Røkke-hjelp ga NM-gull: – Han tenkte nok «Jeg har brukt en halv million her»

MERÅKER/OSLO (NRK): Oppdals førstelag tok en oppskriftsmessig seier på stafetten i Meråker, men det ville ikke vært mulig uten hjelp fra Kjell Inge Røkke.

Astrid Øyre Slind

PRIVATJET: Astrid Øyre Slind fikk flyhjelp av Røkke før stafetten.

Foto: Privat

– Flyet stod der og burgeren lå klar, det var ikke maken til service, sa Astrid Øyre Slind til NRK før rennstart.

For Astrid skulle egentlig ikke gå dagens stafett i Meråker, hun skulle gå langløpet Toblach-Cortina. Det ble avlyst og etter en lang dag på Autobahn, stod Kjell Inge Røkkes privatfly klar på Gardermoen for å fly Slind-søsteren til Værnes og Trøndelag.

Med tre blad Øyre Slind på startstreken i Meråker, ble det seier til Oppdal på kvinnenes stafett.

– Takk, Røkke! Utbrøt Kari Øyre Slind i det hun krysset målstreken.

Astrid og burger

SERVICE: Når Astrid Øyre Slind gikk om bord i flyet, lå en burger og ventet.

Foto: Privat

Etter målgang var det en strålende fornøyd Øyre Slind-trio som kunne feire gullet.

– Det er så stort. Det sier litt når Røkke gidder å sende Astrid i privatfly. Det tror jeg vi og hele Oppdal setter pris på i dag, poengterte Kari.

– Ekstra motivasjon

Og flyturen fra Gardermoen til Værnes ble den store snakkisen mellom Øyre Slind-søstrene.

– Det er jo helt rått, det er nesten enda større enn å vinne gull det å få prøve privatflyet til Røkke, sa Silje Øyre Slind lattermildt.

– Han satt nok å tenkte: Jeg har brukt en halv million her, men ikke noe press, skjøt ankerkvinnen Kari inn.

Astrid med bena høyt

GULL: – Det er stort at noen gidder å bry seg så mye om en stafett, sa Astrid Øyre Slind om Kjell Inge Røkkes gest.

Foto: Privat

Hun forteller videre at hun kjente litt på presset før stafetten, men at det skyldes gårsdagens renn og kreftene det kostet.

Silje Øyre Slind gikk den første etappen for gullvinnerne. Til tross for at hun måtte slippe Tromsøs Anna Svendsen mot slutten, la hun et godt grunnlag for seieren.

– Det blir ekstra motivasjon, når noen stiller så mye til disposisjon for at vi skal få det til. Da er det klart at vi har lyst til å gå fort, sa Silje Øyre Slind.

– Lagt skiene på hylla

Tvillingsøstrene Udnes Weng og Amalie Håkonsen Ous sikret sølvet for Nes etter tre sterke etapper.

– Det var gøy det, vi har ikke gått stafett sammen på fem år så vi har gledet oss til dette i fem år, sa Lotta Udnes Weng til NRK da sølvet på stafetten var i boks.

Jacobsen

STRÅLENDE FORNØYD: Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Heming tok bronsen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk en fantometappe som ga Heming bronsen, og det med to løpere som egentlig har lagt skiene på hylla.

–Vi er outsidere egentlig til å ta medalje, så det er helt rått egentlig at vi klarer det, sa Jacobsen til NRK etter målgang og fortsatte:

– Jeg synes det er imponerende av Fanny (Horn Birkeland) og Marion (Rønning Huber) som egentlig har lagt skiene på hylla.

NM-GULL: Her krysser Kari Øyre Slind målstreken.

Siste nytt

 • Norge møter Israel

  Norge tek i mot Israel på Ullevål stadion 11. november. Det stadfestar Norges Fotballforbund på sine heimesider.

  Fire dagar etter heimekampen mot Israel skal Norge spele borte mot Romania i nasjonsligaen. Tre dagar etter det ventar bortekampen mot Austerrike, som truleg vi avgjere kven som vinn Norge si gruppe.

  Nations league fotball, Norge - Nord-Irland
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • 13 spelarar koronasmitta

  Åtte spelarar på AZ Alkmaar, med tre norske spelarar, fekk tysdag påvist korona. I alt er 13 spelarar i klubben smitta, opplyser dei på eigen nettside.

  Den nederlandske klubben opplyser ikkje kven som er smitta. Både Håkon Evjen, Fredrik Midtsjø og Jonas Svensson spelar i klubben som skal møte Napoli i Europaligaen torsdag kveld.

  Ukraine Soccer Champions League
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • Tratnik sterkest på Giro-etappe

  Bahrain McLaren-rytteren Jan Tratnik tok sin første etappeseier i en Grand Tour da han tirsdag vant 16. etappe i Giro d'Italia etter å ha ligget i brudd lenge.

  Dermed ble det en stor dag for sloveneren, som ble tatt igjen av Ben O'Connor få kilometer før mål, men likevel klarte å parkere NTT-rytteren på slutten.

  O'Connor måtte gi slipp på slutten og kom i mål sju sekunder bak Tratnik. Et drøyt minutt senere kom en rekke andre bruddryttere i mål, med Tratniks lagkamerat Enrico Battaglin på 3.-plassen.

  Jan Tratnik
  Foto: Luca Bettini / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal