NRK Meny
Normal

Planen rivalen ikke får vite

Marit Bjørgen var svært hemmelighetsfull da rivalen Justina Kowalczyk hørte henne fortelle om slagplanen for dagens løp. Men overfor NRK sa hun alt.

bjørgen kowalczyk

RIVALER: Marit Bjørgen og Justina Kowalczyk er de to store Tour de Ski-favorittene. Fredag går de ut som nummer en og to på jaktstarten i Oberhof.

Foto: ROBERT MICHAEL / Afp

 • Kvinnenes jaktstart begynner klokken 14.15 fredag, etterfulgt av herrene en time etter. Følg NRK1s sending fra klokken 14!

– Det er en fordel for meg at hun går ut først. Jeg kan jo få henne til å gjøre store deler av jobben og prøve å spare mest mulig krefter. Jeg skal legge meg bak henne, sa Marit Bjørgen til NRK torsdag en liten time etter prologen.

Da hadde akkurat Bjørgen gjennomført en internasjonal pressekonferanse sammen med prologens vinner Justina Kowalczyk fra Polen og treer Hanna Brodin fra Sverige.

– Kowalczyk trenger ikke vite alt

Så lenge spørsmål og svar gikk på engelsk, ville ikke Bjørgen røpe noe særlig om dagens klassiske jaktstart over 10 kilometer, der hun går ut 5,4 bak sin polske rival.

– Jeg har en plan, men det blir min hemmelighet. Vi får se, sa Bjørgen da, og flirte lurt.

Like etterpå fortalte hun altså hele slagplanen sin på norsk, slik at Kowalczyk ikke fikk vite den.

– Hun trenger ikke å vite alt, sier Bjørgen smilende til NRK, og legger til:

– Hun lukter nok lunta uansett.

Imponert over rivalen

For 5,4 sekunder på verdens beste kvinnelige langrennsløper er for ingenting å regne. Særlig om det snør, slik værmeldingene tyder på.

Men - Kowalczyk er i form. Etter en litt laber start på sesongen grunnet veldig store treningsdoser har den polske stjernen virkelig flekket tenner den siste tiden. I Rogla vant hun 10 kilometer fellesstart i klassisk, altså omtrent samme distanse som dagens. Da var imidlertid ikke Bjørgen med, på grunn av sykdom.

– Jeg ble veldig imponert over det hun gjorde på prologen, for det var ikke et føre som favoriserte henne. Så Kowalczyk er nok i bra form, sier Bjørgen.

For ordens skyld, Kowalczyks plan for jaktstarten i Oberhof er såre enkel:

– Å gå fort på ski, sier hun.

PS! De tre beste i mål på jaktstartene fredag vil få henholdsvis 15, 10 og 5 bonussekunder med seg videre i Tour de Ski.

Siste nytt

 • Gjekstad blir ny Viperstrener

  Den tidligere Larvik-treneren Ole Gustav Gjekstad gjør trenercomeback i Vipers Kristiansand. Han tar over for Kenneth Gabrielsen, som gir seg etter sesongen, ett år før kontraktstiden går ut. Det skriver TV2.

  Ole Gustav Gjekstad
  Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK
 • Lagkamerat skadd i velt

  Edvald Boasson Hagens lagkamerat i Dimension Data, Scott Thwaites, pådro seg alvorlige ryggskader da han veltet på en treningstur nylig. Tilstanden skal være stabil. Det opplyser klubben i en pressemelding.

  Boasson Hagen
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Manchester United får kvinnelag

  Manchester United gjør som flere andre engelske toppklubber og starter kvinnelag i fotball. Klubben har et akademi for kvinner, som har gitt flere sjansen på landslag denne sesongen. Nå starter de eget kvinnelag, som skal spille i 2. divisjon.

  United
  Foto: Frank Augstein / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cupfinale hopp: Skiflyging, kvalifisering
V-cup hopp: Skiflyging kvalifisering
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
OL-profiler: Tiril Eckhoff
V-cupfinale skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
Sport i dag
Sport i dag
VM kunstløp: Friløp par