NRK Meny
Normal

På tide med seier, Sanya…?

Det finnes favoritter som aldri innfrir i mesterskap.

Sanya Richards løp USA til seier på 4 x 400 meter for kvinner

Sanya Richards løp USA til seier på 4 x 400 meter på sisteetappen under OL i Beijing.

Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Lars Lystad kommenterer 225
Foto: NRK

Utøvere som dominerer sine øvelser sesong etter sesong, men av ulike årsaker mangler det lille ekstra når det gjelder som mest.

Betegnelsen "onsdagsutøver" passer ikke i friidrettssammenheng, for store stevner arrangeres på alle ukedager.

For noen utøvere spiller nervene et puss. I andre tilfeller kan årsaken rett og slett være uhell- eller rett og slett sviktende dagsform.

Se VM i friidrett fra Berlin direkte her

Aldri tapt i Golden League

24 år gamle Sanya Richards har opplevd det meste som utøver, men mangler VM-gull på sin spesialdistanse 400 meter - selv om hun har dominert distansen i 4-5 sesonger.

Sanya kom til USA fra Jamaica som 12-åring, og er amerikansk rekordholder med 48.70.

Hun var verdens raskeste på distansen i 2005, 2006 og 2007 og har for eksempel aldri tapt en Golden League-start på 400m.

Strålende sesong

Med sin mor som medreisende manager og anerkjente Clyde Hart (mannen bak Michael Johnson) som ansvarlig trener burde trygghet, kunnskap og erfaring være ivaretatt.

Sanya Richards

Sanya Richards

Foto: Don Ryan / AP

Årets sesong har da også vært strålende for Sanya Richards. Slik jeg ser det er det kun et uhell eller en plutselig liten skade som kan hindre henne i å vinne i Berlin.

Vi har sett Sanya i forskjellige taktiske løpsopplegg på 400 meter, som regnes for å være en vanskelig distanse å disponere.

I årets Golden League-stevner har hun valgt å åpne kontrollert - for så å kunne øse av kreftene på de siste 150 meterne. Sitt årsbesteresultat på 49.23 oppnådde hun for øvrig på Bislett den 3.juli.

"Gjedder i sivet"


Kanskje er det ufint å snakke om "gjedder i sivet" i denne sammenheng, men bare minne om at britiske Christine Ohuruogu på en bemerkelsesverdig måte fant formen til de to seneste internasjonale mesterskapene.

Christine Ohuruogu

Christine Ohuruogu tok OL-gull i Beijing.

Foto: DYLAN MARTINEZ / REUTERS

Spennende blir også årets første møte med Antonina Krivosjapka, som presterte 49.29 da hun ble russisk mester i slutten av juli, men som ble slått klart av Shericka Williams fra Jamaica i DN-galan. Der deltok ikke Sanya.

VM-statistikken på 400 meter kan vise fram store profiler som franske Marie Jose Perec og Cathy Freeman, Australia - begge med to titler hver. I Berlin fortjener Sanya Richards å vinne denne VM-distansen. Det har ingen amerikansk løper gjort siden 1993 da Jearl Miles var best i Stuttgart.

Les også: VM-favoritt med store smerter

Siste nytt

 • Wolff Eikrem frigitt

  Magnus Wolff Eikrem er frigitt fra Seattle Sounders, etter kun en halv sesong i klubben. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

  Det ble 17 kamper og to mål for midtbanespilleren i MLS, der kun seks av kampene var fra start.

  Magnus Wolff Eikrem
  Foto: Ted S. Warren / AP
 • Son signerte forlenget med Spurs

  Tottenhams sørkoreanske stjerne Son Heung-min har signert en ny kontrakt med London-klubben som gjelder til sommeren 2023.

  26-åringen har scoret 47 mål på 140 kamper for Tottenham siden han ble hentet fra tyske Leverkusen sommeren 2015.

  South Korea Heung-Min Son
  Foto: Lee Jin-man / AP
 • Løkberg til Brann

  Brann har sikret seg Ranheim-profilen Kristoffer Løkberg. Det melder bergensklubben på sin hjemmeside. 26-åringen har imponert på Ranheims midtbane så langt i eliteserien, og vært ønsket i Brann en stund. – Det er litt vemodig, sa han til brann.no

  Eliteserien i fotball 2018. Ranheim møter Sarpsborg.
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Street Finale | Dave Mirra's BMX Park beste triks
X Games Minneapolis -- Menn Motorcross Quaterpipe High Air Finale | Menn BMX Big Air Finale | Menn Motorcross Freestyle Finale