NRK Meny
Normal

Jansrud: – Presset blir større uten Aksel

SÖLDEN/OSLO (NRK.no): Lagkameratene på landslaget vet de må levere med Aksel Lund Svindal ute store deler av sesongen.

Kjetil og Aksel

GODE KOLLEGAER: Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal har samarbeidet godt de siste årene. Nå må Jansrud klare seg uten kameraten.

Foto: RUBEN SPRICH / Reuters

– Det er ikke optimalt, for å si det pent. Det er en stor greie, sier Kjetil Jansrud til NRK.no.

– Vi holder på å forberede oss til en ny sesong, og plutselig skjer noe så dramatisk. Selve hendelsen var nokså udramatisk, men det er en dramatisk endring for oss som lag, sier Kjetil Jansrud.

Han og flere av landslagskollegaene lekte seg med en ball da Aksel Lund Svindal plutselig fikk vondt i foten.

– Hele Sölden hadde hørt det om det hadde vært meg. Men Aksel var så utrolig rolig, sier Henrik Kristoffersen, som nesten ikke forstod hva som skjedde med Svindal.

Dramatisk endring

Samarbeidet mellom Norges to raskeste alpinister, Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal, har vært svært matnyttig de siste årene.

– Vi har vært to stykker på fartslaget de siste årene og har nytt godt av hverandre. Hvis en har hatt en dårlig dag, så har stort sett den andre hatt en bra dag og levert. Sånn blir det ikke nå, og da blir jo presset større og det vil jo merkes, sier Jansrud.

Også Kristoffersen syns det er trist at bautaen på laget blir ute i flere måneder.

– Det er ekstremt kjipt og vondt for Aksel at han blir ute så lenge. Først og fremst så tenker vi på han. Det veldig kjedelig for Aksel, men også ekstremt kjipt for oss.

Blir igjen i Sölden

Aksel Lund Svindal blir i Sölden for å se verdenscupåpningen.

– Jeg har jo ikke noe annet sted jeg skal være. Det er jo her kompisene mine er så jeg blir i Sölden for å se de i aksjon, sier Svindal.

– Hvordan blir det å se verdenscupstarten om litt under en uke?

– Det tror jeg blir helt greit. Det er de første timene etter at du har skadet deg som er verst. Jeg får jo ikke gjort noe her allikevel nå. Det rennet får gå sin gang uten meg.

Siste nytt

 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund