fri - en distanse jeg selv konkurrerte i da jeg var på skolelaget som ungdom. Min personlige rekord fra den tiden var 43 sekunder.

Den samme distansen kan Henrik Christiansen svømme på 30,3 sekunder – 30 ganger etter hverandre (Norgesrekorden hans på 1500 meter er 15.09,48)!

En helt enorm forskjell. På det raskeste, i reportasjen over, svømmer jeg 50 meter fri på 36 sekunder – en tid jeg anser for å være forholdsvis god for en middels god svømmer.

Jeg er likevel ikke i nærheten av Henrik - selv når han svømmer i hoppdress!

 • Se svømme-eksperimentet i videovinduet over!

Se flere reportasjer fra «Helt Ramm»:

Siste nytt

 • Brann med full kontroll mot Vålerenga i Spania

  Brann hadde få problemer mot Vålerenga i en treningskamp i Marbella tirsdag. Eirik Hornelands lag vant overbevisende 3-0 mot de kongeblå.

  Brann og Vålerenga avsluttet sine respektive treningsleirer på den spanske solkysten med en treningskamp tirsdag.

  Joachim Soltvedt scoret to mål og Magnus Warming scoret ett mål for rødtrøyene.

  t0-xkePEsP0
  Foto: NTB
 • Simen Hegstad Krüger står over rennhelgen i Lahti

  Det opplyser Norges Skiforbund i en uttalelse tirsdag.

  – Simen ble forkjølet i etterkant av forrige World Cup og er fortsatt ikke klar for konkurranse, sier landslagslege Ove Feragen.

  Martin Kirkeberg Mørk (Drammens Ballklubb og Equinor rekruttlandslag) kommer inn i troppen.

  GgmAIqIkeuo
  Foto: NTB
 • Nytt poengtrekk for Reading

  Den engelske fotballklubben Reading ble tirsdag sanksjonert med to poengs trekk for å ha vært for sen med skattebetalinger over lengre tid.

  Reading, som spiller på nivå tre i engelsk fotball, har tidligere i sesongen blitt trukket fire poeng for ikke å ha nok midler til å dekke lønnskostnadene.

  Tirsdag opplyser klubben på X at ytterligere to poeng forsvinner. Poengtrekket til gjøre at Reading bare har tre poeng til nedrykksstreken i League One.

  Den engelske fotballigaen (EFL) har uttalt at klubbeier Dai Yongge ikke har vist nok vilje til å få økonomien i klubben på rett kjøl. De har også oppmuntret kineseren til å selge klubben, noe han ifølge tirsdagens melding fra klubben skal være i gang med.

  I tillegg til poengtrekket har Dai fått en bot på om lag 133.000 kroner. Den regningen må betales innen 21 dager for ikke å risikere ytterligere straff.

  (NTB)

  2nOnOhcRJbo
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal