NRK Meny
Normal

Prevc overlegen igjen: – Han ser ut som et jagerfly

Peter Prevc tok sin andre verdenscupseier på to dager, mens Kenneth Gangnes nok en gang havnet på pallen.

Peter Prevc vant overlegent søndagens hopprenn.

OVERLEGEN: Se Peter Prevc sette ny bakkerekord i Engelberg.

Peter Prevc er verdens beste skihopper for tiden. Det viste han igjen da han søndag tok en ny verdenscupseier i Engelberg.

– Ser ut som et jagerfly

Og for en måte han gjorde det på. Sloveneren satte ny bakkerekord med 142 meter, og vant hele 19,4 poeng foran Michael Hayböck som tok andreplassen.

Switzerland Ski Jumping World Cup

OVERLEGEN: Peter Prevc tok nok en seier i Engelberg søndag.

Foto: Urs Flueeler / Ap

– Han leker med konkurrentene sine akkurat nå. Du verden for en skihopper. Det er rått å se på. Han ser ut som et jagerfly om dagen, utbryter NRKs ekspertkommentator Anders Jacobsen etter å ha sett sloveneren fly bakken ned for andre dag på rad.

– Han går inn i hoppuka som den store favoritten, tilføyer kommentator Christian Nilssen.

Ny pallplass for Gangnes

Norge hadde både Johann André Forfang og Kenneth Gangnes blant de tre beste etter første omgang.

I andre omgang klaffet det imidlertid ikke like godt for nordmennnene. Men Gangnes klarte å sikre en tredjeplass, mens Forfang havnet på den sure fjerdeplassen. Det er uansett to nye gode plasseringer av norske hoppere.

– Kenneth og Johann fortsetter å imponere med tredje- og fjerdeplass. Junioren Halvor Egner Granerud ble i dag nummer fire i kontinentalcupen i Rovaniemi. Det betyr at han har sikret at vi har sju plasser til disposisjon i Hoppuka. Nå starter oppladingen til denne hoppfesten, og vi reiser til Vikersund for siste finpuss nå, sier Clas Brede Bråthen til NRK.

Tom Hilde ble søndag nummer 24, mens Andreas Stjernen endte på 29.plass. Anders Fannemel ble disket.

Siste nytt

 • Stengel klar for Strømsgodset

  Herman Stengel (22) bytter Valle og Vålerenga med Marienlyst og Strømsgodset, bekrefter Drammen-klubben på sine nettsider. Avtalen trer i kraft fra 1 januar 2018, og 22-åringen har signert en treårskontrakt.

  Stengel
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Pulis ferdig i West Bromwich Albion

  Kontrakten til Tony Pulis, hovedtrener i West Bromiwich Albion, ble i dag avsluttet. Det melder klubben selv på sin hjemmeside. Assistenttrener Gary Megson tar over foreløpig.

  FBL-ENG-PR-WEST BROM-CHELSEA
  Foto: ROLAND HARRISON / AFP
 • Søtvik får sjansen i Ruka

  Sindre Ure Søtvik imponerte under NM i kombinert og er blant seks norske utøvere som får sjansen i helgens verdenscupåpning i Ruka. Kombinertgjengen reiste mandag til Finland for å forberede seg til de kommende konkurransene.

  søtvik
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal