Hopp til innhold

Pálsson snakker ut om hjertestansen: Takker for støtten

Sogndal-spilleren Emil Pálsson letter på sløret om de siste dagene i en skriftlig uttalelse fredag ettermiddag.

Emil Pálsson

STOR STØTTE: Emil Pálsson har fått familien på besøk fra Island.

Foto: Emil Pálsson / Privat

Det var tolv minutter ut i 1.-divisjonskampen mellom Sogndal og Stjørdals-Blink mandag kveld at midtbanespilleren Emil Pálsson fikk hjertestans.

Sogndal-spilleren ble vellykket gjenopplivet på banen og deretter flydd til Haukeland universitetssjukehus i Bergen.

Fredag ettermiddag kom Pálsson med den første uttalelsen etter hjertestansen.

– Jeg vil si tusen takk til mange mennesker i dag. Først og fremst til de ansatte og helsepersonellet i Sogndal Fotball. Uten dem ville jeg ikke vært i live i dag, skriver han på Instagram og takker også lagkameratene og supporterne på Fosshaugane Campus.

– Jeg er rørt av alle meldingene og de positive tankene jeg har fått fra hele verden de siste dagene. Det har gitt meg og familien min styrke til å gå videre, fortsetter han.

På bildet han la ut med takkemeldingen er han omringet av familien som har flydd inn fra Island for å være med han da han våknet opp på Haukeland sykehus.

Palsson

HILSER PÅ INSTAGRAM: Bildet er brukt etter tillatelse fra Emil Pálsson.

Foto: Skjermdump / Instagram

Stabil

Tirsdag formiddag opplyste klubben at islendingen var stablil.

– Emil er våken og har det etter omstendighetene bra. Han blir videre utredet og behandlet ved Haukeland universitetssjukehus i dagene framover, skrev Sogndal på sine nettsider.

Kampen ble avlyst, og skal spilles igjen førstkommende onsdag. Kampstart er i det 12. minuttet og starter opp igjen på stillingen 1-0 til Sogndal.

1. divisjon i fotball: Start - Sogndal (1-1)

HJERTESTANS: Emil Pálsson fikk hjertestans mandag.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sportsnyheter

Magnus Carlsen og Gary Kasparov

Carlsen-klippet går viralt igjen og igjen – gav opp å stoppe delinga

Magnus Carlsen er eit internasjonalt fenomen, også utanfor sjakkverda. Spesielt eitt klipp går støtt og stadig som ei farsott i sosiale medium.

Siste nytt

 • Ramos' selvmål sprakk Nyland-nullen mot Barcelona

  Ørjan Nyland stengte Sevilla-buret i 75 minutter borte mot Barcelona, men ble tatt på feil fot da Sergio Ramos løp ballen i eget nett.

  Selvmålet kom da sensasjonen Lamine Yamal (16) fikk hodet på et godt innlegg og traff Ramos. Sevillas stopperveteran satte ufrivillig ballen bak Nyland.

  Gjestene hadde holdt unna et stadig skarpere Barcelona-kjør, men måtte gi tapt til slutt.

  Baklengsmålet var Nylands andre etter tre La Liga-kamper. Norges landslagsmålvakt har gjort gode opptredener etter at han nylig fikk sjansen i Sevilla.

  Før pause var João Félix nærmest scoring. Barcelonas innleide angriper traff undersiden av tverrliggeren, mens Lucas Ocampos var farligst for Sevilla og tvang Marc-André ter Stegen til å gjøre en solid redning fra kort hold.

  Barcelona topper tabellen med 20 poeng fra åtte kamper. De regjerende mesterne har vunnet mange jevne oppgjør hittil i sesongen. Sevilla står med beskjedne sju poeng.

  Til uken skal begge lag spille bortekamper i Champions League. Barcelona skal opp mot Porto, mens Sevilla møter PSV Eindhoven. (NTB)

  Nyland
  Foto: PAU BARRENA / AFP
 • Ryerson med utrolig soloscoring i sterk Dortmund-seier

  Julian Ryerson spilte hele kampen da Borussia Dortmund vant 3-1 borte mot Hoffenheim fredag.

  Med det er også Dortmund oppe på en foreløpig tabelltopp før resten av den sjette runden fullføres i tysk Bundesliga. Dortmund står med 14 poeng (fire seirer og to uavgjorte) på seks kamper.

  Det var Niclas Füllkrug som sendte Dortmund i ledelsen i kampens 18. minutt, etter at han og Julian Brandt utnyttet en feil i Hoffenheim-forsvaret.

  Andrej Kramaric utlignet på straffe like etter, men på overtid i første omgang sendte Marco Reus Dortmund tilbake i ledelsen da han var først på en løs ball inne i feltet.

  Dortmunds Ramy Bensebaini fikk rødt kort 20 minutter før slutt, men istedenfor Hoffenheim-scoring, var det Julian Ryerson som punkterte kampen fire minutter på overtid.

  Lyngdølen vant ballen like utenfor egen 16-meter og klarte å gå hele veien, før han fra 10 meter trillet ballen mellom beina til Jonas Baumann i Hoffenheim-målet.

  – Det er et av de verste målene som er scoret av en nordmann noen gang, utbrøt Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

  – Han kommer til å huske det målet der resten av livet, sa Sundet videre.

  Fredagens kamp var Ryersons 100. i tysk Bundesliga. Det er nordmannens andre scoring for Dortmund etter overgangen i vinter.

  Tysk Bundesliga sendes på Viaplay.

 • Magnus Carlsen misset på to matchballer – finaletap i Champions Chess Tour

  For første gang i år kom Magnus Carlsen til kort i en avgjørende tittelkamp i Champion Chess Tour. På veien kastet han bort to seiersmuligheter.

  Utfallet var svært overraskende. Maxime Vachier-Lagrave måtte vinne to finalekamper for å nekte Carlsen årets fjerde CCT-triumf, og den bragden greide franskmannen å utføre.

  I begge oppgjør vant han åpningspartiet med svarte brikker, og det var nøkkelen til fredagens suksess. I tillegg gjorde Carlsen flere grove feil.

  Nordmannen tapte den første finalekampen 1,5-2,5 i en serie på best av fire partier. Han spilte tre strake remis etter den skjeve starten.

  Nederlaget betød ikke slutten på Carlsens tittelsjanser. Han kom til superfinalen som ubeseiret, og det ga ham en fordel med to matchballer. Han utnyttet ikke noen av dem.

  Den andre finalekampen ble spilt som best av to. Carlsen måtte derfor vinne med svarte brikker for å utligne Vachier-Lagraves overtak. Det endte i stedet med nok et tapt parti. (NTB)

  Magnus Carlsen
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste