Han hentes inn i Vålerengas trenerapparat. Det opplyser Oslo-klubben på sine nettsider mandag.

46-åringen har signert en toårskontrakt som assistenttrener for toppserielaget.

– Dette var en fin mulighet til å komme til en veldrevet klubb med et godt faglig miljø, gode spillere og store ambisjoner, sier Pedersen til sin nye klubbs nettsider. (NTB)

1. divisjon fotball 2017: Start-Mjøndalen.

• Straus' Bayern München vant sjette strake seriegull

Bayern München vant 2-1 borte mot Leverkusen og forlenget dermed rekken med seriegull i kvinnenes Bundesliga til seks.

Seieren betyr nemlig at laget til den norske treneren Alexander Straus ikke lenger kan tas igjen foran sesongens to siste kamper. Det skiller sju poeng ned til Wolfsburg på 2.-plass.

Bayerns kvinnelag er ubeseiret i 37 ligakamper, og de er også klare for den tyske cupfinalen, hvor de møter Wolfsburg på torsdag.

Wolfsburg har vunnet cupen ni ganger på rad, mens Bayern kun har vunnet tittelen én gang tidligere (2012).

Forrige sesong holdt Leverkusen Bayern til 0-0 og hindret dem da i å feire mesterskapet før sesongslutt. Denne gangen ble det raskt klart at dette ikke ville skje igjen.

For etter bare 17 minutter sendte Georgia Stanway gjestene i ledelsen, før Linda Dallmann doblet ti minutter senere. I andre omgang reduserte imidlertid Nikola Karczewska for vertene.

Norske Tuva Hansen startet kampen på benken, men ble byttet inn etter 71 minutter. Emilie Bragstad og Julie Jorde startet for Leverkusen, mens Synne Skinnes Hansen kom inn etter en snau times spill. (NTB)

Bayern München trening
  • Svensk stjerne hjalp Ull/Kisa til seier i Holmenkollstafetten - Tjalve-seier for kvinnene

Med strålende sol og over 20 grader var det duket for folkefest i årets utgave av Holmenkollstafetten, som har en løype på 18.425 meter fordelt på 15 etapper.

Arrangørklubb Tjalve meldte på forhånd om deltakerrekord med over 70.000 til start.

Tjalve leverte også varene selv i kvinneklassen, hvor de blant annet stilte med sterke løpere som Ingeborg Østgård og Malin Edland. Vidar var også lenge med i seierskampen, men Tjalve fikk en avgjørende luke på den tiende etappen ved Edland og holdt unna til mål. Dermed forsvarte de seieren fra i fjor.

Det gjorde også Ullensaker/Kisa på herresiden, som tok over ledelsen på den fjerde etappen.

Der løp Andreas Kramer, 800 meter-spesialisten som representerer Sverige, men som har norsk mor. Kramer tok blant annet sølv på 800 meter i EM i 2018 og sølv på 800 meter i innendørs-VM i år.

Kramer har også tidligere løpt Holmenkollstafetten for Ullensaker/Kisa og leverte en ny strålende etappe i år.

Med blant andre Awet Kibrab, Senay Fissehatsion og Fredrik Sandvik på laget på senere etapper, holdt Ullensaker/Kisa på ledelsen og Markus Einan fikk æren av å løpe klubben inn til en ny seier i Holmenkollstafetten.

Andreas Kramer
  • Thomsen klarte EM-kravet

Marcus Thomsen leverte sitt beste kulestøt på over tre år lørdag.

I stevnet Stora Turebergskastet i svenske Sollentuna, noterte han seg for et støt på 21,05 meter.

Det skriver friidrettsbloggen Friidrett1 på X.

Støtet er over EM-kravet på 20,85 og bare fire centimeter bak Thomsens personlige rekord på 21,09, satt innendørs.

21,05 er Thomsens lengste kulestøt utendørs og det er kun fjerde konkurranse i karrieren at han har støtet over 21 meter, etter at han gjorde det to ganger i 2020 og én gang i 2021.

Ifølge Friidrett1 er det også det beste kulestøtet av en norsk utøver utendørs på 38 år.

Thomsen har fremdeles noen centimeter opp til OL-kravet på 21,50, men kulestøteren ligger foreløpig an til å kvalfisere seg til OL gjennom ranking.