NRK Meny
Normal

– Det kan bli for mange sjefer

Petter Solberg mener store fabrikkteam med mange sjefer kan være hemmende for suksess i rally.

Petter Solberg
Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpix

Noen ganger blir det litt for mange sjefer og for mange skal ha noe å si. I store team har man et møte for å ha et møte, og så et møte for å ta en avgjørelse, sier Petter Solberg.

Og han burde ha greie på det han snakker om.

I 10 år var han rallyfører for store fabrikkteam som Ford og Subaru. Det førte til verdensmestertittelen i 2003, men etter det var det mange nedturer. Det var mange ingeniører, og mange sjefer. Det var en del uenighet. Avgjørelser tok tid. Og suksessen uteble.

Suksess i eget team

Petter Solberg og kona

TEAM SOLBERG: Pernilla Solberg er teamsjef

Nå har han sitt eget team. Ti håndplukkede medarbeidere som både er dyktige, lidenskapelige, og ikke minst positive og blide.

– Vi er få mennesker, jobber hardt med detaljer, alle er like perfeksjonister som meg. Og alle jobber i samme retning. Vi har humor, latter og drømmer sammen.

Og kona Pernilla er teamsjef.

– Pernilla gjør en kjempejobb. Jeg drømmer, hun får drømmene ned på papir, forteller østfoldingen.

Denne kjernen av mennesker har sammen funnet oppskriften på suksess. I fjor ble Solberg den første i verden på seniornivå som ble verdensmester i to motorsportgrener. Elleve år etter at han ble verdensmester i Rally vant han det første verdensmesterskapet i Rallycross.

I år leder han VM med 35 poeng etter fem kjørte runder.

Vi jobber så mye med detaljer. Det gjør at vi får sikkerheten i ting. Det er ingen politikk i teamet, skal en avgjørelse tas så gjør vi det veldig fort. Vi lager ting, kanskje over en natt eller over en uke. Det er veldig forskjellig fra alle andre og i alle fall stor forskjell fra rallyteamet jeg var i før.

– Og, fortsetter 40-åringen. – Hos oss går ting mye kjappere, jeg tror det er luretrikset.

Drømmer om fabrikkteam

Team Solberg

SAMMENSVEISET: Petter Solbergteam i aksjon.

Foto: McKlein / Monster Energy/McKlein

Selv om Petter Solberg er fornøyd med hvordan han har det nå, så jobber han for å bli en del av et fabrikkteam i fremtiden. Men da på sine egne premisser.

Det ser veldig bra ut både for neste år, og i alle fall for 2017. De teamene jeg er i dialog med er åpne for at vi fremdeles skal gjøre det på min måte. Det er derfor de vil inn i teamet. De har lagt merke til det jeg gjør. At jeg vinner på denne måten.

Til helgen jakter nordmannen en ny seier i den sjette VM-runden i Høljes i Sverige, banen han ikke fikk testkjøre av rivalen Mattias Ekström.

Siste nytt

 • Warriors kriget seg videre

  Golden State Warriors er videre til neste runde i NBA-sluttspillet etter 99-91-seier over San Antonio Spurs natt til onsdag. Warriors vant 4–1 i kamper, og møter nå New Orleans Pelicans.

  Philadelphia 76ers tok seg også videre i natt.

  Klay Thompson (11) celebrates after making a basket in front of forward Kevin Durant (35) and forwar
  Foto: Kyle Terada / Reuters
 • Norsk trener til sveitsisk toppklubb

  Dan Tangnes (39) ble onsdag presentert som ny hovedtrener for den sveitsiske hockeyklubben EV Zug. De ble nummer to i grunnspillet forrige sesong, men røk ut i første runde av sluttspillet.

  – Jeg håper vi kan skape gode minner sammen, sier Tangnes.

  Dan Tangnes
  Foto: EV ZUG
 • Glassverket trekker elitelaget

  Håndballklubben Glassverket har spilt i eliteserien denne sesongen, men rykket ned og skulle i utgangspunktet spille i 1. divisjon neste sesong. Slik blir det likevel ikke, da forslaget om å trekke laget fikk flertall på tirsdagens årsmøte, skriver Drammens Tidende. Klubben ønsker å beholde lagene i andre- og fjerdedivsjon.

  Line Bjørnsen hos Glassverket
  Foto: Per Håkon Solberg / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Ranheim - Brann og Stabæk - Start
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid