Hopp til innhold

Padling

 • Norsk båt til VM-finale

  Padlarane Vemund Næss-Jensen (23) og Jon Amund Vold (24) kom på 2.-plass i semifinalen på 1000 meter double og er klar for finale.

  Toarkajakken kom i mål 1,728 sekund bak Danmark. Portugal blei det tredje og siste laget som tok seg til finale i Noregs heat.

  Finalen til Næss-Jensen og Vold på 1000 meter går søndag klokka 11.15.

 • Norsk padleduo til EM-finale

  Padlerne Vemund Næss-Jensen (23) og Jon Amund Vold (24) kom på 2.-plass i semifinalen på 1000 meter double og er klar for finale.

  Toerkajakken kom i mål 1,728 sekunder bak Danmark. De tre beste i de to semifinaleheatene gikk til finale. Portugal ble det tredje og siste laget som tok seg til finale i Norges heat.

  Næss-Jensen skal også senere fredag delta i double 500 meter sammen med Hakeem Teland.

  Vold på sin side skal ut i B-finalen på 500 meter senere i dag. Finalen til Næss-Jensen og Vold på 1000 meter går søndag klokken 11.15. (NTB)

 • Padling: Virik klar for EM-finale på 1000-meteren

  Maria Virik padlet inn til tiden 4.02,816 og sikret seg plass i finalen på singel 1000 meter under EM i München.

  Virik endte 0,923 bak ungarske Noemi Pupp, som vant heatet. De tre raskeste i heatet kvalifiserte seg direkte til finalen. 4.- til 6.-plassen gikk til semifinale.

  Jon Amund Vold var også i aksjon i vannet i München og er klar for semifinale på både 500 og 1000 meter singel. Han kom i mål på 6.-plass på 500-meteren, 4,296 sekunder bak serbiske Bojan Zdelar, som var raskest i heat to. På 1000-meteren endte han på 5.-plass, 5,224 sekunder bak portugisiske Fernando Pimenta, som vant det andre heatet.

  Hedda Øritsland tok seg også videre til semifinalen på singel 500 meter. Øritsland padlet inn til 5.-plass i sitt heat, 4,677 sekunder bak vinneren.

  De norske duoene bestående av Kristine Amundsen/Anna Sletsjøe og Vemund Næss-Jensen/Hakeem Teland tok seg også videre til semifinalene på double 500 meter.

  Amundsen og Sletsjø er også klare for semifinale på double 1000 meter, til tross for at de endte hele 19,611 sekunder bak den polske duoen som vant heatet.(NTB)

  NM-Veka 2020
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Steinar Amundsen frå "gullfiraren" er død

  Steinar Amundsen, ein av padlarane frå den legendariske «gullfiraren» frå OL i Mexico by, er død, 76 år gammal, melder Asker og Bærum Budstikke.

  Han døydde på Bråset bu- og behandlingssenter torsdag, etter lengre tids sjukdom, opplyser familien til avisa.

  Steinar Amundsen sat i K4-båten saman med Jan Johansen, Egil Søby og Tore Berger.

  «Gullfiraren» vart eit omgrep i norsk idrett med den overraskande gullmedaljen sin. Amundsen var også med å ta EM-gullet i 1969 og VM-gullet i 1970. Båten tok bronse under OL i München i 1972.

  Amundsen representerte Bærum Kajakklubb.

  Steinar Amundsen og "Gullfiraren"
  Foto: NTB / NTB
 • Rørt Vold vant NM-gull

  Amund Vold (23) vant NM i maratonpadling. Det er hans første seier etter han ble rammet av blodkreft i 2019.

  – De siste årene har ting sett veldig mørkt ut. Målet i seg selv var å komme ut av sykehuset før jeg kunne begynne med opptrening. Det at jeg skulle komme så fort tilbake, hadde jeg aldri trodd selv. Det var veldig stas, sier Vold til NRK.

  Bror Eivind Vold stod over konkurransen grunnet sykdom. Han er glad NM-medaljen holdes innad i familien.

  – Det er helt enormt. Det han har fått til på så kort tid er imponerende, og inspirerende ikke minst, sier Eivind Vold til NRK.

  Nå er Vold spent på hva framtiden bringer. Selv vil han ikke ha for mange forhåpninger, men målet er å kvalifisere seg til OL i 2024.

  – Dette gir en bekreftelse på at det er mulig å komme tilbake. Jeg håper jeg ikke har nådd toppen ennå. Det blir spennende å se hva fremtiden bringer, avslutter NM-vinneren.

  Se NM-veka her.

  Amund Vold
  Foto: Jorunn Hatling / NRK

Siste nytt

 • Haaland med 10 på eksklusiv børs

  Erling Braut Haalands målshow mot Manchester United gav han 10 på børsen hos franske L'Equipe. Det er det ikkje mange som kan skilte med.

  Manchester City-spissen skåra tre mål, det tredje strake hat-tricket på heimebane, og assisterte to mål i 6-3-sigeren.

  I den franske avisa L'Equipe er det ikkje kvardagskost å dele ut tiarar på børsen. Det har berre skjedd med 13 spelarar. Blant dei er Kylian Mbappé, Lionel Messi (to gonger) og Robert Lewandowski.

  Avisa beskriv Haaland som «meir og meir komplett» i omtala si.

  Haaland står med 14 mål i Premier League og tre i Champions League. Onsdag ventar FC København på heimebane i Meisterligaen.

  Erling Braut Haaland viser frem tre fingre etter hat tricket mot Manchester United.
  Foto: PHIL NOBLE / Reuters
 • Alonso med formel 1- rekord

  Fernando Alonso vart i Formel 1-løpet i Singapore søndag føraren med flest startar i sportens historie. Han starta i sitt løp nummer 350.

  Spanjolen tok over Kimi Räikkönens elleville rekord på 349.

  – Rekord. Igjen. Gratulerer med ein utruleg prestasjon, skreiv Alonsos Formel 1-lag, Alpine, på Twitter.

  Alonso debuterte i Formel 1-sirkuset heilt tilbake i 2001.41-åringen har vorte verdsmeister to gonger (2005 og 2006) og har representert lag som Minardi, Renault, Ferrari, McLaren og Alpine.

  Spanjolen fylte 41 år 29. juli, men meiner han ikkje har teke noko skade av tida som har gått.

  Neste sesong overtek spanjolen Sebastian Vettels sete i Aston Martin. Laget har ikkje oppgitt kor lenge Alonsos kontrakt varer.

  Fernando Alonso
  Foto: ROSLAN RAHMAN / AFP
 • Ruud faller på ATP-rankingen

  Casper Ruud har falt ned til tredjeplass på ATP-rankingen, og er nå bak spanjolene Rafael Nadal og Carlos Alcaraz.

  Fallet kommer etter at Ruud tidvis fikk kjørt seg kraftig i kvartfinalen mot japanske Yoshihito Nishioka i ATP 250-turneringen i Seoul. Han var førsteseedet i turneringen og storfavoritt til tittelen, men tapte med sifrene 2-6, 6-3, 2-6.

  23-åringen kan likevel se fram mot ATP-sluttspillet som avvikles i Torino mellom 13. og 20. november. Der møtes årets åtte beste spillere.

  South Korea Tennis Korea Open
  Foto: Lee Jin-man / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste