Røkke-hjelp ga NM-gull: – Han tenkte nok «Jeg har brukt en halv million her»

MERÅKER/OSLO (NRK): Oppdals førstelag tok en oppskriftsmessig seier på stafetten i Meråker, men det ville ikke vært mulig uten hjelp fra Kjell Inge Røkke.

Astrid Øyre Slind

PRIVATJET: Astrid Øyre Slind fikk flyhjelp av Røkke før stafetten.

Foto: Privat

– Flyet stod der og burgeren lå klar, det var ikke maken til service, sa Astrid Øyre Slind til NRK før rennstart.

For Astrid skulle egentlig ikke gå dagens stafett i Meråker, hun skulle gå langløpet Toblach-Cortina. Det ble avlyst og etter en lang dag på Autobahn, stod Kjell Inge Røkkes privatfly klar på Gardermoen for å fly Slind-søsteren til Værnes og Trøndelag.

Med tre blad Øyre Slind på startstreken i Meråker, ble det seier til Oppdal på kvinnenes stafett.

– Takk, Røkke! Utbrøt Kari Øyre Slind i det hun krysset målstreken.

Astrid og burger

SERVICE: Når Astrid Øyre Slind gikk om bord i flyet, lå en burger og ventet.

Foto: Privat

Etter målgang var det en strålende fornøyd Øyre Slind-trio som kunne feire gullet.

– Det er så stort. Det sier litt når Røkke gidder å sende Astrid i privatfly. Det tror jeg vi og hele Oppdal setter pris på i dag, poengterte Kari.

– Ekstra motivasjon

Og flyturen fra Gardermoen til Værnes ble den store snakkisen mellom Øyre Slind-søstrene.

– Det er jo helt rått, det er nesten enda større enn å vinne gull det å få prøve privatflyet til Røkke, sa Silje Øyre Slind lattermildt.

– Han satt nok å tenkte: Jeg har brukt en halv million her, men ikke noe press, skjøt ankerkvinnen Kari inn.

Astrid med bena høyt

GULL: – Det er stort at noen gidder å bry seg så mye om en stafett, sa Astrid Øyre Slind om Kjell Inge Røkkes gest.

Foto: Privat

Hun forteller videre at hun kjente litt på presset før stafetten, men at det skyldes gårsdagens renn og kreftene det kostet.

Silje Øyre Slind gikk den første etappen for gullvinnerne. Til tross for at hun måtte slippe Tromsøs Anna Svendsen mot slutten, la hun et godt grunnlag for seieren.

– Det blir ekstra motivasjon, når noen stiller så mye til disposisjon for at vi skal få det til. Da er det klart at vi har lyst til å gå fort, sa Silje Øyre Slind.

– Lagt skiene på hylla

Tvillingsøstrene Udnes Weng og Amalie Håkonsen Ous sikret sølvet for Nes etter tre sterke etapper.

– Det var gøy det, vi har ikke gått stafett sammen på fem år så vi har gledet oss til dette i fem år, sa Lotta Udnes Weng til NRK da sølvet på stafetten var i boks.

Jacobsen

STRÅLENDE FORNØYD: Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Heming tok bronsen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk en fantometappe som ga Heming bronsen, og det med to løpere som egentlig har lagt skiene på hylla.

–Vi er outsidere egentlig til å ta medalje, så det er helt rått egentlig at vi klarer det, sa Jacobsen til NRK etter målgang og fortsatte:

– Jeg synes det er imponerende av Fanny (Horn Birkeland) og Marion (Rønning Huber) som egentlig har lagt skiene på hylla.

NM-GULL: Her krysser Kari Øyre Slind målstreken.

Siste nytt

 • Bernardo-volley i City-seier

  Et volleyskudd fra øverste hylle signert Bernardo Silva ble vinnermålet da Manchester City vant 2-1 over Aston Villa og holdt tritt med serieleder Chelsea.

  City dominerte bortekampen fra start og ledet 2-0 ved pause før Ollie Watkins skapte ny spenning med et reduseringsmål. En utligning maktet ikke Steven Gerrards menn å få inn, og dermed tok tettrioen i Premier League tre poeng hver.

  Chelsea vant i likhet med City 2-1 på bortebane (mot Watford), mens Liverpool seiret 4-1 i byderbyet mot Everton. Chelsea topper tabellen ett poeng foran City og to foran Liverpool.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Salah i toppform – 4-1 i byderbyet

  Premier Leagues toppscorer Mohamed Salah leverte to mål da Liverpool banket Everton 4-1 i byderbyet onsdag.

  Med «kun» ett mål på de tre foregående kampene var Salah tilbake og scoret sitt 12. og 13. mål for sesongen. Han har fire mål ned til Jamie Vardy på toppscorerlista i Premier League for øyeblikket.

  Jordan Henderson og Diogo Jota satte de to andre Liverpool-scoringene, mens Demarai Gray satte Evertons ene.

  Både Chelsea og Manchester City gjorde jobben, så det betyr at de rødkledde stadig er to poeng bak Chelsea og på tredjeplass. Den nevnte trioen har nå sju poeng ned til neste lag (West Ham) på tabellen.

  Mohamed Salah
  Foto: PAUL ELLIS / AFP
 • Watford skapte trøbbel for Chelsea

  Chelsea slet seg til 2-1-seier i Premier League-kampen mot Watford etter at oppgjøret ble midlertidig stanset på grunn av en hendelse på tribunen.

  Kampen ble stoppet på stillingen 0-0 i det 13. minutt på grunn av at en tilskuer fikk akutte helseproblemer. Spillerne ble sendt i garderoben. Etter omkring 30 minutter ble kampen satt i gang igjen.

  Etter det sendte Mason Mount Chelsea i føringen, men Emmanuel Dennis utlignet like før pause. Hakim Ziyech ble matchvinner for Chelsea snaut 20 minutter før slutt i det som ble en kamp utenom det vanlige i Watford.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Mike Egerton / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal