NRK Meny
Normal

Jansrud: – Presset blir større uten Aksel

SÖLDEN/OSLO (NRK.no): Lagkameratene på landslaget vet de må levere med Aksel Lund Svindal ute store deler av sesongen.

Kjetil og Aksel

GODE KOLLEGAER: Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal har samarbeidet godt de siste årene. Nå må Jansrud klare seg uten kameraten.

Foto: RUBEN SPRICH / Reuters

– Det er ikke optimalt, for å si det pent. Det er en stor greie, sier Kjetil Jansrud til NRK.no.

– Vi holder på å forberede oss til en ny sesong, og plutselig skjer noe så dramatisk. Selve hendelsen var nokså udramatisk, men det er en dramatisk endring for oss som lag, sier Kjetil Jansrud.

Han og flere av landslagskollegaene lekte seg med en ball da Aksel Lund Svindal plutselig fikk vondt i foten.

– Hele Sölden hadde hørt det om det hadde vært meg. Men Aksel var så utrolig rolig, sier Henrik Kristoffersen, som nesten ikke forstod hva som skjedde med Svindal.

Dramatisk endring

Samarbeidet mellom Norges to raskeste alpinister, Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal, har vært svært matnyttig de siste årene.

– Vi har vært to stykker på fartslaget de siste årene og har nytt godt av hverandre. Hvis en har hatt en dårlig dag, så har stort sett den andre hatt en bra dag og levert. Sånn blir det ikke nå, og da blir jo presset større og det vil jo merkes, sier Jansrud.

Også Kristoffersen syns det er trist at bautaen på laget blir ute i flere måneder.

– Det er ekstremt kjipt og vondt for Aksel at han blir ute så lenge. Først og fremst så tenker vi på han. Det veldig kjedelig for Aksel, men også ekstremt kjipt for oss.

Blir igjen i Sölden

Aksel Lund Svindal blir i Sölden for å se verdenscupåpningen.

– Jeg har jo ikke noe annet sted jeg skal være. Det er jo her kompisene mine er så jeg blir i Sölden for å se de i aksjon, sier Svindal.

– Hvordan blir det å se verdenscupstarten om litt under en uke?

– Det tror jeg blir helt greit. Det er de første timene etter at du har skadet deg som er verst. Jeg får jo ikke gjort noe her allikevel nå. Det rennet får gå sin gang uten meg.

Siste nytt

 • Bastiansen sikret Frisk-seier

  Frisk Asker slo Storhamar 4–3 i den tredje NM-semifinalen mandag. De reduserte dermed til 1–2 i kamper.

  Kampen sto 3–3 etter full tid, og kampen gikk til forlengning. Der stupte Anders Bastiansen fram på en retur og sikret Frisk Asker-seier.

  Storhamar og Frisk Asker spilte i dag semifinale tre av syv kamper. Det var uhyre jevnt og kampen måtte til slutt avgjøres på første mål vinner. Storhamars Eirik Skadsdammen ble også hedret for sin kamp nummer 900 før start.
 • Thoresen-assist da SKA slo tilbake

  Patrick Thoresen var nest sist på 2-0-målet da SKA St. Petersburg vant 2–0 borte mot Lokomotiv Jaroslavl i KHL-sluttspillet mandag.

  SKA leder nå 2–1 i kvartfinaleserien som spilles best av syv kamper.

  Patrick Thoresen
  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
 • Seier for Tromsø

  Tromsø slo byrivalen Tromsdalen 2–0 i en treningskamp mandag ettermiddag. Tromsøs kamp mot Strømsgodset ble avlyst grunnet snøvær søndag, men mandag var det gode spilleforhold på Alfheim.

  Slobodan Vuk og Mushaga Bakenga scoret for TIL.

  Eliteserien fotball 2017. Tromsø - Odd BK.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal