Hopp til innhold

Vetlesen kalt inn til oppvaskmøte etter krangel: – Var kanskje litt ivrig

Bodø/Glimt vant til slutt komfortabelt over Lillestrøm på Åråsen. Etter kampslutt går Amahl Pellegrino hardt ut mot deler av hjemmefansen, og det oppstod bråk i gangene.

Hugo Vetlesen

BRÅK: Hugo Vetlesen fikk kjeft etter kampslutt. Foto: Nadir Alam

Bodø/Glimt er en av konkurrentene som kjemper om topp tre-plassering i Eliteserien, og nordlendingene vant til slutt 4-1 over Lillestrøm på Åråsen.

– Jeg har blitt kalt samtlige ting i 90 minutter, så det var adrenalin som måtte ut. Jeg har ikke gult kort denne sesongen, så det var på tide med gult kort også, sier en frustrert Amahl Pellegrino til Discovery etter kampen.

Etter at han scoret 4-1 målet for Glimt valgte han å ta av seg drakta og vise den frem foran LSK-fansen. Som han sier selv, resulterte feiringen i gult kort.

Hardt ut mot fans

Han hevder også at han fikk kastet gjenstander etter seg.

– Det var en lommebok. Jeg sa det til dommeren og ba om å se navnet, så hadde problemet vært løst med en gang. Men han ville ikke det. Kanskje han hadde penger til oss, sånn at vi kunne kose på McDonald's. Men vi fikk ingenting fra lommeboka, det er skuffende, sier Glimt-profilen.

Han sier videre at han ikke har noe sympati for Lillestrøm-fansen, til tross for at Glimt blant annet fikk et mål godkjent som trolig var offside.

– De (LSK-fansen) kommer på kamp bare for å lage ræl og faenskap med masse barn her. De sier masse ord som ikke skal være her. Vi har holdt på med kampanjer om at alle mennesker er like. Jeg har ingen sympati for det der, sier Pellegrino.

 Eliteserien fotball 2021: Lillestrøm - Bodø/Glimt

SCORET: Amahl Pellegrino scoret Bodø/Glimts fjerde mål.

Foto: Javad Parsa / NTB

LSK-spiller Lars Ranger fikk ikke med seg hva som skjedde under Pellegrino-scoringen.

– Egentlig ikke. De har kanskje et anspent forhold, men det legger jeg meg ikke oppi, sier han til NRK.

NRK har vært i kontakt med medie- og kommunikasjonsansvarlig i LSK Morten Stokstad, som ikke ønsker å kommentere saken etter kampen.

Bråk etter kampslutt

Men det var også bråk i spillertunnelen, der Glimts midtbanespiller Hugo Vetlesen nærmest ble dratt inn i LSK-garderoben for å få tilsnakk.

– Jeg sa at det er unødvendig å stå bak stolpen på cornere og skriker. Men vi snakket etter kampen, og det er greit nå, sier LSK-keeperen til NRK etter kampen.

 Eliteserien fotball 2021: Lillestrøm - Bodø/Glimt

INNBYTTER: Hugo Vetlesen scoret og irriterte på seg motstandere.

Foto: Javad Parsa / NTB

Vetlesen tar selvkritikk etter tumultene.

– Jeg var kanskje litt ivrig med Mads her. Jeg legger meg flat for det, men fotball er følelser, sier midtbanespilleren.

I tillegg sa sportssjef i LSK Simon Mesfin klart fra til Vetlesen.

– Hugo! Dette er ikke humor, det er ikke humor, sa Mesfin ved garderoben.

Glimt vant altså etter scoringer av Ulrik Saltnes, Runar Espejord, Hugo Vetlesen og Amahl Pellegrino. Lørdagens Glimt-seier betyr at de går opp til andreplass i Eliteserien, mens Lillestrøm, Rosenborg og Vålerenga kjemper om Europa-plass like bak.

Vålerenga holdt lekestue

Dag-Eilev Fagermo og Vålerengas storform bare fortsetter. Etter å ha slått Strømsgodset 4-0 på hjemmebane har Oslo-klubben nå tapt kun én kamp på sine siste tolv kamper i Eliteserien.

Av de siste tolv kampene har ti av dem endt i seier, mens én kamp har endt med poengdeling.

Det betyr at til tross for en begredelig sesongstart, så har de alle muligheter til å ta medalje i Eliteserien, noe som også fører til kvalifisering til Serieligaen.

Blåtrøyene kom ut i fyr og flamme mot Godset, og to scoringer av Torgeir Børven etterfulgt av en dobbel fra Amor Layouni sørget for en 4-0-ledelse til pause.

Men det ble altså med de fire målene fra første omgang. Nå venter tøffe kamper mot Rosenborg og Bodø/Glimt.

Sportsnyheter

Fernandes til NRK om banestormeren: – Fikk ikke med meg det som skjedde

En tilskuer løp ut på banen med regnbueflagg i VM-kampen mellom Portugal og Uruguay. Minutter senere ble Bruno Fernandes den store helten for Portugal da han sikret avansement til åttedelsfinalen.

Siste nytt

 • Karrierebeste for Kråkstad Johansen i IBU-cupen

  Marthe Kråkstad Johansen knuste konkurrentene i første runde i sesongens IBU-cup i skiskyting i Idrefjell.

  Hun satte karrierebeste på sprinten med 21.15 og hadde den syvende beste skitiden.

  – Jeg er veldig fornøyd med rennet mitt i dag. Det var ren skyting og jeg følte meg veldig god i løypa, sa 23-åringen etter seieren.

  I samme renn hadde tidligere langrennsløper Anamarija Lampic en skremmende god langrennstid, og ble nummer 6 med 4 runder.

  Marthe Kråkstad Johansen
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Tyskland fikk bot på over 100.000 etter regelbrudd i VM

  Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har gitt Tysklands fotballforbund en bot på rundt 100.000 kroner for å ha brutt reglene på en pressekonferanse i VM.

  Den tyske avisen Bild meldte tidligere tirsdag at Fifa hadde satt i gang en etterforskning som følge av at kun trener Hansi Flick stilte opp på pressekonferansen foran puljekampen mot Spania. Ifølge Fifas regler er alle lag forpliktet til å stille med en spiller i tillegg til treneren.

  Tyskland har blitt ilagt en bot på rett i overkant av 100.000 kroner for regelbruddet, skriver nyhetsbyrået DPA. Regelen er en del av artikkel 44 i VM-reglementet. Det inneholder media- og markedsføringsreglene VM-lagene må forholde seg til.

  Flick begrunnet fraværet av spillere med den lange avstanden fra hotellet deres i Al-Shamal til pressesenteret i Doha, i tillegg til den korte tiden mellom pressekonferansen (14.15) og deres siste trening før Spania-kampen (17.30).

  – Vi ønsker ikke at noen spillere skal ta denne turen, det er nesten tre timer. Spillerne bør forberede seg til treningen i den viktige fasen av turneringen. Det må vi akseptere, sa Flick. (NTB)

  Hansi Flick
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Kamerun-keeper Onana ferdig i VM etter trenerkrangel

  André Onana har forlatt Kameruns VM-tropp i Qatar som følge av uenigheter med trener Rigobert Song. Inter-keeperen fikk ikke spille mot Serbia.

  Noen timer før mandagens kamp kom det fram at Onana ble holdt ute av oppgjøret av disiplinære årsaker. I etterkant har flere medier rapportert at grunnen var uenigheter med trener Song.

  Mandag kveld publiserte Kameruns fotballforbund en pressemelding der det kom fram at Onana ble «suspendert inntil videre».

  Inter-målvakten blir heller ikke å se i siste puljekamp mot Brasil ettersom han har reist hjem til Kamerun, melder Daily Mail. Det er ventet at Onana selv kommer med en uttalelse senere tirsdag.

  Kamerun må slå allerede cupspillklare Brasil for å ha håp om avansement.

  I alt har Onana stått 34 kamper for Kamerun. Han tok del i lagets 0-1-tap for Sveits i VM-åpningen. Foran sesongen sluttet han seg til Inter i italiensk serie A på fri overgang etter flere år i Ajax i Nederland. (NTB)

  Andre Onana
  Foto: Petr Josek / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste