NRK Meny
Normal

Prevc overlegen igjen: – Han ser ut som et jagerfly

Peter Prevc tok sin andre verdenscupseier på to dager, mens Kenneth Gangnes nok en gang havnet på pallen.

Peter Prevc vant overlegent søndagens hopprenn.

OVERLEGEN: Se Peter Prevc sette ny bakkerekord i Engelberg.

Peter Prevc er verdens beste skihopper for tiden. Det viste han igjen da han søndag tok en ny verdenscupseier i Engelberg.

– Ser ut som et jagerfly

Og for en måte han gjorde det på. Sloveneren satte ny bakkerekord med 142 meter, og vant hele 19,4 poeng foran Michael Hayböck som tok andreplassen.

Switzerland Ski Jumping World Cup

OVERLEGEN: Peter Prevc tok nok en seier i Engelberg søndag.

Foto: Urs Flueeler / Ap

– Han leker med konkurrentene sine akkurat nå. Du verden for en skihopper. Det er rått å se på. Han ser ut som et jagerfly om dagen, utbryter NRKs ekspertkommentator Anders Jacobsen etter å ha sett sloveneren fly bakken ned for andre dag på rad.

– Han går inn i hoppuka som den store favoritten, tilføyer kommentator Christian Nilssen.

Ny pallplass for Gangnes

Norge hadde både Johann André Forfang og Kenneth Gangnes blant de tre beste etter første omgang.

I andre omgang klaffet det imidlertid ikke like godt for nordmennnene. Men Gangnes klarte å sikre en tredjeplass, mens Forfang havnet på den sure fjerdeplassen. Det er uansett to nye gode plasseringer av norske hoppere.

– Kenneth og Johann fortsetter å imponere med tredje- og fjerdeplass. Junioren Halvor Egner Granerud ble i dag nummer fire i kontinentalcupen i Rovaniemi. Det betyr at han har sikret at vi har sju plasser til disposisjon i Hoppuka. Nå starter oppladingen til denne hoppfesten, og vi reiser til Vikersund for siste finpuss nå, sier Clas Brede Bråthen til NRK.

Tom Hilde ble søndag nummer 24, mens Andreas Stjernen endte på 29.plass. Anders Fannemel ble disket.

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal