NRK Meny
Normal

Bjørndalen veldig overrasket over Aambø-exit

– Det var jeg ikke forberedt på i det hele tatt, sier Ole Einar Bjørndalen til NRK etter at toppidrettssjef Jarle Aambø går av.

Bjørn111

Ole Einar Bjørndalen sier til NRK at han er overrasket over at Jarle Aambø gir seg som toppidrettssjef.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Jarle Aambø trekker seg som toppidrettssjef ved Olympiatoppen. NRK har snakket med både Ole Einar Bjørndalen, Aksel Lund Svindal og Anette Sagen som alle er overrasket.

Svindal

Aksel Lund Svindal omtaler Aambø som en som har peiling på alpint.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix
Aambø1

Jarle Aambø fortalte fredag at han gir seg som toppidrettssjef.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Det er jo overraskende. Jeg har ikke fått snakket med Jarle om det. Jeg har et godt forhold til ham, så det er trist. Han har jo peiling på alpint også, sier Aksel Lund Svindal til NRK.no.

Ole Einar Bjørndalen sier til NRK at han er veldig overrasket.

– Nyheten kom veldig overraskende på meg. Jeg var ikke forberedt på det i det hele tatt. Jeg skjønner at han blir værende i systemet, noe som er veldig viktig, sier Bjørndalen.

– Aambø har vært en flink toppidrettssjef for oss. Det er viktig at det ikke blir helt nytt. Det er mye press på en slik sjef, men også særforbund og utøvere står bak resultatene, sier Bjørndalen til NRK.

– Gode resultater

Aambø uttalte tidligere fredag at han selv står bak avgjørelse om å gi seg.

– Det er ingen tvil om at han har vært lenge i jobben og fått gode resultater. Det er overraskende at han gir seg nå, sier skihopper Anette Sagen.

– Jeg har ikke hatt så mye med han å gjøre. Vi har bare tatt en prat hvis vi har møtt hverandre i gangen, sier Sagen.

Lund Svindal mener Aambø var en fin person å samarbeide med.

– Han har vært flink med utøverne. Døren hans var alltid på gløtt. Han tok seg tid til utøverne, sier Svindal.

Tror på den nye sjefen

Nå er det assisterende toppidrettssjef Tore Øvrebø som overtar midlertidig fram til etter OL i Sotsji. Han tiltrer i midten av september.

– Jeg kjenner ikke Tore så veldig godt. Han framstår som en harding, det setter jeg pris på. Jeg har ehller ikke sett han så mye i media, og det er kanskje et bra tegn, sier Svindal.

– Øvrebø har jeg kjent i mange år. Han jobbet tett med min tidligere trener. Han er en ordentlig arbeidshest, sier Bjørndalen.

Golf-proff Suzann Pettersen kommer med en takk til Aambø på sosiale medier.

«En stor takk til Jarle Aambø for den jobben han har gjort. Alltid vært en stor supporter av golf», skriver Tutta på Twitter.

Roeren Olaf Tufte tror Aambø passer i sin nye stilling i Olympiatoppen.

– Jarle liker å jobbe organisert i bakgrunnen. Dette tror jeg passer ham utmerket. Han er en kjemperessurs, sier Tufte til NTB.

Siste nytt

 • La Liga-trener frir til Iniesta

  Quique Setién, trener for den spanske La Liga-klubben Real Betis, bønnfaller Barcelona-veteranen Andrés Iniesta om å fortsette karrieren i Spania. Spanske medier har spekulert i om Iniesta er på vei til Kina, men Setién ønsker det annerledes. – Vi skylder Iniesta så mye. Det er en fantastisk mann bak den fantastiske spilleren. Dette er min måte å takke ham på, sier Setién til klubbens hjemmeside.

  Laster Twitter-innhold
 • Chile klar for fotball-VM

  Chile er klar for sitt første fotball-VM for kvinner etter at de slo Argentina 4-0 i siste runde av Copa America. Seieren betyr at Chile endte på andreplass i turneringen, som igjen betyr at de kan bestille billetter til VM i Frankrike i 2019. Brasil vant turneringen, og er dermed klar for både VM og Tokyo-OL i 2010.

  FBL-WOMEN-AMERICA CUP-ARG-CHI
  Foto: CLAUDIO REYES / AFP
 • Martinsens IceHogs med ny seier

  Andreas Martinsen ser ikke ut til å bli tilgjengelig for det norske landslaget med det første. Søndag vant hans AHL-lag Rockford IceHogs 5-2 hjemme mot Chicago Wolves, og dermed leder IceHogs 2-0 i best av fem kamper. Ishockey-VM starter 04. mai.

  martinsen for norge
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Pressekonferanse: Presentasjon av elitelagene i langrenn
NRK Sport Live
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Odd - Sarpsborg 08