Hopp til innhold

Politiet med razzia mot Rubiales' bolig og kontorer

Spansk politi har pågrepet minst seks personer under en razzia mot den tidligere spanske fotballpresidenten Luis Rubiales og forbundets kontorer.

Det skjer som en del av etterforskningen om pengevasking og korrupsjon i forbindelse med det spanske fotballforbundets avtale om å legge den nasjonale supercupen til Saudi-Arabia.

Det spanske politiets spesialstyrke opplyser at Rubiales ikke er blant de seks pågrepne, men en person med kjennskap til operasjonen forteller nyhetsbyrået AP at Rubiales er blant fem personer som er under etterforskning. Denne personen er derimot ikke klarert for å snakke offentlig om politiaksjonen.

Politiet opplyser videre at kontorene til Spanias fotballforbund i nærheten av Madrid, og en bolig tilhørende Rubiales i Granada, ble raidet. De forteller også at Rubiales ikke var hjemme under aksjonen.

I alt elleve bygninger var omfattet av razziaen. Det ble gjort beslag av dokumenter ved siden av sju pågripelser, og ytterligere fem personer er satt under etterforskning, heter det fra statsadvokaten i landet.

Rubiales trakk seg fra presidentvervet i Spanias fotballforbund i september etter den mye omtalte kysse-episoden med spilleren Jenni Hermoso da landslaget sikret seg VM-tittelen i Australia i august.

Under Rubiales' tid som president endret han formatet til den spanske supercupen. Den ble gjort om til en firelags miniturnering og flyttet til Saudi-Arabia som en del av en avtale verdt 420 millioner kroner per turnering.

Den spanske påtalemyndigheten åpnet etterforskning av avtalen i 2022, da det kom fram i et lydopptak mellom Rubiales og spilleren Gerard Piqué at de snakket om millioner av dollar i kommisjoner. (NTB)

Sportsnyheter

Alexander Stöckl

Alexander Stöckl opnar opp om avskjeden: – Håpar det berre blir stille

Alexander Stöckl var landslagstrenar i ein av dei mest suksessrike periodane for hopplandslaget nokosinne. Han peikar på ei utvikling i rolla som grunn til avskjeden.

Siste nytt

 • Utrolig Stabæk-kollaps: Ledet 4-0 - tapte 4-5

  Etter 56 minutter så det ut til at Stabæk var på vei mot en storseier hjemme mot nyopprykkede Egersund i 1. divisjon mandag kveld.

  Da hadde akkurat Rasmus Eggen Vinge lagt på til 4-0 for hjemmelaget, men så snudde kampen totalt. Egersund scoret i det 61. minuttet, 69. minuttet, 71. minuttet og utlignet så i kampens 87. minutt.

  Tre og et halvt minutt på overtid var den utrolige snuopphentingen et faktum, da Henrik Elvevold scoret kampens siste mål og sørget for at bortelaget på utrolig vis vant 5-4.

  – Har sett mye i fotball, men aldri det på Nadderud i kveld. Egersund snur 0-4 til 5-4 på en halv time. Største comeback siden Bent Leikvoll, skriver fotballekspert Lars Tjærnås på X, med referanse til Atle Antonsen-karakteren kjent fra «Nissene på låven».

  Stabæk
  Foto: NTB
 • Kjærkommen opptur for kriserammede Aalesund – tok sesongens andre seier

  Aalesund vartet opp med målshow og tok sin første seier siden andre serierunde da de vant 4-1 mot Åsane i 1. divisjon mandag.

  Fem poeng var fasiten på de ni første kampene foran mandagens hjemmekamp.

  Isaac Atanga, John Kitolano, Cláudio Braga og Moctar Diop stod for hjemmelagets fire mål.

  På tampen reduserte Thomas Lotsberg til 1-4 for Åsane.

  Seieren løfter Aalesund til kvaliplassen på tabellen. Åsane er ett poeng på nedrykksplass. Tabelljumbo Start møter Sogndal tirsdag.

  aBSQQ-PEY00
  Foto: NTB
 • Anthony Martial ferdig i Manchester United

  Anthony Martial er ferdig som Manchester United-spiller etter ni år i den engelske Premier League-klubben. Det bekrefter franskmannen selv i sosiale medier.

  Martial ble hentet til engelsk fotball fra Monaco i 2015. Siden den gang har det blitt 90 mål på 317 kamper for United. De siste årene har det blitt mindre spilletid, og han er ferdig i klubben når kontrakten utløper 30. juni.

  Franskmannen var utlånt fra United til Sevilla første halvår i 2022.

  – Siden jeg kom i 2015 har jeg hatt æren av å bære denne drakten og å spille foran fansen, skriver han.

  Det er ikke kjent hvor han fortsetter karrieren.

  hftUVhk8Vr0
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal