NRK Meny
Normal

Petter påmeldt uten bil

Petter Solberg har meldt seg på Rally Norway, men foreløpig har han ikke bil.

Petter Solberg
Foto: CARL DE SOUZA / AFP

- Jeg har meldt meg på Rally Norway, det har jeg gjort, uten bil. Hva mer kan jeg si?

- Nå er det bare å stå på slik at jeg kan få en bil som er helt maksimal for å vinne Rally Norway, sier Petter Solberg til NRK.

Solberg står i dag uten en bil å kjøre rallyet med, men han satser likevel på å stille til start på Hamar 12. februar.

Fristen til å melde seg på til rallyet går ut i morgen klokken 15.

Gir oss ikke

- Vi prøver hardt og jeg har akkurat meldt meg på til Rally Norway. Vi har ikke fått bil ennå som jeg har fått kvalitetssikret at jeg får det "verste".

- Hovedplanen er å få til det, men det er ikke så lett å få tak i utstyr som man skulle tro, men vi gir oss ikke og har godt tid å få til noe, sier Petter Solberg til NRK.

- Hvor langt unna en løsning er du ?

- Det kan være en dag, og det kan være om en og en halv uke, men jeg må bare få de rette tingene på plass, sier han videre.

Plan B

Solberg har også en annen løsning, men han ser helst at han ikke må bruke den.

- Hvis jeg ikke får de rette tingene på plass så får jeg gå for plan B som er å kjøre med de neste beste tingene, og da må jeg legge om stategiplanen min for Rally Norway. Det er i alle fall veldig viktig for meg å kjøre for fansen og Rally Norway, avslutter han.

- Litt forvirring

Men trolig må Solberg være påmeldt med en spesifikk bil, for at påmeldingen skal være gyldig. Pressesjef i Rally Norway, Vidar Julien, finleser nå FIA-reglementet for å finne ut om det har skjedd feil.

- Det er litt forvirring i hva som er detaljene i FIA-reglementet. Det er det vi bruker timene på nå for å være sikker på å få alt på plass.

- Kan du garantere at Solberg blir å se i Rally Norway?

- Det må vi inderlig håpe, sier han.

Mer sport her: NRKs sportssider

Mer motorsport her: NRKs motorsportsider

Siste nytt

 • Suarez hviles i vennskapskamper

  Barcelonas Luiz Suarez vil ikke ta del i Uruguays vennskapskamper i november på grunn av et trøblete kne, skriver NTB. Barcelona har bedt pent om at Luiz Suarez står over kampene på grunn av et vondt kne, en forespørsel det uruguayanske fotballforbundet har innvilget.

  Suarez
  Foto: ANDRES STAPFF / Reuters
 • Ny kamp for Emil Meek

  Den norske MMA-utøveren Emil Meek skal gå sin neste kamp mot Kamaru Usman i Las Vegas 30. desember, skriver Nettavisen. MMA-journalist Farah Hannoun meldte nyheten først på Twitter fredag kveld. Meek var sist i aksjon da han UFC-debuterte med seier mot Jordan Mein i Toronto i desember i fjor.

  Meek
  Foto: Tom Szczerbowski / Reuters
 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund