Hopp til innhold

Paraalpint

 • Saltvik Pedersen treer i Østerrike

  Jesper Saltvik Pedersen ble nummer tre i onsdagens slalåmrenn i verdenscupen paraalpint i Wildschönau i Østerrike.

  Han greide ikke helt å følge opp tirsdagens 2.-plass samme sted. Begge dager ble italienske René Silvestro vinner, onsdag ble nordmannen slått også av nederlandske Jeroen Kampschreur.

  Pedersen var nummer to etter første omgang, men sjette beste tid i finaleomgangen holdt bare til 3.-plass, 1,81 sekund bak vinneren og 19 hundredeler bak toeren.

  Magnus Valø Balchen kjørte ut begge dager. (NTB)

  Jesper Saltvik Pedersen
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Saltvik Pedersen opp på pallen i para-alpint

  Jesper Saltvik Pedersen ble nummer tre i torsdagens slalåmrenn i verdenscupen for parautøvere.

  Nordmannen har hatt mer ujevne resultater denne sesongen enn han pleier. Onsdag ble han nummer fire i super-G, mens i torsdagens slalåmrenn var han igjen tilbake på pallen med en 3.-plass.

  Karmøy-gutten hadde 1,29 sekunder opp til den franske vinneren Lou Braz-Dagand. Det var 45 hundredeler fram til annenmann, verdenscuplederen Rene De Silvestro fra Italia i klassen for sittende.

  I klassen for stående ble det 18.-plass for Marcus Nilsson Grasto. (NTB)

  Jesper Saltvik Pedersen
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Saltvik Pedersen tok NM-gull

  Para-alpinist Jesper Saltvik Pedersen tok NM-gull i slalåm i Trysil.

  Han var godt fornøyd med dagen, til tross for at det har vært krevende forhold med mye snø og varme temperaturer lørdag. Fartsdisiplinene tidligere denne uka ble avlyst grunnet været.

  Andre omgang var bedre enn første omgang, mener han.

  – Det var litt mer flyt og litt diggere. Det kjennest greit ut. Men jeg er førstemann ut, så for meg er det ganske luksus, sier Saltvik Pedersen til NRK.

  Para-VM Alpint
  Foto: Norges Skiforbund/Lemos Media / NTB
 • Saltvik Pedersen til topps i Kitzbühel-slalåm

  Paraalpinist Jesper Saltvik Pedersen vant et historisk slalåmrenn i Kitzbühel. Han får en gondol oppkalt etter seg og mottok premiepenger for seieren.

  Ikke siden VM i Lillehammer i fjor har en paraalpinist fått penger for en triumf. I tillegg får Saltvik Pedersen en gondol oppkalt etter seg i den legendariske traseen i Østerrike. Der har det vært kutyme i en rekke år i verdenscupen.

  Mandagens renn var historiens første for paraalpinistene i Kitzbühel.

  Saltvik Pedersen har vært i en klasse for seg denne sesongen. Til tross for at han lå som nummer to etter første omgang mandag, snudde han det og vant i finaleomgangen. Han slo italienske René De Silvestro med 39 hundredeler og kunne juble for seier.

  Nylig tok Saltvik Pedersen fire VM-gull i spanske Espot og har i vinter vunnet en haug av verdenscuprenn.

  Magnus Valø Balchen endte på niende- og sisteplass i rennet mandag. Det venter ny konkurranse i Kitzbühel tirsdag. (NTB)

  Para-VM Alpint
  Foto: Norges Skiforbund/Lemos Media / NTB
 • VM-bronse til Saltvik Pedersen

  Paraalpinist Jesper Saltvik Pedersen har vært utilnærmelig i verdenscupen denne sesongen, men måtte se seg slått i VM i super-G i spanske Espot mandag.

  Taiki Morii fra Japan vant rennet for sittende med kun ett hundredels sekund foran Nederlands Jeroen Kampschreur.

  Rene De Silvestro kom på 4.-plassen. Alle de tre har vært blitt vant til å være bak Pedersen i de ti verdenscuprennene tidligere denne sesongen. Der har nordmannen nemlig vunnet rubbel og bit.

  Pedersen var 36 hundredeler bak gullvinner Morii i Espot. Konkurransen skulle gått søndag, men ble utsatt et døgn på grunn av sterk vind.

  Magnus Valø Balchen deltok i samme gren som Pedersen. Han endte på 15.-plass, 9,87 sekunder bak Morii av de 18 som deltok i konkurransen.

  Tirsdag er det superkombinasjon på programmet i Espot. (NTB)

  Para-alpint Elite
  Foto: Javad Parsa / NTB

Siste nytt

 • Henrik Ingebrigtsen står over Bislett Games

  Henrik Ingebrigtsen har bestemt seg for å stå over Bislett Games torsdag.

  – Vi fikk beskjed i går kveld om at verken Henrik eller Magnus Tuv Myhre kommer til å løpe. Og jeg snakket selv med Henrik i dag, sier stevnesjef Steinar Hoen.

  – Hvorfor?

  – Det må du nesten spørre Henrik selv eller Erlend Slokvik om. Alt jeg kan si er at han har meldt forfall, sier Hoen til NRK.

  TV2 omtalte saken først.

  I helgen løp Henrik Ingebrigtsen 5000 meter i belgiske Brüssel. Der løp han inn til tiden 13,26.92, noe som er nesten sju sekunder bak EM-kravet som er på 13 minutter og 20 sekunder.

  Ingebrigtsen greide EM-kravet i fjor, og er følgende kvalifisiert til å løpe i EM. Men det er stor konkurranse om plassene Norge har til mesterskapet, og det er fortsatt ikke bestemt hvem som får løpe i EM i Roma. Jakob Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås er klare for å løpe 5000 meter i EM, mens storbror Ingebrigtsen kjemper om en av de to siste plassene med Magnus Tuv Myhre, Awet Kibrab, Abdullahi Dahir og Per Svela.

  I følge VG skal heller ikke Magnus Tuv Myhre løpe på Bislett Games.

  – Det er synd at begge forsvinner. Det var tvil ved begge fra før av, så det var jo ikke veldig overraskende. Det skjer etter eget ønske, sier Hoen til avisen.

  EM starter 7. juni, og det vises på NRK.

  Athletics, Running, Adidas Spåret 5000m
  Foto: BILDBYRÅN
 • Ruud fortsetter å håve inn millioner

  Med finaleplass i prestisjetunge Roland-Garros vil Casper Ruud allerede ha tjent mer penger denne sesongen enn det han gjorde i løpet av hele fjorårssesongen.

  Dagen før nordmannen går i gang i storturneringen i Paris, har han tjent om lag 2,43 millioner dollar. Finaleplass i Roland-Garros vil bety ytterligere 1,2 millioner dollar. Det vil ta nordmannen opp i 3,5 millioner, snaue 400.000 mer enn det som var tilfelle for hele fjoråret.

  Det blir sjette gang Ruud setter føttene sine på grusen i den første runden i Paris. De fire første årene endte det med 2. runde og 3. runde (tre ganger). De to siste årene har han tatt seg til finalen.

  Ruud har tidvis demonstrert stjernetakter i årets sesong. I februar tok han seg til to strake finaler i Mexico, før han i Masters-turneringen i Indian Wells nådde kvartfinalen.

  I begynnelsen av april nådde han finale i Masters-turneringen i Monte-Carlo, der blant andre Djokovic ble beseiret på veien. Finaletapet mot Stefanos Tsitsipas ble revansjert i Barcelona en uke senere. For få dager siden gikk han til topps i Genéve.

  Øverst på inntjeningstoppen denne sesongen har Jannik Sinner en solid luke til sine konkurrenter. Den italienske verdenstoeren har tjent 4,46 millioner euro, mye av det takket være finaletriumfen i Australian Open. (NTB)

  Casper Ruud etter seieren i ATP250-turneringen i Genève
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP
 • Barcelona slo Nylands Sevilla i Xavis avskjed

  Landslagskeeper Ørjan Nyland fikk mye å henge fingrene i da sesongen ble avsluttet med Sevilla mot Barcelona. To ganger måtte han gi tapt.

  Katalanerne vant 2-1 etter scoringer av Robert Lewandowski og Fermín López. Sevillas mål ble scoret av angriper Youssef En-Nesyri.

  Nyland leverte flere gode redninger i oppgjøret.

  I januar uttalte Xavi at han ville trekke seg fra jobben etter sesongen. I april kom så helomvendingen, da klubblegenden signerte en forlengelse fram til 2025. Nå er det likevel slutt, og ifølge flere medier er Flick på vei inn portene. Fredag ga klubben beskjed om at Xavi ikke fikk fortsette.

  Barcelona endte på 2.-plass, ti poeng bak serievinner Real Madrid.

  Sevilla avsluttet sesongen med fire strake tap, men en gladmelding for Nyland er at det ble kjent at nordmannen fortsetter i klubben i to nye år.

  Xavi
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal