NRK Meny
Normal

Overlegen Svindal: – Det er en drømmestart

Aksel Lund Svindal (32) svarte på gårdagens utforseier med ny sterk seier i dagens Super G.

Canada WCup Lake Louise Skiing Aksel Lund Svindal

VANT IGJEN: Aksel Lund Svindal knuste konkkurrentene igjen.

Svindal slutter ikke å imponere. Etter gårdagens utforseier trodde man det ikke kunne bli bedre. Men mannen hadde mer på lager i dagens Super G-renn.

– Det er en drømmestart selvfølgelig. I dag er jeg mer avslappet, men i går var den første og den viktigste. Det er selvfølgelig helt sjukt digg i dag også, men nå handler det litt mer om å holde fatningen og kjøre flere bra renn, sier Svindal om seirene.

Selv om Svindal var ute hele fjorårssesongen påpeker han at seier var i tankene hans før sesongåpningen i Lake Louise.

– Det er gikk vel som jeg hadde håpet på, at jeg skulle være så god at kunne vinne rennene. Jeg gjør feil, men jeg kjører fortere enn de andre der jeg ikke gjør feil. Det holder det, sier Svindal etter løpet.

Overlegen tid

Med startnummer 19 kjørte Svindal sterkt sekund for sekund gjennom hele løpet. Han tok hundredeler hele veien på da ledende italienske Peter Fill. I mål var nordmannen 45 hundredeler foran.

– Det er en maktdemonstrasjon. Han viser at han er verdens desidert beste fartsutøver, som han var før han skadet seg for ett år siden, sier NRKs ekspertkommentator Marius Arnesen.

SKI-AUDI-FIS-ALPINE-SKI-WORLD-CUP---MEN'S-DOWNHILL

JUBEL I MÅLOMRÅDET: Svindal kunne juble for sin andre seier på to dager.

Foto: Alexis Boichard/Agence Zoom / Afp

Matthias Mayer fra Østerikke ble nummer to, 35 hundredeler bak Svindal. Italienske Peter fill ble nummer tre, 45 hundredeler bak.

– I dag synes jeg det var enda råere enn i går. Han viste totalbalanse hele veien og han kjører helt perfekt teknisk. Han viser den styrken han alltid har gjort i Lake Lousie, sier Arnesen.

Jansrud ledet underveis

På startnummeret etter Svindal sto Kjetil Jansrud. Han lå lenge foran suverene Svindal i løypa, men tapte for mye tid mot slutten og havnet i mål 54 hundredeler bak. Jansrud ble til slutt nummer sju.

Kjetil Jansrud

NÆRE FOR JANSRUD: Kjetil Jansrud lå lenge godt an, men kunne ikke hamle opp med tiden til Svindal.

– Jeg kjørte delvis veldig bra. Det var leit å komme i mål å være såpass langt bak, som jeg ikke burde være. Det mangler ett eller annet der som jeg ikke klarer å sette fingeren på. Jeg taper mye både nede både på utforen og i dag, det skal ikke gå an, så Aksel glir fra meg. Det er litt tungt å svelge, sier Jansrud etter løpet.

Aleksander Aamodt Kilde imponerte også i dagens renn. Han ble til slutt nummer ti, 82 hundredeler bak sin landsmann.

Siste nytt

 • Mol og Sørum tjente inn rekord

  Sandvolleyballparet Anders Mol og Christian Sørum har tjent inn mer på fire turneringer enn noen andre i historien. Det melder det internasjonale volleyballforbundet. Duoen har hanket inn 2.6 millioner kroner. Den forrige rekorden, på 2.1 millioner i 1993/94, holdt Kiraly og Steffes fra USA.

  Christian Sørum og Anders Mol.
  Foto: Margret Helland
 • Lyon henter Denayer

  Franske Lyon har signert Jason Denayer fra Manchester City. Prisen skal angivelig være på 96 millioner kroner. 23-åringen klarte aldri å slå ordentlig gjennom på Citys førstelag og har nå signert en fireårskontrakt med den franske Ligue 1-klubben.

  Jason Denayer
  Foto: Emmanuel Dunand / AFP
 • NFF støtter Ceferin i UEFA-valget

  NFF og de fem andre nordiske fotballforbundene stiller seg bak nåværende UEFA-president Aleksander Ceferin under neste års presidentvalg i Roma i februar. Avgjørelsen ble tatt under et møte for de nordiske fotballforbundene i Helsingfors i helgen.

  SOCCER-WORLDCUP/CEFERIN
  Foto: Pierre Albouy / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
NM fotball: Kolbotn - Klepp
NM fotball: Trondheims-Ørn - Sandviken
NM Fotball: Trondheims-Ørn-Sandviken
Sport i dag