Hopp til innhold

Svømmeduell: Speedo mot hoppdress

NADDERUDHALLEN (NRK): Han omtales som Norges største svømmetalent siden Alexander Dale Oen. Men hvor rask er 18 år gamle Henrik Christiansen egentlig?

NRK-reporter Nicolay Ramm utfordret svømmetalentet Henrik Christiansen til svømmeduell i Nadderudhallen - på litt ulike premisser.

VIDEO: NRK-reporter Nicolay Ramm utfordret svømmetalentet Henrik Christiansen til en nokså uvanlig svømmekonkurranse. Foto/redigering: Nils Fredrik Røren.

Det ville jeg finne ut av. Derfor smatt jeg inn i en speedo, klasket svømmehetta på huet og lot det stå til.

Mann mot mann.

Vel, det var i hvert fall det som var utgangspunktet for min svømmeduell mot Henrik.

 • Se reportasjen i videovinduet over før du leser videre!

Svømme-eksperiment

For den VM-aktuelle 18-åringen (han var 17 da reportasjen ble laget) var så overlegen at planen måtte endres. Svømme-esset måtte rett og slett ilegges noen kraftige handicap for at konkurransen skulle bli sånn noenlunde jevn.

Først baderinger og t-skjorte.

Deretter keeperutstyr.

Til slutt full hoppdress. Med hjelm selvfølgelig.

Alt dette for å sinke supertalentets fremdrift i vannet. Gutten er nemlig ekstremt strømlinjeformet: Lang, slank kropp med lange armer og smale hofter. Dette har han dratt nytte av i bassenget: 7 norgesrekorder for senior. Og gutten er nettopp blitt 18 år.

Den kommende uka svømmer han kortbane-VM i Doha.

Ekstrem forskjell mellom svømmer og badeentusiast

Konkurransedisiplinen var 50 meter fri - en distanse jeg selv konkurrerte i da jeg var på skolelaget som ungdom. Min personlige rekord fra den tiden var 43 sekunder.

Den samme distansen kan Henrik Christiansen svømme på 30,3 sekunder – 30 ganger etter hverandre (Norgesrekorden hans på 1500 meter er 15.09,48)!

En helt enorm forskjell. På det raskeste, i reportasjen over, svømmer jeg 50 meter fri på 36 sekunder – en tid jeg anser for å være forholdsvis god for en middels god svømmer.

Jeg er likevel ikke i nærheten av Henrik - selv når han svømmer i hoppdress!

 • Se svømme-eksperimentet i videovinduet over!

Se flere reportasjer fra «Helt Ramm»:

Sportsnyheter

Nyland

Får huden full etter Norge-tap: – Rett og slett fryktelig

Norge gikk på en smell i bortekampen mot Slovenia lørdag kveld. Nå får den klubbløse målvakten Ørjan Nyland kritikk for måten det avgjørende målet kom på.

Siste nytt

 • Mitrovic skadet da Serbia kjørte over Sverige

  Sverige fikk en god start borte mot Serbia i Norges gruppe i Nasjonsligaen, da Viktor Claesson sendte gjestene i ledelsen etter 15 minutter. Men resten av kampen handlet det meste om Serbia- som Norge møter i gruppespillfinale på tirsdag.

  Fulham-spissen Aleksandar Mitrovic scoret hele tre ganger, før en perle fra Sasa Lukic sikret 4-1-seier.

  Mitrovic fikk seg en smell i foten og gikk av banen med 18 minutter igjen. I etterkant viste TV-bildene serberen sittende på benken med en ispose.

  En som ikke blir klar til Ullevaal-kampen kommende uke er Sergej Milinkovic-Savic. Lazio-stjernen pådro seg gult kort mot Sverige og går glipp av oppgjøret med karantene. Tirsdag møtes Norge og Serbia til kamp om gruppeseieren i nasjonsligaen. Uavgjort vil være godt nok for Norge.

  Norge vinner uansett gruppe 4 om de tar poeng hjemme mot Serbia om tre dager. Mens Sverige må slå Slovenia i siste kamp for ikke å rykke ned til gruppe C i nasjonsligaen.

 • Carlsen leier finalen

  Magnus Carlsen leier finalen i årets sjuande Champions Chess Tour-turnering etter 2,5-0,5-seier over indiske Arjun Erigaisi laurdag.

  Nordmannen treng med det «berre» uavgjort over fire parti søndag for å ta sin fjerde seier totalt og sin andre strake i årets Champions Chess Tour. Carlsen vann også turneringa i Miami i august.

  Aldri har ein motstandar greidd å komme tilbake og vinne over Carlsen etter å ha hamna under 0–2 i Champions Chess-samanheng.

  Erigaisi må vinne søndag for å ta kampen til lynsjakk og eventuelt armageddon i jakta på å stoppe den seiersvane nordmannen.

 • Avaldsnes tapte på overtid

  Med ei scoring tre minutt på overtid slo Lyn Avaldsnes 2-1 i Toppseriens kvalik-sluttspel.

  Jenny Røsholm Olsen gav Lyn leiinga etter 33 minutt, men Kaja Olsen utlikna like etter pause.

  Det såg ut til å gå mot eit sterkt og kjærkome poeng for Avaldsnes heilt til Cathionka Tandberg sette inn Lyns sigersmål på overtid.

  John Arne Riises Avaldsnes er dermed på delt sisteplass med eitt poeng på tre kampar, og er i fare for å rykke ned til 1. divisjon.

  Toppserien fotball 2022: Avaldsnes - LSK Kvinner (0-2)
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste