Hopp til innhold

Ragnhild Mowinckel med karrierebeste

Tre fattige hundredelar var alt som skilde Ragnhild Mowinckel (25) frå sin fyrste verdscupsiger i tysdagens storslalåmrenn.

RAGNHILD MOWINCKEL: Køyrde inn til sin andre pallplass i karrieren.

Laster innhold, vennligst vent..

For fyrste gong i karrieren stod Ragnhild Mowinckel åleine att på toppen i eit verdscuprenn.

Nedover løypa leia Mowinckel heile veigen, og ved siste passering var ho 21 hundredelar framfor tyske Viktoria Rebensburg.

Men frå siste passering og inn til mål tapte Mowinckel tid, og i mål var ho tre fattige hundredelar frå sin fyrste verdscupsiger. Mowinckel var likevel hoppande glad i målområdet for andreplassen.

– Eg stolar mykje meir på meg sjølv og måten eg køyrer på, og det gjev tydelegvis resultat, seier Ragnhild Mowinckel etter andreplassen.

– Uvant situasjon

Då alle dei andre kvinnene hadde køyrd og Viktoria Rebensburg leia i mål, sto 25-åringen åleine att på toppen. Det tykte ho var ein spesiell situasjon.

– Det er jo ein uvant situasjon å stå att åleine på toppen. Men akkurat i dag hadde eg berre lyst til køyre fort, og då er det eitt feitt om ein køyrer fyrst eller sist. Så i dag tenkte eg at eg berre skulle gje gass, og det er den innstillinga eg prøver å køyre med for tida, seier 25-åringen.

Verdscuprennet i Kronplatz vart nok ein opptur for Mowinckel, sidan dette berre var andre gong ho er på pallen i eit verdscuprenn.

Fyrste gong det skjedde var i franske Val-d'Isère like før jul. Det var fyrste gong ei norsk kvinne har vore på pallen i eit fartsrenn i verdscupen på 18 år.

Mest glad i storslalåm

– For ei gjennomføring av Ragnhild Mowinckel. Ho går på akkurat som i fyrste omgang, men i mellompartiet bikkar ho litt inn i nokre svingar, seier NRKs ekspertkommentator Lars Elton Myhre.

No har Mowinckel kome på pallen i både storslalåm og super-G. Og sjølv om pallplassen i Val-d'Isère i super-G før jul var etterlengta, er ho mest glad i storslalåm.

– Akkurat no er eg like god i storslalåm og super-G. Men det er storslalåm som kanskje ligg meg nærast for det er der eg har hatt best resultat over tid. Men no skal eg berre køyre på med det eg gjer, for ein ser jo i dag at det fungerer, seier Mowinckel.

Skiing - Ladies' Alpine Giant Slalom

JUBLA: Ragnhild Mowinckel jubla for karrierens andre pallplass.

Foto: Stefano Rellandini / Reuters

Storfavoritten køyrde ut

Mikaela Shiffrin er favoritt i alle renn ho stiller opp i. Men i dagens renn lykkast det ikkje for superstjerna.

Den amerikanske 22-åringen kom på innerski og sklei ut av løypa. Det same gjorde ho då dei køyrde super-G i Cortina på søndag.

Nina Haver-Løseth låg på 19.-plass etter fyrste omgang.

I finaleomgangen køyrde ho godt, og ho enda på 13.-plass i konkurransen. Kristin Lysdahl og Kristine Haugen var au i finaleomgangen. Dei enda på høvesvis 25.-plass og 28.-plass i storslalåmrennet i Italia.

Siste nytt

  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB
  • Skaslien og Nedregotten tapte nervepirrende VM-semifinale

    Curlingparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten kom til kort i VM-semifinalen fredag, etter en semifinale hvor det bølget frem og tilbake og ikke ble avgjort før siste stein.

    I kampen mot Estland fikk Norge et tidlig overtak og ledet 4-2 etter fire omganger. Estland slo tilbake og tok tre poeng i den femte omgangen, men Norge fikk igjen overtaket etter å ha tatt to poeng i den sjette omgangen.

    Med ledelse 6-5 hadde Norge en viss kontroll før de siste to omgangene, men to poeng til Estland sørget for full spenning inn i den siste ordinære omgangen.

    Norge trengte der ett poeng for å skaffe en ekstraomgang og to poeng for å vinne, hvor Norge hadde den siste steinen.

    Estland fikk plassert sin siste stein midt i boet og da klarte ikke det norske paret å svare. Dermed ble det ett estisk poeng og 8-6 til Estland totalt.

    – Det er en av de beste kampene vi har spilt her. Prestasjonsmessig er vi ganske nære, og så er det et par situasjoner hvor vi kommuniserer ganske dårlig, sier Nedregotten til NRK.

    – I etterpåklokskapens navn var det dumt av meg å trene dem i fjor, men slik ble det, sier Nedregotten med et smil.

    I forkant av VM i fjor hjalp han det estiske paret med både teknikk og taktikk.

    Skaslien og Nedregotten tok sølv i VM tilbake i 2021. Sølv ble det også i OL i 2022. Lørdag blir det VM-bronsefinale mot Sveits.

    Nedregotten Skaslien
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal