NRK Meny
Normal

Planen rivalen ikke får vite

Marit Bjørgen var svært hemmelighetsfull da rivalen Justina Kowalczyk hørte henne fortelle om slagplanen for dagens løp. Men overfor NRK sa hun alt.

bjørgen kowalczyk

RIVALER: Marit Bjørgen og Justina Kowalczyk er de to store Tour de Ski-favorittene. Fredag går de ut som nummer en og to på jaktstarten i Oberhof.

Foto: ROBERT MICHAEL / Afp

 • Kvinnenes jaktstart begynner klokken 14.15 fredag, etterfulgt av herrene en time etter. Følg NRK1s sending fra klokken 14!

– Det er en fordel for meg at hun går ut først. Jeg kan jo få henne til å gjøre store deler av jobben og prøve å spare mest mulig krefter. Jeg skal legge meg bak henne, sa Marit Bjørgen til NRK torsdag en liten time etter prologen.

Da hadde akkurat Bjørgen gjennomført en internasjonal pressekonferanse sammen med prologens vinner Justina Kowalczyk fra Polen og treer Hanna Brodin fra Sverige.

– Kowalczyk trenger ikke vite alt

Så lenge spørsmål og svar gikk på engelsk, ville ikke Bjørgen røpe noe særlig om dagens klassiske jaktstart over 10 kilometer, der hun går ut 5,4 bak sin polske rival.

– Jeg har en plan, men det blir min hemmelighet. Vi får se, sa Bjørgen da, og flirte lurt.

Like etterpå fortalte hun altså hele slagplanen sin på norsk, slik at Kowalczyk ikke fikk vite den.

– Hun trenger ikke å vite alt, sier Bjørgen smilende til NRK, og legger til:

– Hun lukter nok lunta uansett.

Imponert over rivalen

For 5,4 sekunder på verdens beste kvinnelige langrennsløper er for ingenting å regne. Særlig om det snør, slik værmeldingene tyder på.

Men - Kowalczyk er i form. Etter en litt laber start på sesongen grunnet veldig store treningsdoser har den polske stjernen virkelig flekket tenner den siste tiden. I Rogla vant hun 10 kilometer fellesstart i klassisk, altså omtrent samme distanse som dagens. Da var imidlertid ikke Bjørgen med, på grunn av sykdom.

– Jeg ble veldig imponert over det hun gjorde på prologen, for det var ikke et føre som favoriserte henne. Så Kowalczyk er nok i bra form, sier Bjørgen.

For ordens skyld, Kowalczyks plan for jaktstarten i Oberhof er såre enkel:

– Å gå fort på ski, sier hun.

PS! De tre beste i mål på jaktstartene fredag vil få henholdsvis 15, 10 og 5 bonussekunder med seg videre i Tour de Ski.

Siste nytt

 • Bare uavgjort for Atlético Madrid

  Atlético Madrid spilte uavgjort mot Tarik Elyounoussis Qarabag i dagens gruppespillskamp i Mesterligaen.

  Dermed står Atlético, som har nådd finalen i to av de tre siste sesongene, med bare to poeng etter tre kamper. Chelsea leder gruppen foran Roma.

  Azerbaijan Soccer Champions League Kevin Gameiro, Maksim Medvedev
  Foto: Aziz Karimov / AP
 • OL-sjef siktet for korrupsjon

  Carlos Nuzman, sjefen for fjorårets OL i Rio de Janeiro, er formelt siktet for korrupsjon, hvitvasking, skatteunndragelse og kriminell virksomhetsledelse. Nuzman er fra før suspendert fra sine verv i Den internasjonale olympiske komité (IOC).

  Brazil Nuzman Arrested
  Foto: Silvia Izquierdo / AP
 • Fem kamper for Ylven

  Vålerengas Martin Laumann Ylven er utestengt i fem kamper for den røffe taklingen mot Alexander Wall i søndagens kamp mot Frisk Asker.

  Vålerenga har akseptert straffen.

  GET-Ligaen i hockey: Storhamar - Vålerenga
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vipers-Oppsal