Svømmeduell: Speedo mot hoppdress

NADDERUDHALLEN (NRK): Han omtales som Norges største svømmetalent siden Alexander Dale Oen. Men hvor rask er 18 år gamle Henrik Christiansen egentlig?

NRK-reporter Nicolay Ramm utfordret svømmetalentet Henrik Christiansen til svømmeduell i Nadderudhallen - på litt ulike premisser.

VIDEO: NRK-reporter Nicolay Ramm utfordret svømmetalentet Henrik Christiansen til en nokså uvanlig svømmekonkurranse. Foto/redigering: Nils Fredrik Røren.

Det ville jeg finne ut av. Derfor smatt jeg inn i en speedo, klasket svømmehetta på huet og lot det stå til.

Mann mot mann.

Vel, det var i hvert fall det som var utgangspunktet for min svømmeduell mot Henrik.

 • Se reportasjen i videovinduet over før du leser videre!

Svømme-eksperiment

For den VM-aktuelle 18-åringen (han var 17 da reportasjen ble laget) var så overlegen at planen måtte endres. Svømme-esset måtte rett og slett ilegges noen kraftige handicap for at konkurransen skulle bli sånn noenlunde jevn.

Først baderinger og t-skjorte.

Deretter keeperutstyr.

Til slutt full hoppdress. Med hjelm selvfølgelig.

Alt dette for å sinke supertalentets fremdrift i vannet. Gutten er nemlig ekstremt strømlinjeformet: Lang, slank kropp med lange armer og smale hofter. Dette har han dratt nytte av i bassenget: 7 norgesrekorder for senior. Og gutten er nettopp blitt 18 år.

Den kommende uka svømmer han kortbane-VM i Doha.

Ekstrem forskjell mellom svømmer og badeentusiast

Konkurransedisiplinen var 50 meter fri - en distanse jeg selv konkurrerte i da jeg var på skolelaget som ungdom. Min personlige rekord fra den tiden var 43 sekunder.

Den samme distansen kan Henrik Christiansen svømme på 30,3 sekunder – 30 ganger etter hverandre (Norgesrekorden hans på 1500 meter er 15.09,48)!

En helt enorm forskjell. På det raskeste, i reportasjen over, svømmer jeg 50 meter fri på 36 sekunder – en tid jeg anser for å være forholdsvis god for en middels god svømmer.

Jeg er likevel ikke i nærheten av Henrik - selv når han svømmer i hoppdress!

 • Se svømme-eksperimentet i videovinduet over!

Se flere reportasjer fra «Helt Ramm»:

Sportsnyheter

kkW971HxHEc

Danmark videre i EM: – Noe av det største jeg har vært med på

Det ble en thrilleravslutning i EMs gruppe B mandag kveld. Lenge var det helt åpent hvilke lag som ville knipe andre-, tredje- og fjerdeplassen, men til slutt var det Danmark som kunne juble for sikkert avansement.

Slik reagerte Hareide da Eriksen falt om: – Hva f*** skjedde nå?

Alt lå til rette for en hyggelig kveld med dansk EM-fotball på skjermen. Det ble i stedet en av Åge Hareides verste dager.

Siste nytt

 • Belgisk seier ga svensk EM-jubel

  Belgias 2-0-seier over Finland i EM betyr at Sverige er klar for åttedelsfinale allerede før siste gruppekamp. Svenskene møter Polen i sin siste gruppekamp onsdag, men det oppgjøret blir ikke lenger et være eller ikke være i turneringen for «söta bror». Det sørget Østerrike og Belgia for mandag. Sverige blir nemlig dårligst nummer tre i gruppe E, og med fire poeng etter to kamper plasserer det blågule mannskapet seg uansett foran Ukraina og Finland på treertabellen.

  Sverige
  Foto: Anatoly Maltsev / AP
 • Finland med tynt håp

  Finland var avhengig av minst ett poeng for å være garantert plass i åttedelsfinalene, og hvittrøyene holdt lenge unna for det belgiske presset. Men etter flere sjanser, og én annullering, måtte Finland og keeper Lukas Hradecky kapitulere. Thomas Vermaelen headet i stanga, og Hradecky rakk ikke annet enn å bokse ballen inn i eget mål. Drøyt fem minutter senere satte Romelu Lukaku inn 2-0, og dermed henger det finske håpet i en tynn tråd.

 • Hegerberg får dansk spisskollega

  Den danske fotballprofilen Signe Bruun forlater Paris Saint-Germain og blir spisskollega med Ada Hegerberg i Lyon.

  Det melder Lyon på sine nettsider. Bruun har signert en toårskontrakt med sin nye arbeidsgiver. 23-åringen har spilt for PSG siden 2018.

  Lyon har vært den dominerende klubben i europeisk kvinnefotball i en årrekke. Sist sesong ble imidlertid Hegerberg og lagvenninnene vippet ned fra tronen i hjemlandet av nettopp PSG.

  I mesterligaen ble det exit i kvartfinalen, også det mot PSG.

  Signe Bruun spilte tidligere for Fortuna Hjørring i fire sesonger. Hun står med 13 landskamper.

  Sammen med Bruun har også den nederlandske midtbanespilleren Daniëlle van de Donk og den chilenske keeperen Christiane Endler. Van de Donk har signert en toårskontrakt, mens Endler har kontrakt til juni 2024.

  Spain Soccer Women's Champions League
  Foto: Clive Brunskill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal