Hopp til innhold
Quiz

Quiz: Hvilke sportsøyeblikk husker du fra dette tiåret?

Et nytt tiår står på trappene, og bak oss ligger fantastiske sportsprestasjoner. Hvilke sportsøyeblikk husker du fra det siste tiåret?

Bjørgen, Hovland, Hushovd

KJENTE FJES: Marit Bjørgen, Viktor Hovland og Thor Hushovd har alle preget tiåret vi er på vei ut av, men på svært forskjellig vis.

Foto: NTB scanpix

1/10 Ulsteinvik og verden

x_jNEcor2b8
Foto: Heiko Junge

I 2017, 22 år etter Vebjørn Rodals bronse på 800-meteren i Göteborg, slo Karsten Warholm til og tok gull på 400 meter hekk i London. Etter målgang var det vikinghjelm, norsk flagg og én ting til: Warholms seiersreaksjon, hvilket kjent maleri ble den sammenliknet med?

2/10 Ski-dronningen Marit Bjørgen

bjørgen
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Under vinter-OL i 2018, på klisterføre og spikerfeste, tok Marit Bjørgen gullmedaljen som gjorde henne til den mestvinnende vinterolympier noen sinne. Hvem skjøv hun ned fra tronen?

3/10 Oksen fra Grimstad

Thor Hushovd verdensmester

Han er nordmannen med flest etappeseire i Tour de France, og grytidlig norsk tid, en høstdag i september ble han verdensmester på sykkel. Etter 259,9 kilometer i og rundt Geelong i Melbourne, Australia, kunne han ikle seg regnbuetrøyen. I hvilket år vant Thor Hushovd sykkel-VM?

4/10 Tigeren som brølte igjen

uJCoTD-K1gk
Foto: David J. Phillip / AP

Tidenes comeback i sportsverdenen? Elleve år etter sin siste store seier, fire ryggopprasjoner og 22 år etter at han vant turneringen for første gang, kunne Tiger Woods slippe jubelen løs som vinner av U.S Masters 2019. Hvor mange ganger har amerikaneren vunnet turneringen?

5/10 Kongen av sjakk

magnus
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Magnus Carlsen er verdens beste sjakkspiller. Nordmannen har 16 VM-medaljer og hele ti gull, fordelt på sjakk, hurtigsjakk, lynsjakk og fischersjakk. Den første VM-tittelen tok han i 2013, hvem var motstander?

6/10 Evighetsmaskinen som sa stopp

v1D2ETNmrMQ
Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum

Ole Einar Bjørndalen kunne ikke holde på for alltid, viste det seg. I 2018 la han ski, staver og gevær på hylla. Fra den første verdenscupseieren i 1996, og frem til den siste i 2015, tok Bjørndalen vanvittige 95 førsteplasser i skiskyting, og én i langrenn. Hvor kom hans siste seier?

7/10 Sir Alex Ferguson

eyYrz9EGiFE
Foto: PAUL ELLIS / Afp

Manageren over alle managere? Heller ikke Sir Alex Ferguson kunne holde på evig. Etter 13 serimesterskap, fem FA-cup-titler og to seire i mesterligaen, ga skotten seg. Men i hvilket år var dette?

8/10 Northug i løvens hule

Petter Northug med enorm avslutning i Femmila i VM i Falun. Kommentatorer: Jann Post og Torgeir Bjørn. Programleder Ida Nysæter Rasch med NRKs langrennsekspert Morten Aa Djupvik i målområdet.

Petter Northug med enorm avslutning i Femmila i VM i Falun. Kommentatorer: Jann Post og Torgeir Bjørn. Programleder Ida Nysæter Rasch med NRKs langrennsekspert Morten Aa Djupvik i målområdet.

På bortebane, i Dalarna og Falun, ble Petter Northug VM-kongen i 2015. Etter et turbulent år i 2014, med blant annet fyllekjøring, var den folkekjære trønderen og showmannen tilbake på toppen. Hvor mange gull tok Petter Northug under VM i Falun?

9/10 En seier til «underdogen»

uQeBslHWA0c
Foto: Rui Vieira / Ap

Stort sett så handler det om Liverpool og Manchester City når vi nå snakker om hvilke lag som er best i engelsk fotball. City har vunnet ligaen tre av de siste seks seongene, Chelsea står med to seire og Leicester City står med én seier. I hvilken sesong vant Leicester City FC den engelske ligaen?

10/10 Golfkometen fra Norge

USG-SPO-GLF-U.S.-AMATEUR-CHAMPIONSHIP
Foto: Lachlan Cunningham / AFP

En 21-åring fra Norge var «plutselig» verdens beste amatør-golfer i 2018. Viktor Hovland fra Oslo var på alles lepper da han startet sin herjing i verdenssporten golf. Han største turneringsseier kom dette året, hvilken turnering vant han?

Ditt resultat

Du må svare på alle spørsmålene først.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal