Hopp til innhold

Østberg vraker seg selv til tremila

– Det står respekt av valget, sier Ragnhild Haga som gråt av glede da hun fikk Østbergs plass.

Ingvild Flugstad Østberg

FERDIG: VM er over for Ingvild Flugstad Østberg. Hun sa selv fra seg plassen på lørdagens tremil etter et skuffende VM i Lahti.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Roar (landslagstrener Hjelmeset) må takle mye, for vi jentene gråter fordi vi er både glade og lei oss. Det er så tett i dette laget, sier Ragnhild Haga (26) til NTB.

I går fikk hun en av karrierens beste beskjeder: Hun får gå tremila i VM.

Men samtidig som Haga jubler gråter Ingvild Flugstad Østberg (26) av skuffelse. Over seg selv. For det var hun som var tiltenkte tremilsplassen, men etter et svært skuffende VM valgte 26-åringen å vrake seg selv fra distansen.

– Ingvild skal ikke gå. Vi har hatt mange fine samtaler med henne i går, og hun føler rett og slett at hun ikke er der hun vil være, sier landslagstrener Hjelmeseth.

Han røper at han ba Østberg tenke seg om en ekstra gang før hun ga fra seg plassen.

– Jeg ba henne tenke gjennom sine tanker slik at ting er gjennomtenkt når man bestemmer ting.

Haga innrømmer at hun ble overrasket da Østberg sa fra seg plassen.

– Jeg hadde ikke sett det for meg fordi hun er veldig glad i å gå skirenn. Men jeg er glad for at hun ga meg sjansen. Det står respekt av det hun valgte, sier Haga.

Ragnhild Haga og Heidi Weng Ski-VM 2015 Falun, Sverige

NY: Ragnhild Haga (t.v.) går sitt første renn i Lahti-VM på lørdag. Her er hun sammen med Heidi Weng tidligere i sesongen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Karrierens verste VM

Med kvinnenes siste VM-uttak unnagjort er det klart at dette mesterskapet har vært en gedigen nedtur for Østberg - som tross alt ligger på andreplass i verdenscupen.

Hun reiste til Lahti med mål om medalje og var på forhånd selvskreven på de fleste distanser - blant annet tremila.

Men i stedet for edelt metall reiser hun nå hjem med den skuffende resultatrekken:

22 (sprint) - 19 (skibytte) - 8 (10 km)

Forventningene tatt i betraktning er dette trolig karrierens verste VM for Østberg.

Marit Bjørgen og Ingvild Flugstad Østberg

VM-DRONNING: Marit Bjørgen er VM-dronning med tre av fire mulige gull i Lahti. Lørdag går hun for et nytt på tremila. Her gratuleres Bjørgen av Ingvild Flugstad Østberg etter 10-kilometeren.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Ikke tilgjengelig

Østberg har foreløpig ikke vært tilgjengelig for pressen fredag.

– Hun kjenner kroppen sin og kanskje vet at det var rett å stå over. Oppi dette tenker hun også på meg og lagvenninnene, som også har veldig lyst til å gå. Vi er et veldig sterkt lag hvor det er små marginer om hvem som skal gå eller ikke, sier Haga om lagvenninnen som har hatt en tøff VM-uke.

Onsdag ble hun vraket til stafettlaget hvor hun har vært fast hele sesongen.

– Jeg ble litt tom for ord. Der og da har du lyst til å legge ski og staver langt inn i skapet og ikke ta dem frem igjen, sa Østberg til NRK etter vrakingen.

Den ferske sprintverdensmesteren Maiken Caspersen Falla fikk gå 1. etappen i stedet for Østberg, og bidro til et nytt norsk stafettgull.

Ingvild Flugstad Østberg på trening i Lahti

8. PLASS: Ingvild Flugstad Østberg reiser hjem med en 8. plass fra 10-kilometeren som sin beste VM-plassering.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Er det vits å drive med dette?

Nå må Østberg også se tremila på tv, der Norge stiller med suverene Marit Bjørgen, Tour de Ski-vinner Heidi Weng og bronsemedaljøren på 10 kilometer Astrid Uhrenholdt Jacobsen, i tillegg til Haga.

Haga har vært i Lahti hele VM og ventet på å få sjansen. 26-åringen legger ikke skjul på at det er belastende å gå og vente.

– Man begynner jo å tenke alle mulige tanker om det er vits å holde på med det her. Det er mange tanker både opp og ned og så finner man ut at det er gøy og at man har lyst til å gå likevel.

– Men det er tøft ja, det å støtte de andre man har mest lyst til å gå selv.

Dersom en av de norske kvinnene tar tremilsgullet til lørdag har Norge tatt alle gullene i kvinnelangrenn i Lahti.

Tittelforsvarer på tremila fra Falun-VM i 2015 er nå utestengte Therese Johaug.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal