NRK Meny
Normal

Paule ute av presidentkampen

Tove Paule er ikke aktuell som utfordrer til sittende president i Idrettsforbundet, Karl-Arne Johannesen.  

Tove Paule
Foto: Scanpix

Tove Paule er ute av presidentkampen i norsk idrett. Etter det NRK erfarer var turneksperten lenge med på lista til Valgkomiteen, som i disse dager jobber intenst med å finne utfordrere til Karl-Arne Johannesen.

Lenge aktuell

Den tidligere generalsekretæren i Norges gymnastikk- og turnforbund, Tove Paule var lenge aktuell som motkandidat til den sittende idrettspresidenten. Hun og styrekollega i Idrettsforbundet, Eva Arnseth, var de eneste kvinnene som hadde meldt sin interesse til Valgkomiteen. I går satt komiteen i møte og etter det NRK erfarer ble Paule da strøket av lista til presidentembede.

Kan leve med Thorsen

Heller ikke Oslos idrettskretsleder Børre Rognlien vil bli lansert som kandidat, og dermed gjenstår trolig bare dagens visepresident i Idrettsforbundet, Odd-Roar Thorsen. Thorsen er i dag Johannesens høyre hånd i idrettsstyret og er et navn de mektige idrettskretsene kan leve med. Johannesen selv ønsker å fortsette. Valgkomiteen avslutter arbeidet 1.april.

 

Siste nytt

 • Tror Zlatan er tilbake før nyttår

  Zlatan Ibrahimovic er fortsatt under opptrening i Manchester United etter fjorårets skade, men manager José Mourinho mener svensken nærmer seg et comeback. – Han er ikke tilbake neste uke eller om et par uker, men tror jeg han er tilbake i løpet av 2017? Ja. Men det er bare en følelse, sier Mourinho på pressekonferansen før helgens kamp.

  SOCCER-ENGLAND-BOU-MUN/
  Foto: Hannah McKay / Reuters
 • Fransk proffrytter omkom

  Proffsyklisten Mathieu Riebel (20) mistet livet da han kolliderte med en ambulanse under et etapperitt i Tour de Nouvelle-Caledonie fredag, melder NTB. Ulykken skjedde i en bratt utforkjøring, i høy hastighet.

  Ribel døde momentant.

 • Rønning inn i utøverkommisjon

  Eldar Rønning (35) er valgt til medlem i Den europeiske olympiske komités (EOC) utøverkommisjon. Det ble klart under EOCs utøverforum i Monte Carlo fredag. I en pressemelding sier den tidligere langrennsløperen at han vil rette et spesielt fokus mot studier i kombinasjon med idrett.

  Eldar Rønning
  Foto: Kjartan Haugen / Norges Idrettsforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal