Hopp til innhold

Paraalpint

 • Saltvik Pedersen tok NM-gull

  Para-alpinist Jesper Saltvik Pedersen tok NM-gull i slalåm i Trysil.

  Han var godt fornøyd med dagen, til tross for at det har vært krevende forhold med mye snø og varme temperaturer lørdag. Fartsdisiplinene tidligere denne uka ble avlyst grunnet været.

  Andre omgang var bedre enn første omgang, mener han.

  – Det var litt mer flyt og litt diggere. Det kjennest greit ut. Men jeg er førstemann ut, så for meg er det ganske luksus, sier Saltvik Pedersen til NRK.

  Para-VM Alpint
  Foto: Norges Skiforbund/Lemos Media / NTB
 • Saltvik Pedersen til topps i Kitzbühel-slalåm

  Paraalpinist Jesper Saltvik Pedersen vant et historisk slalåmrenn i Kitzbühel. Han får en gondol oppkalt etter seg og mottok premiepenger for seieren.

  Ikke siden VM i Lillehammer i fjor har en paraalpinist fått penger for en triumf. I tillegg får Saltvik Pedersen en gondol oppkalt etter seg i den legendariske traseen i Østerrike. Der har det vært kutyme i en rekke år i verdenscupen.

  Mandagens renn var historiens første for paraalpinistene i Kitzbühel.

  Saltvik Pedersen har vært i en klasse for seg denne sesongen. Til tross for at han lå som nummer to etter første omgang mandag, snudde han det og vant i finaleomgangen. Han slo italienske René De Silvestro med 39 hundredeler og kunne juble for seier.

  Nylig tok Saltvik Pedersen fire VM-gull i spanske Espot og har i vinter vunnet en haug av verdenscuprenn.

  Magnus Valø Balchen endte på niende- og sisteplass i rennet mandag. Det venter ny konkurranse i Kitzbühel tirsdag. (NTB)

  Para-VM Alpint
  Foto: Norges Skiforbund/Lemos Media / NTB
 • VM-bronse til Saltvik Pedersen

  Paraalpinist Jesper Saltvik Pedersen har vært utilnærmelig i verdenscupen denne sesongen, men måtte se seg slått i VM i super-G i spanske Espot mandag.

  Taiki Morii fra Japan vant rennet for sittende med kun ett hundredels sekund foran Nederlands Jeroen Kampschreur.

  Rene De Silvestro kom på 4.-plassen. Alle de tre har vært blitt vant til å være bak Pedersen i de ti verdenscuprennene tidligere denne sesongen. Der har nordmannen nemlig vunnet rubbel og bit.

  Pedersen var 36 hundredeler bak gullvinner Morii i Espot. Konkurransen skulle gått søndag, men ble utsatt et døgn på grunn av sterk vind.

  Magnus Valø Balchen deltok i samme gren som Pedersen. Han endte på 15.-plass, 9,87 sekunder bak Morii av de 18 som deltok i konkurransen.

  Tirsdag er det superkombinasjon på programmet i Espot. (NTB)

  Para-alpint Elite
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Femte på rad for Saltvik Pedersen

  Para-alpinisten tok sesongens femte strake verdenscupseier da han seiret i super-G i italienske Brenner onsdag.

  Vestlendingen har aldri vunnet fem verdenscupseirer på rappen tidligere.

  23-åringen har seiret i både slalåm og storslalåm tidligere i sesongen. I onsdagens renn i Steinach am Brenner sto årets første super-G-renn på programmet.

  – Jeg har aldri fem verdenscupseirer på rad. Nå er jeg virkelig i flytsonen, sier Jesper Saltvik Pedersen.

  Onsdagens seier var knapp. Saltvik Pedersen slo sin argeste konkurrent, nederlenderen Jeroen Kampschreur, med ni hundredeler.

  – I dag hadde jeg marginene på min side. På mellompasseringen ledet jeg med seks tideler, men jeg fikk ikke med meg nok fart inn på flaten mot mål. Heldigvis holdt det til seier, sier Saltvik Pedersen.

  Japaneren Taiki Morii fulgte 0,98 sekunder bak på 3.-plass.

  Magnus Valø Balchen ble nummer 12. Han endte 8,37 sekunder bak sin seiersvante landsmann. (NTB)

  Jesper Saltvik Pedersen etter femte verdenscupseier på rad.
  Foto: NSF
 • To strake for Saltvik Pedersen

  Paraalpinist Jesper Saltvik Pedersen (23) har fått en kjempestart på verdenscupsesongen. Fredag fulgte han opp torsdagens triumf i storslalåm med en solid seier i slalåm for sittende.

  Saltvik Pedersen vant i St. Moritz i Sveits fredag med 1,93 sekunder ned til italienske René De Silvestro. Franskmannen Victor Pierrel ble nummer tre.

  Nordmannens argeste konkurrent i verdenscupen, Jeroen Kampschreur, kjørte ut i andre omgang.

  Saltvik Pedersen har regjert i alpinttoppen lenge. I fjor tok han hele fire gull i Paralympics i Beijing, og han tok tre gull og to sølv i para-VM i snøsport på hjemmebane på Lillehammer før det.

  Saltvik Pedersen på pallen.
  Foto: Norges Skiforbund / NTB

Sportsnyheter

Norsk EM-krise etter skotsk skalp: – Et sjokkresultat

Laget som slo Norge 3-0 var borte. Med åtte nye mann inne, gikk Spania på et sjokktap mot Skottland. Nå har Norges vei til EM blitt uendelig mye lenger.

Siste nytt

 • Fifa fjerner Indonesia som mesterskapsvert

  Indonesia er ikke lenger oppsatt som vertsnasjon for årets U-20-VM for herrer. Det skriver det internasjonale fotballforbundet (Fifa) i en pressemelding.

  «Etter dagens møte mellom FIFA-president Gianni Infantino og president i Indonesias fotballforbund (PSSI) Erick Thohir, har FIFA besluttet på grunn av de nåværende omstendighetene, å fjerne Indonesia som vert for FIFA U-20», heter det i pressemeldingen.

  De opplyser om at en ny vert vil bli annonsert så snart som mulig.

  Infantino
  Foto: SIMON MAINA / AFP
 • Aftonbladet: Har snakket ut etter TV-krangelen

  Sveriges landslagssjef Janne Andersson og Viaplays Bojan Djordjic har snakket ut etter det mye omtalte TV-intervjuet mandag.

  – Det ble en lang, dyp og fin samtale hvor vi kom til enighet med å beklage til hverandre, sier Djordjic i en uttalelse, ifølge svenske Aftonbladet.

  Tirsdag møtte Andersson pressen og la seg flat etter episoden.

  – Jeg overreagerer på en måte jeg ikke burde. Jeg har vært landslagssjef i sju år, og dette er ekstremt dårlig av meg. Jeg vil gjerne snakke med Bojan om det, sa Andersson.

  Nå har de omsider hatt en prat.

  Diskusjonen oppsto etter Sveriges 5-0-seier over Aserbajdsjan. Det hele startet med at Djordjic var nysgjerrig på hvorfor Andersson ikke hadde brukt 24 år gamle Jesper Karlsson mer enn åtte minutter i løpet av de to kampene mot Belgia (0-3) og Aserbajdsjan.

  Intervjuet endret karakter og gikk over til å bli en diskusjon før det ble en regelrett krangel med personkarakteristikker kastet fram og tilbake. (NTB/NRK)

  UEFA EURO 2024 Qualifiers - Group F - Sweden v Belgium
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters
 • Kjøll kaller inn til møte etter IOC-beskjed

  Norges idrettsforbund står fast på sitt standpunkt i Russland-saken og varsler tett dialog med særforbund og idrettskretser.

  Idrettspresident Berit Kjøll sier at hun venter en krevende tid for særforbundene etter at Den internasjonale olympiske komité (IOC) tirsdag kom med anbefalinger om å slippe til russere og belarusere som nøytrale utøvere i internasjonal idrett.

  – Selvsagt vil dette nå bli ekstra krevende for våre 55 særforbund, som vil kunne møte ulike prosesser avhengig av internasjonal tilhørighet, sier hun til NTB.

  – NIF har, på bakgrunn av de siste anbefalingene fra IOC, innkalt til et informasjons- og dialogmøte med alle særforbundene og idrettskretsene denne uken. For idrettsstyret er det viktig holde dialogen gående med egen organisasjon i denne saken, og vi har saken på agendaen i alle våre styremøter framover, fortsetter Kjøll. (NTB)

  Berit Kjøll
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste