Hopp til innhold

Vetlesen kalt inn til oppvaskmøte etter krangel: – Var kanskje litt ivrig

Bodø/Glimt vant til slutt komfortabelt over Lillestrøm på Åråsen. Etter kampslutt oppstod det bråk i gangene, og Amahl Pellegrino gikk hardt ut mot deler av hjemmefansen.

Hugo Vetlesen

BRÅK: Hugo Vetlesen fikk kjeft etter kampslutt. Foto: Nadir Alam

Bodø/Glimt er en av konkurrentene som kjemper om topp tre-plassering i Eliteserien, og nordlendingene vant til slutt 4-1 over Lillestrøm på Åråsen.

– Jeg har blitt kalt samtlige ting i 90 minutter, så det var adrenalin som måtte ut. Jeg har ikke gult kort denne sesongen, så det var på tide med gult kort også, sier en frustrert Amahl Pellegrino til Discovery etter kampen.

Etter at han scoret 4-1 målet for Glimt valgte han å ta av seg drakta og vise den frem foran LSK-fansen. Som han sier selv, resulterte feiringen i gult kort.

Hardt ut mot fans

Han hevder også at han fikk kastet gjenstander etter seg.

– Det var en lommebok. Jeg sa det til dommeren og ba om å se navnet, så hadde problemet vært løst med en gang. Men han ville ikke det. Kanskje han hadde penger til oss, sånn at vi kunne kose på McDonald's. Men vi fikk ingenting fra lommeboka, det er skuffende, sier Glimt-profilen.

Han sier videre at han ikke har noe sympati for Lillestrøm-fansen, til tross for at Glimt blant annet fikk et mål godkjent som trolig var offside.

– De (LSK-fansen) kommer på kamp bare for å lage ræl og faenskap med masse barn her. De sier masse ord som ikke skal være her. Vi har holdt på med kampanjer om at alle mennesker er like. Jeg har ingen sympati for det der, sier Pellegrino.

 Eliteserien fotball 2021: Lillestrøm - Bodø/Glimt

SCORET: Amahl Pellegrino scoret Bodø/Glimts fjerde mål.

Foto: Javad Parsa / NTB

LSK-spiller Lars Ranger fikk ikke med seg hva som skjedde under Pellegrino-scoringen.

– Egentlig ikke. De har kanskje et anspent forhold, men det legger jeg meg ikke oppi, sier han til NRK.

NRK har vært i kontakt med medie- og kommunikasjonsansvarlig i LSK Morten Stokstad, som ikke ønsker å kommentere saken etter kampen.

Bråk etter kampslutt

Men det var også bråk i spillertunnelen, der Glimts midtbanespiller Hugo Vetlesen nærmest ble dratt inn i LSK-garderoben for å få tilsnakk.

– Jeg sa at det er unødvendig å stå bak stolpen på cornere og skriker. Men vi snakket etter kampen, og det er greit nå, sier LSK-keeperen til NRK etter kampen.

 Eliteserien fotball 2021: Lillestrøm - Bodø/Glimt

INNBYTTER: Hugo Vetlesen scoret og irriterte på seg motstandere.

Foto: Javad Parsa / NTB

Vetlesen tar selvkritikk etter tumultene.

– Jeg var kanskje litt ivrig med Mads her. Jeg legger meg flat for det, men fotball er følelser, sier midtbanespilleren.

I tillegg sa sportssjef i LSK Simon Mesfin klart fra til Vetlesen.

– Hugo! Dette er ikke humor, det er ikke humor, sa Mesfin ved garderoben.

Glimt vant altså etter scoringer av Ulrik Saltnes, Runar Espejord, Hugo Vetlesen og Amahl Pellegrino. Lørdagens Glimt-seier betyr at de går opp til andreplass i Eliteserien, mens Lillestrøm, Rosenborg og Vålerenga kjemper om Europa-plass like bak.

Vålerenga holdt lekestue

Dag-Eilev Fagermo og Vålerengas storform bare fortsetter. Etter å ha slått Strømsgodset 4-0 på hjemmebane har Oslo-klubben nå tapt kun én kamp på sine siste tolv kamper i Eliteserien.

Av de siste tolv kampene har ti av dem endt i seier, mens én kamp har endt med poengdeling.

Det betyr at til tross for en begredelig sesongstart, så har de alle muligheter til å ta medalje i Eliteserien, noe som også fører til kvalifisering til Serieligaen.

Blåtrøyene kom ut i fyr og flamme mot Godset, og to scoringer av Torgeir Børven etterfulgt av en dobbel fra Amor Layouni sørget for en 4-0-ledelse til pause.

Men det ble altså med de fire målene fra første omgang. Nå venter tøffe kamper mot Rosenborg og Bodø/Glimt.

Siste nytt

 • Klæbo vant enkelt på Gålå

  Johannes Høsflot Klæbo gikk til topps på sprinten under norgescupen på Gålå.

  I spurten var han i en egen klasse, og tok seieren foran franske Lucas Chanavat og Haral Astrup Arnesen.

  Klæbo gikk verdenscupåpnignen i Ruka sist helg, men valgte å stå over verdenscuprennene i Gällivare denne helgen. Han håper å være tilbake til verdenscupen i Östersund 9. desember.

  I kvinnens finale vant junioren Helene Eikrem Haugen foran Anna Svendesen og Julie Drivenes

  Johannes Høsflot Klæbo
  Foto: Jussi Nukari / NTB
 • Junior tok sprintseier på Gålå – klar for prøve-VM

  19-årige Helene Ekrheim Haugen tok en overraskende seier i fredagens sprint i Norgescupen på Gålå.

  Junior Haugen slapp seg litt bak i starten av finalen, men fant en god rygg i Maria Hartz Melling og kom ut i på topp i siste bakke.

  – Dette er utklassing. En utrolig prestasjon. Her har vi et nytt kjempetalent. Det er det ingen tvil om, sa Vidar Løfshus på VGs sending fra rennet.

  – Jeg er veldig fornøyd med dagen. Dette var veldig gøy, sier vinneren, som representerer Holmen idrettsforening, til VG.

  Med seieren sikret 19-åringen seg billett til prøve-VM i Trondheim, som også har et annet mål for øye:

  – Målet er å komme til junior-VM.

  Julie Bjervig Drivernes sikret andreplassen like foran Melling på tredjeplass.

  Landslagsløper Ane Appelkvist Stenseth endte sist i finalen.

  NRK/NTB

 • Dumper billettprisene i håndball-VM

  Etter glisne tribuner i VM-åpningen i Stavanger, tas det grep før kvinnelandslaget skal spille hovedrunden i Trondheim.

  Det bekrefter leder for medier og kommunikasjon Lars Hojem Kvam til Adresseavisen.

  – Vi setter ned alle priser til 200 kroner uansett plass i arenaen, ved kjøp av minimum tre billetter. Dette blir et pakketilbud for familie, vennegjenger eller lag, sier Kvam.

  De billigste billettene i Trondheim kostet i utgangspunket 590 kroner. Norge spiller innledende runde i Stavanger, der prisene ligger mellom 400 og 890 kr.

  Kvam forteller at senkingen av prisene skjer etter at det har kommet flere tilbakemeldinger på at prisene er for høye, og at de har forståelse for at det er ekstra krevende i adventstiden i et år preget av dyrtid.

  Dumpingene av billettprisene vil gjelde for Norges første kamp i hovedrunden. Den spilles onsdag neste uke, og om Norge vinner sin gruppe vil de møter nummer tre i gruppen med Frankrike, Angola, Slovenia og Island.

  For Norge sin del kan det maksimalt bli spilt tre hovedrundekamper i Trondheim Spektrum, samt en kvartfinale.

  Før den tid må Norge ta seg videre fra innledende runde i Stavanger. Første kamp endte 43-11 mot Grønland. Nå venter Østerrike fredag og Sør-Korea søndag.

  Håndball-VM kvinner Norge 2023: Norge - Grønland (43-11)
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal