Hopp til innhold

Østberg slet på glatte veier i Tyskland

Mads Østberg endte på sjetteplass i Rally Tyskland denne helgen. Suverene Sebastien Ogier måtte bryte løpet.

Mads Østberg

Rally Tyskland ble det første løpet på asfalt for Mads Østberg i hans Citroën DS3 WRC.

Foto: CITROEN RACING/AUSTRAL

Rallyføreren fra Østfold avsluttet siste dag av rallyet med å kjøre seg opp fra 8. plass til en 6. plass sammenlagt.

Thierry Neuville fra Belgia vant rallyet med 40,7 sekunder. Norske Andreas Mikkelsen kom på tredje.

Løpet var det første rene asfaltløpet denne sesongen, og var også Østbergs første gang på asfalt i en Citroën DS3 WRC, skriver Adapta Motorsport i en pressemelding.

– Først må jeg bare understreke hvor utrolig bra bilen er på asfalt. Den er som en drøm å kjøre, jeg må bare få meg mer erfaring på asfalt sånn at jeg kan henge med bilen!, sier Mads Østberg.

Ogier måtte bryte

Mads Østberg

Til tross for sjetteplassen er Mads Østberg brukbart fornøyd med helgens løp.

Foto: CITROEN RACING/AUSTRAL

Østfoldingen startet bra, men skiftende vær med både mye regn og sol har gjort forholdene vanskelig, og Østberg slet med å holde farten oppe på de glatte veiene.

– Vi slet litt mer enn vi hadde regnet med når det ble glatt, og det fulgte oss egentlig hele helgen. Men vi har også gjort mange bra prøver, så har klart å holde oss i en fight, sier han.

De vanskelige forholdene satte også en stopper for regjerende verdensmester Sébastien Ogier. Han kjørte av både fredag og lørdag, og måtte til slutt trekke seg fra løpet.

– Vi krasjet inn i autovernet og stoppet opp i en skråning med små trær. Det viktigste for meg på det tidspunktet var at både Julien (Ingrassia, kartleser) og jeg forstod at vi hadde det bra. De tok oss med til sykehus for en rutinesjekk, men vi gikk begge ut derfra uskadd, sa Ogier til WRC.com lørdag.

Også Kris Meeke og tittelutfordrer Jari-Matti Latvala kjørte ut.

Neste VM-runde er Rally Australia, som går fra 12.–14. september.

– Nå tar vi med oss alt det positive videre, og jobber med å komme sterkere tilbake med det som ikke var så bra, avslutter Østberg.

Sebastien Ogier

Sébastien Ogier måtte trekke seg fra Rally Tyskland etter å ha kjørt ut både fredag og lørdag.

Foto: ALEXANDER WITTLING / Afp

Resultat totalt Rally Tyskland 2014

  1. Neuville, Hyundai
  2. Sordo, Hyundai +40,7
  3. Mikkelsen, VW +58,0
  4. Evans, Ford +1.03,6
  5. Hirvonen, Ford +1.10,5
  6. Østberg, Citroën +1.22,7
  7. Prokop, Ford +4.52,8
  8. Kuipers, Ford +9.18,1

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal