Padling

 • Til semifinale i padle-EM

  Brødrene Eivind og Amund Vold må via semifinale for å sikre seg plass i A-finalen på K2 1000 meter i padle-EM. Det samme må Daniel Salbu.

  Vold-brødrene endte på åttendeplass i sitt kvalifiseringsheat torsdag. Kun de tre beste gikk direkte til A-finale.

  På K1 1000 meter ble det sjuendeplass på Daniel Salbu. Det ga også plass i semifinalen. Kun vinneren gikk rett til A-finale.

  Semifinalene går senere torsdag.

  Amund Vold
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • Virik med ny pallplass

  Maria Virik var tredje raskest på søndagens K1 5000 meter i padling. Pallplassen kom dagen etter at hun tok sin aller første verdenscupseier.

  Bærum-padleren klokket inn til 22.43,79. Hun var i mål 2,86 sekunder bak tyskl Paulina Paszek, ifølge NTB.

  Maria Virik
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • OL-plassen glapp for Virik

  Padleren Maria Virik fikk en tøff finale i bane ni i OL-kvalifiseringen. Hun ble nummer seks og var et stykke unna å løse billett til Tokyo-lekene.

  Portugiseren Joana Vasconcelos vant finalen på K1 500 meter, og hun fikk også med seg polakken Justyna Iskrzycka til OL. De to beste i finalen i russiske Barnaul fikk OL-plass.

  Lars Magne Ullvang er som eneste norske padler kvalifisert for Tokyo-OL. Han deltar i K1 1000 meter.

  Team Tokyo OL 2020
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Klar for padle-finale

  Maria Virik padlet seg kontrollert videre til finale i K1 500 meter i OL-kvalifiseringen i padling i Barnaul. De to beste der sikrer billett til Tokyo-lekene.

  Virik endte på 3.-plass i sitt semifinaleheat, men hadde god kontroll på finalebilletten. Nesten to sekunder skilte ned til den tyrkiske fireren Hilal Avci.

  Norges padlehåp ledet tidlig i løpet, og halvveis lå hun på 2.-plass. I mål var hun 2,02 sekund bak den russiske heatvinneren Svetlana Tsjernigovskaja.

  NM-Veka 2020
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Virik til semifinale i OL-kvalik

  Maria Virik tok seg greit videre til semifinale i K1 500 meter i OL-kvalifiseringen i padling i Barnaul. De to beste i finalen sikrer billett til Tokyo-lekene.

  Virik ror sin semifinale senere torsdag. Hun ble nummer tre i sitt innledende heat og var drøye to sekunder bak heatvinner Justyna Iskrzycka fra Polen.

  Harald Ivarsen tok seg også til semifinale i K1 200 meter, men han måtte gi tapt der. Ivarsen ble nummer åtte i semifinaleheatet der de tre beste gikk til finalen, og dermed blir det ingen OL-tur på ham.

  NM-Veka 2020
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Siste nytt

 • Tjelmeland inn, Håland ut

  Etter flere dager med bråk bekrefter nå Obos-klubben Start at Sindre Tjelmeland tar over som ny trener etter at klubben nylig sparket Joey Hardarson.

  Tjelmeland forlater Ull/Kisa etter bare fem kamper som trener der, og han har møtt mye kritikk for valget.

  – Sindre er et av de største unge trenertalentene i Norge. Vi gleder oss veldig til å ta ham imot i IK Start, sier styreleder i Start Andreas Nielsen i en kommentar.

  Samtidig bekrefter Start at Atle Roar Håland har sagt opp sin stilling som sportslig leder i klubber. Han skal ikke ha vært involvert i verken sparkngen av Hardarson eller ansettelsen av Tjelmeland, men i pressemeldingen oppgis totalsituasjonen og et ønske om å prioritere familien som årsak til at han nå trekker seg.

  Sindre Tjelmeland
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Stjerner til Arctic Race of Norway

  Mathieu van der Poel og Peter Sagan er blant stjernene som blir å se i sykkelrittet Arctic Race of Norway. Elleve av lagene der vil også delta i Tour de France.

  Tour de France er ferdig 18. juli. Deretter er OL i Tokyo før mange av stjernene reiser til rittet i Nord-Norge.

  Italy Giro Cycling
  Foto: Gian Mattia D'alberto / AP
 • Slo 31 år gammel verdensrekord

  Amerikanske Ryan Crouser klinket til på et OL-uttaksstevne i Oregon og tok ny verdensrekord da han leverte et støt på 23,37 meter natt til lørdag.

  Den forrige rekorden var på 23,12 meter og ble satt av Randy Barnes i 1990. Crouser klarte bragden under sitt fjerde støt på stevnet i Oregon, hvor han samtidig kvalifiserte seg for Tokyo-OL.

  US Track Trials Athletics
  Foto: Ashley Landis / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal