Hopp til innhold

Hun skal gi deg friidretts-VM fra innsiden

MOSKVA (NRK.no): Hekkeløper Isabelle Pedersen (21) skal blogge på NRK.no under VM i friidrett.

Isabelle Pedersen

Isabelle Pedersen håper på mer jubel under VM i Moskva. Her roper hun i glede etter personlig rekord på Bislett i år.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Isabelle Pedersen

Isabelle Pedersen sier hun elsker både å skrive og å ta bilder. Her ser hun på film av seg selv etter U23-EM, hvor hun vant gull.

Foto: Privat

– Det har begynt å krible i kroppen nå, sier Isabelle Pedersen.

Det er fortsatt en uke til hun skal løpe innledende heat på 100 meter hekk i Moskva, men reisen starter lenge før det.

Og hele veien skal hun dele små og store opplevelser med leserne på NRK.no.

– Jeg har lyst til å vise hvordan det er på innsiden av et mesterskap. Dette er min VM-debut som senior, så mange av inntrykkene er helt nye for meg. Jeg ønsker å gi folk et innblikk i de inntrykkene og i dette store mesterskapet, sier Isabelle Pedersen til NRK.no.

Sammen med Bovim på NRKs VM-team

Energibomben Pedersen, som har sjarmert mange med sine gledesutbrudd og entusiastiske intervjuer denne sesongen, er nybakt europamester i U23-klassen.

Hun har også senket sin personlige rekord ned til 13,04 i år, noe som gjør at hun er fem hundredeler unna det hun kaller «å bli en ekte hekkeløper», altså å løpe under 13 blank.

Isabelle Pedersen har allerede begynt å blogge, selv om hun ikke er på plass i Moskva helt ennå.

Planen er å dele både tanker og bilder om livet som mesterskapsdebutant.

21-åringen håper å vise folk en side av VM som man vanligvis ikke får gjennom mediene – alt fra utøverhotellet til flyturen.

Dermed blir Pedersen den andre aktive utøveren som bidrar for NRK.no under mesterskapet. Ingvill Måkestad Bovim, som er ute av mesterskapet på grunn av at hun akkurat har blitt mor, skal chatte med seerne i nett-TV underveis i konkurransene.

Isabelle Pedersen overrasket alle på Bislett Games med ny personlig rekord. Hun var bare seks hunderdeler fra VM-kravet og var storfornøyd med innsatsen.

Se intervju med Isabelle Pedersen etter hun perset på Bislett.

– Har fått litt dritt, men ikke mye

Isabelle Pedersen

Isabelle Pedersen lover å dele bilder fra innsiden av VM. Her er hun sammen med Cathrine Larsåsen.

Foto: Privat

De siste dagene har flere kvinnelige idrettsutøvere, blant annet langrennsløperen Ida Ingemarsdotter, fortalt om grov hets på nettet. Marit Bjørgen og Therese Johaug forteller at de bevisst ikke søker opp seg selv på nettet.

Isabelle Pedersen har ikke hatt like store problemer med netthets som enkelte andre, forteller hun.

– Jeg har fått noe dritt, men veldig lite. Jeg er veldig forsiktig med hva jeg skriver. Jeg prøver å ikke dømme folk. Alle er forskjellige, sier Pedersen.

– Det er litt skummelt med nett, for det du skriver blir stående «for alltid». Men jeg elsker å skrive, fortsetter hun.

Du kan chatte med Ingvill Måkestad Bovim eller sjekke ut Isabelle Pedersens siste blogginnlegg på NRK.no/sport gjennom hele VM, som varer fra lørdag 10. til søndag 18. august.

Under U23-EM i Finland løp Isabelle Pedersen inn til gull på 100 meter hekk. Det vekket store mengder glede hos hekkeløperen.

Se en sjeleglad Isabelle Pedersen etter EM-gullet.

Siste nytt

  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål tre minutter ut i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB
  • Skaslien og Nedregotten tapte nervepirrende VM-semifinale

    Curlingparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten kom til kort i VM-semifinalen fredag, etter en semifinale hvor det bølget frem og tilbake og ikke ble avgjort før siste stein.

    I kampen mot Estland fikk Norge et tidlig overtak og ledet 4-2 etter fire omganger. Estland slo tilbake og tok tre poeng i den femte omgangen, men Norge fikk igjen overtaket etter å ha tatt to poeng i den sjette omgangen.

    Med ledelse 6-5 hadde Norge en viss kontroll før de siste to omgangene, men to poeng til Estland sørget for full spenning inn i den siste ordinære omgangen.

    Norge trengte der ett poeng for å skaffe en ekstraomgang og to poeng for å vinne, hvor Norge hadde den siste steinen.

    Estland fikk plassert sin siste stein midt i boet og da klarte ikke det norske paret å svare. Dermed ble det ett estisk poeng og 8-6 til Estland totalt.

    Skaslien og Nedregotten tok sølv i VM tilbake i 2021. Sølv ble det også i OL i 2022. Lørdag blir det VM-bronsefinale mot Sveits.

    Nedregotten Skaslien
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Norges ishockeykvinner vant etter straffer – styrer mot plass i elite-VM

    Norge kan for første gang siden 1997 år bli å se i elite-VM i ishockey for kvinner. Etter straffeseier over Nederland er opprykkshåpet tent før siste runde.

    Norge spiller for øyeblikket VM 1. divisjon i Østerrike og kjemper om opprykk sammen med flere andre lag.

    Seieren over Nederland kom i en tett affære i Klagenfurt. Etter tre målløse perioder måtte lagene ut i forlengning og etter hvert straffer. Der ble Emilie Kruse og Mathea Fischer avgjørende for Norge med sine scoringer.

    Med fredagens triumf ligger Norge to poeng bak Frankrike på tabelltopp etter fire kamper. Ungarn er to poeng bak Norge med én kamp mindre spilt, og dermed kan ungarerne klatre forbi med seier over Østerrike senere fredag.

    Ungarn og Frankrike skal imidlertid møte hverandre i siste runde, og dessuten har Norge slått begge lag tidligere i turneringen.

    Dermed trenger Norge å slå bunnlaget Sør-Korea etter ordinær tid for å sikre opprykket til elite-VM. Om lag ender likt på poeng, blir kampene innbyrdes tellende for å skille dem.

    De to beste etter fem runder rykker opp til elite-VM i Tsjekkia neste år. (NTB)

    André Lysenstøen, landslagstrener ishockey kvinner
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal