Hopp til innhold

Overraskelsen disket fra NM-bronsen: – Veldig hardt å diske meg

Kasper Stadaas (23) gikk inn til en overraskende bronse under NM på Gåsbu, men kort tid etterpå ble han disket. En avgjørelse han er uenig i.

Kasper Stadaas

DISKET: Stadaas ble disket fra bronsen på NM-sprinten.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg synes det er veldig hardt å diske meg. Jeg kan få gult kort og en streng pekefinger, sier en skuffet Stadaas til NRK etter at han altså ble disket fra bronsemedaljen i NM.

Etter at Stadaas mottok to gule kort og ble disket gikk bronsemedaljen til Fredrik Riseth.

– Det er litt merkelig. Det er ikke på den måten man ønsker å ta en NM-medalje på, sier Riseth til NRK.

To gule på få sekunder

Til Dagbladet forklarer juryleder Torbjørn Broks Pettersen at Stadaas mottok to gule kort og dermed ble disket i løpet av få sekunder.

Først skal Stadaas ha tatt et ulovlig skøytetak i forbindelse med en sporendring mot slutten av sprintfinalen og fått gult kort.

Sølv og bronsevinner

BEVISET: Fredrik Riseth (t.h) med beviset på at han tok bronsemedalje på dagens NM-sprint. Eirik Brandsdal tok sølv.

Foto: Geir Olsen, Geir Olsen / NTB scanpix

Sekunder senere skal Stadaas ha gått over skiene til Riseth og fikk da sitt andre gule kort.

– Jeg blir ikke voldsomt hindret, men jeg begynner å avvente litt. Det at jeg avventer gjør nok at vi unngår fall, sier Riseth om situasjonen da Stadaas gikk over skiene hans.

– Det blir litt hodemist på slutten av en sånn sprint, forklarer Stadaas til NRK om de to situasjonene.

Mener diskingen er streng

Til NRK så sier Stadaas at han husker begge hendelsene som gjorde at han til slutt ble disket, men at han likevel mener han burde få beholde bronsemedaljen.

– De dømmer han sikkert litt strengt når han har to slike kort tid etter hverandre. Jeg har opplevd det selv, og det føles veldig urettferdig. Når man får det på avstand så forstår man det kanskje, mener Riseth.

Selv om det ikke ble noe edelt metall på Stadaas er han likevel godt fornøyd med sin egen prestasjon.

– Jeg er med der oppe og kjemper og jeg føler at jeg gjør en god søknad for fremtidige renn.

En knust guttedrøm

Hundre meter fra mål i dagens sprintfinale så det ut som om Stadaas kunne knipe en overraskende sølvmedalje bak suverene Johannes Høsflot Klæbo.

Eirik Brandsdal ble likevel for sterk på oppløpet, men 23-åringen var likevel godt fornøyd med det som da var en NM-bronse.

– Det er en guttedrøm å ta medalje i NM, sa Stadaas til NRK like etter rennet.

Men bare en liten time senere ble guttedrømmen knust.

Pallen i NM

PÅ PALLEN: Stadaas fikk stå på pallen etter rennet, men måtte gi fra seg bronsen til Fredrik Riseth

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sportsnyheter

Tror den greske sensasjonen kan ta VM-medalje: – Alt kan skje

Få hadde hørt om greske AJ Ginnis før slalåmrennet i Chamonix. I dag tok han sin første pallplass i verdenscupen. Nå tror den regjerende verdensmesteren at han også kan overraske i VM.

Siste nytt

 • Strand Larsen scoret i Celta-seier

  Jørgen Strand Larsen gjorde 1-0-målet da Celta slo Betis 4-3 borte i spansk La Liga lørdag kveld.

  Scoringen til den norske landslagsspissen kom etter bare seks spilte minutter av 1. omgang. Senere snudde hjemmelaget til 2-1 før Celta reduserte til 2-2 til pause etter at Strand Larsen hadde assistert ved scoringen.

  Gabriel Veiga gjorde både 2-2 og 3-2 til Celta. Joseph Aidoo la på til 4-2 før Betis reduserte med seks minutter igjen å spille. Hjemmelaget fikk også forsvarsspilleren Luiz Felipe utvist etter 90 spilte minutter.

  Jørgen Strand Larsen har scoret to mål på 16 kamper i årets La Liga-sesong. Han står også med tre assists inkludert den han hadde lørdag kveld. (NTB)

  Fotball, privatlandskamp: Irland - Norge (1-2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Vålerenga ydmyket serieleder Oilers

  Vålerenga knuste serieleder Stavanger Oilers 6-1 på hjemmebane lørdag. Steffen Thoresen spilte sin 914. kamp i norsk eliteserie da Manglerud Star tapte klart.

  Oilers har dermed gått på to kjempesmeller de siste kampene. Sist runde røk de 1-5 for Storhamar, og i Oslo gikk det ikke bedre.

  Mika Partanen scoret hele fire mål, mens Rasmus Ahlholm og Andreas Martinsen også tegnet seg på scoringslisten for Vålerenga. Bryce Gervais sendte Oilers i ledelsen sent i første periode, men deretter var gjestene sjanseløse.

  Vålerenga er dermed bare fire poeng bak Oilers, men også Sparta og Storhamar kjemper om tetplassen. Storhamar er to poeng bak Oilers etter 7-0-seier over Grüner. Sparta måtte ha straffeslagskonkurranse for å slå Ringerike 2-1 lørdag.

  Manglerud Stars Steffen Thoresen ble historisk lørdag. Han spilte sin kamp nummer 914 i norsk toppdivisjon da Oslo-laget røk 2-6 for Stjernen. Thoresen passerte Storhamar-ikonet Pål Johnsen på listen over de med flest kamper i eliteserien i ishockey.

  Frisk Asker kjørte over Lillehammer og vant 9-3 på hjemmeis. Mats Frøshaug, Thomas Olsen og Fredrik Bjørndal scoret alle to mål hver.

  K1RAzK5D9Cc
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Ruud og Killi tok hver sin seier i slopestyle

  Friskikjørerne Birk Ruud og Sebastian Schjerve sørget for norsk dobbeltseier på herrenes slopestyle i USA. Johanne Killi vant nok en gang i kvinneklassen.

  Triumfen var Ruuds tolvte i verdenscupen. Vinnersummen ble på 94,80, mens Schjerve tok annenplassen med 93,40 poeng. Sveitsiske Andri Ragettli endte som nummer tre med 92,80 poeng. Ruud og Schjerve fikk begge sine beste poengsummer i første forsøk.

  – Det er en fantastisk følelse. Jeg var sliten siden jeg kom rett fra X-games, men jeg greide å komme meg, sa Ruud til arrangøren.

  Ruud har vunnet fire verdenscupkonkurranser denne sesongen. Han har to seirer i slopestyle og to i big air.

  df
  Foto: Privat

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste