Quiz

Quiz: Hvilke sportsøyeblikk husker du fra dette tiåret?

Et nytt tiår står på trappene, og bak oss ligger fantastiske sportsprestasjoner. Hvilke sportsøyeblikk husker du fra det siste tiåret?

Bjørgen, Hovland, Hushovd

KJENTE FJES: Marit Bjørgen, Viktor Hovland og Thor Hushovd har alle preget tiåret vi er på vei ut av, men på svært forskjellig vis.

Foto: NTB scanpix

1/10 Ulsteinvik og verden

x_jNEcor2b8
Foto: Heiko Junge

I 2017, 22 år etter Vebjørn Rodals bronse på 800-meteren i Göteborg, slo Karsten Warholm til og tok gull på 400 meter hekk i London. Etter målgang var det vikinghjelm, norsk flagg og én ting til: Warholms seiersreaksjon, hvilket kjent maleri ble den sammenliknet med?

2/10 Ski-dronningen Marit Bjørgen

bjørgen
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Under vinter-OL i 2018, på klisterføre og spikerfeste, tok Marit Bjørgen gullmedaljen som gjorde henne til den mestvinnende vinterolympier noen sinne. Hvem skjøv hun ned fra tronen?

3/10 Oksen fra Grimstad

Thor Hushovd verdensmester

Han er nordmannen med flest etappeseire i Tour de France, og grytidlig norsk tid, en høstdag i september ble han verdensmester på sykkel. Etter 259,9 kilometer i og rundt Geelong i Melbourne, Australia, kunne han ikle seg regnbuetrøyen. I hvilket år vant Thor Hushovd sykkel-VM?

4/10 Tigeren som brølte igjen

uJCoTD-K1gk
Foto: David J. Phillip / AP

Tidenes comeback i sportsverdenen? Elleve år etter sin siste store seier, fire ryggopprasjoner og 22 år etter at han vant turneringen for første gang, kunne Tiger Woods slippe jubelen løs som vinner av U.S Masters 2019. Hvor mange ganger har amerikaneren vunnet turneringen?

5/10 Kongen av sjakk

magnus
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Magnus Carlsen er verdens beste sjakkspiller. Nordmannen har 16 VM-medaljer og hele ti gull, fordelt på sjakk, hurtigsjakk, lynsjakk og fischersjakk. Den første VM-tittelen tok han i 2013, hvem var motstander?

6/10 Evighetsmaskinen som sa stopp

v1D2ETNmrMQ
Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum

Ole Einar Bjørndalen kunne ikke holde på for alltid, viste det seg. I 2018 la han ski, staver og gevær på hylla. Fra den første verdenscupseieren i 1996, og frem til den siste i 2015, tok Bjørndalen vanvittige 95 førsteplasser i skiskyting, og én i langrenn. Hvor kom hans siste seier?

7/10 Sir Alex Ferguson

eyYrz9EGiFE
Foto: PAUL ELLIS / Afp

Manageren over alle managere? Heller ikke Sir Alex Ferguson kunne holde på evig. Etter 13 serimesterskap, fem FA-cup-titler og to seire i mesterligaen, ga skotten seg. Men i hvilket år var dette?

8/10 Northug i løvens hule

Petter Northug med enorm avslutning i Femmila i VM i Falun. Kommentatorer: Jann Post og Torgeir Bjørn. Programleder Ida Nysæter Rasch med NRKs langrennsekspert Morten Aa Djupvik i målområdet.

Petter Northug med enorm avslutning i Femmila i VM i Falun. Kommentatorer: Jann Post og Torgeir Bjørn. Programleder Ida Nysæter Rasch med NRKs langrennsekspert Morten Aa Djupvik i målområdet.

På bortebane, i Dalarna og Falun, ble Petter Northug VM-kongen i 2015. Etter et turbulent år i 2014, med blant annet fyllekjøring, var den folkekjære trønderen og showmannen tilbake på toppen. Hvor mange gull tok Petter Northug under VM i Falun?

9/10 En seier til «underdogen»

uQeBslHWA0c
Foto: Rui Vieira / Ap

Stort sett så handler det om Liverpool og Manchester City når vi nå snakker om hvilke lag som er best i engelsk fotball. City har vunnet ligaen tre av de siste seks seongene, Chelsea står med to seire og Leicester City står med én seier. I hvilken sesong vant Leicester City FC den engelske ligaen?

10/10 Golfkometen fra Norge

USG-SPO-GLF-U.S.-AMATEUR-CHAMPIONSHIP
Foto: Lachlan Cunningham / AFP

En 21-åring fra Norge var «plutselig» verdens beste amatør-golfer i 2018. Viktor Hovland fra Oslo var på alles lepper da han startet sin herjing i verdenssporten golf. Han største turneringsseier kom dette året, hvilken turnering vant han?

Ditt resultat

Du må svare på alle spørsmålene først.

Siste nytt

 • Eriksen bekreftet til Inter

  Danske Christian Eriksen (27) har signert for Inter, det bekrefter klubben på sine nettsider. Eriksen kommer fra Engelske Tottenham Hotspur, og har signert en kontrakt med den Italienske storklubben med varighet ut juni 2024.

  Laster Twitter-innhold
 • Klæbo går ikke i NM

  Johannes Høsflot Klæbo står over NM på ski som starter torsdag, skriver Adresseavisen. Ifølge avisen føler ikke skistjernen seg i form og har derfor bestemt seg for å stå over mesterskapet.

  Klæbo
  Foto: Terje Pedersen
 • Djokovic mot Federer i semifinalen

  Novak Djokovic vann dagens andre kvartfinale i Australian Open og Møter Roger Federer i semifinalen.

  Djokovic hadde små problem med Milos Raonic og vann med 6-4, 6-3 og 7-6 (6/1).

  Novak Djokovic
  Foto: Greg Wood / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal